SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Azerbaycan'la Tıp Protokolu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:00:11
Azerbaycan'la Tıp Protokolu
A- A+ PAYLAŞ

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresi ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile İnönü Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmza töreni için Azerbaycan’a giden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Azerbaycan Tibb (Tıp) Üniversitesi Rektörü Ahliman Amiraslanov ve Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmeti İdaresi Başkanı F.G. Gedimaliyev tarafından karşılandılar.

Resmi program kapsamında değerlendirilen imza protokolü öncesinde taraflar ilk olarak Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı merhum Haydar Aliyev ve Zarife Aliyev’in kabirleri ile Türk Şehitliğini ziyaret ettiler.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresi ile imzalanan protokolle; tıbbın çeşitli alanlarında teorik bilgileri arttırmak ve pratik beceriler edinmek amacıyla Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresinden seçilmiş farklı uzmanlık alanlarını içeren tıp ekibi İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezine gitmek için özel olarak görevlendirilecekleri gibi İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin profesör ve doçentlerden oluşan uzman grubu belli aralıklarla Azerbaycan’a gidecek, Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresi çalışanlarına farklı konularda en son muayene ve tedavi yöntemlerinin nasıl kullanıldığını öğretecek ve yardımcı olacaklar.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile İnönü Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokol ile de, iki üniversite arasında araştırma ve eğitsel yaklaşımıteşvik etmek, mevcut ilişkileri geliştirmek, araştırma sonuçlarının ortak kullanımına olanak sağlamak ve bunları yayınlamak, tarafların eğitsel yaklaşımlara ilişkin deneyimlerini bilimsel organizasyonlarda birbirlerine aktarımlarını sağlamak amaçlanıyor.

Yapılan protokoller Azerbaycan basınında büyük yer buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız