SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Azet Bacı' İlgi Görüyor

0
Güncellendi - 2019-08-22 23:21:32
'Azet Bacı' İlgi Görüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da girişimci kadınlar tarafından üretilen “Azet Bacı” isimli oyuncak bebek, Barbie bebeğe rakip olma yolunda ilerliyor.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde faaliyet gösteren Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneğinde kadın kursiyerler hobi olarak çocuklar için yöresel bebek üretiyor. Malatyalı kadınlardan esinlenerek üretilen bebekler, çocukların vazgeçilmez oyuncağı olan Barbie bebeklere rakip olma yolunda ilerliyor. “Azet Bacı” ismi verilen bebek hem sağlıklı olması hem de Türk kültürüne uygun olması bakımdan diğer bebeklerden bir adım öne çıkıyor.

Yerli bebeklerin ilgi gördüğünü ifade eden girişimci kadınlardan Gülderen Özcan, oyuncak bebeğin bütün üretim aşamasında Yeşilyurtlu kadınların olduğunu söyledi. Yaptıkları bebeklerin hem kültüre uygun olduğunu hem de daha sağlıklı olduğunu kaydeden Özcan, böylelikle çocukların rahatlıkla oynayabileceğini dile getirdi. “Azet Bacı” isminin Yeşilyurt’ta sembolik bir isim olduğunu vurgulayan Özcan, bu nedenle oyuncak bebeğe bu ismi verdiklerini söyledi. Oyuncak bebeklerin beğenildiğini ve ilgi gördüğünü sözlerine ekleyen Özcan, ailelere de çocuklarına yerli ve milli oyuncak alması için çağrıda bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Raşit Kısacık (3 yıl önce)
    Azer bacı benim annemin adı. Annem Rahmetli, barbib bebekten yıllar önce, 4 adet kitap yazdım. (Annemde duyduğum ve tanık olduğum fıkralarda oluşan) şimdi bebek imalatı yapılıyormuş. Sevindim. Annemde Yeşilyurt yakınca mahallesi (köyü) Ardıçtepe mezarlığında yatıyor. Allahr rahmet etsin
    0
    0
    Yanıtla