SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Azgınlıkla Eşdeğer"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:05
A- A+ PAYLAŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın eyaletle ilgili sözlerinin suç ve büyük bir rezalet olduğunu belirterek, “Yine Başbakan Erdoğan bilmez midir ki, Cumhuriyeti yıkmak, Türkiye’yi etnik coğrafi bölgelere ayırmak, kurulu düzenimizi çatlatmak küfürdür, düşmanlıktır, azgınlıkla eşdeğerdir” dedi. 

Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eyalet sistemine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın nefsinin ve yabancı projelerin kuklası olduğunu, PKK’nın kuyruğuna takılarak yapamayacağı tahribatın olmayacağını artık net olarak gösterdiğini belirten Bahçeli, “Kendisi, eyalet sisteminin güçlü devletlerde sorun ve endişe yaratmayacağını, 2023’te Başbakan olursa bunu önereceğini soğukkanlılıkla söylemiştir. Anlaşılan bu şahsiyet aklını peynir ekmekle yemiş ve bitirmiştir” dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin milli ve üniter yapısından aşırı ölçüde huzursuz olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

“Burada aklımıza Başbakanın eyalet yönetimiyle ilgili İmralı canisine ve PKK terör örgütüne bir söz verip vermediği sorusu gelmektedir. Başbakan Erdoğan açıklamalıdır. Başbakan Erdoğan konuşmalı ve milletimize cevap vermelidir. İmralı canisiyle yürütülen müzakerelerde, müsait bir zamanda eyalet yönetimine geçilmesi konusunda bir umut verilmiş midir? Başbakan Erdoğan’ Türkiye’nin eyaletlere bölünerek parçalanmasına yeşil ışık yakmış mıdır? Türkiye’nin idare bütünlüğünü bozmak ve sabote etmek maksadıyla ne tür bir çalışma ve hazırlık içine girilmiştir? Milleti 36’ye ayıran, etnik kimlikleri coşturan bu zihniyet, teröristlere daha neleri vaat etmiş, çözüm diyerek Türkiye’Nin nelerinden ödün vermeyi göze almıştır? Başbakan Erdoğan İmralı canisine önce özerklik, ardından eyaletleşme ve nihai aşamada da Kürdistan’ın kurulması için söz vermiş midir?”

“ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR”

Eyalet sisteminin, tam anlamıyla federal bir yönetim olduğunu belirten Bahçeli, kalkınma ajanslarıyla bunun tohumlarının saçıldığını, yeni Büyükşehir Belediye Kanunu’yla da federal yönetim yapısını yeşermesinin sağlandığını söyledi. AK Parti hükümetinin Türk devletinin her niteliğini sarsmaya ve yerinden oynatmaya yüzsüzce, edepsizce cüret ettiğini ifade eden Bahçeli, “Dünyanın hiçbir ülkesinde, seçimle iktidar olan bir siyasi partinin bu kadar kontrolden çıkması, bu kadar küstahlaşması ve bu kadar hasmane tavır takınması ne görülmüş, ne de işitilmiştir. Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Türk milleti, toptan imha olacağı kıyamet gününe adım adım götürülmektedir. Başbakan Erdoğan ile terörist Öcalan, aynı kundakta pışpışlanan kanlı ve bölücü felaket elçileri haline gelmişlerdir” şeklinde konuştu.

“HAİNLİĞİN ÖTESİ…”

Bahçeli, İmralı canisiyle Başbakanın aynı zamanda Türk milletinin gardiyanı olmaya aday olduklarını her türlü açıklama ve ifadeleriyle kanıtladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Başbakan Erdoğan bilmez midir ki, böylesi bir teşebbüs, böylesi bir eğilim ve böylesi bir tavır ihanettir, hainliğin ötesidir. Başbakan Erdoğan bilmez midir ki, sözleri, düşünceleri ve saçmalıkları suçtur ve büyük bir rezalettir.

Yine Başbakan Erdoğan bilmez midir ki, Cumhuriyeti yılmak, Türkiye’yi etnik coğrafi bölgelere ayırmak, kurulu düzenimizi çatlatmak küfürdür, düşmanlıktır, azgınlıkla eşdeğerdir. Bu kafa yapısıyla Türkiye nereye kadar gidecektir? Türk milleti federasyoncu, bölücü, terörist meraklısı, terör himayecisi bir Başbakana daha ne kadar tahammül edecektir? Milli ve manevi bağlılıklarından şüphe etmediğim AKP’ye oy vermiş kardeşlerim, gidişata tepki göstermeli, ses vermeli ve mutlaka gelişmelere söyleyecekleri bir şeyleri olmalıdır.

AKP’li vatansever milletvekili arkadaşlarım Başbakanın düşüncelerini nasıl benimseyebilmekte, nasıl onay verebilmektedir?”

İmralı canisini peşine düşen, bölücü dayatmalara kucak açan Başbakan ve hükümetini ‘AKP’liyim’ diyen herhangi bir vatandaşın masum göremeyeceğini belirten Bahçeli, “Başbakan Türkiye’yi federasyona dönüştürmek için mi oy almıştır? Başbakan Türk milletini bölmek için mi destek istemiştir? Başbakan Türklüğü Haçlı hesapları uğruna eritmek ve budamak için mi millet huzuruna çıkmıştır? Bir kişi, bir tarafta federasyondan ve 36’ye dilimlenmiş milletten bahsederken; diğer tarafta tek vatanı ve tek milleti hangi yüzle ağzına alabilmektedir?” diye konuştu.

‘Ortak kurucu halk, federal yapılanma, anadilde eğitim, tarihin hataları ile yüzleşme ve geçmişin yargılanması adı altında parçalanma’ önerilerinin, Başbakan ve hükümeti tarafından birer birer yürürlüğe konulduğunu ifade eden Bahçeli, bunların tam olarak gerçekleşmesi halinde, ortada ne üniter devlet, ne milli devlet, ne Türk milleti kavramının kalacağını söyledi. Bahçeli, 90 yıl önce şekillenen temel yapılanma ve kurucu değerlerin bütünüyle ortadan kalkacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu durumun Türk milleti ve elbette ki MHP için hiçbir şart ve zeminde kabul edilmesi mümkün değildir. Burada bir tarihi ihanete hazırlanan, bun aklından geçiren bütün odaklara şunları söylemek isterim:

Anadolu tesadüfen vatan olmuş bir coğrafyanın adı değildir. Milyonlarca aziz millet evladının yüzyıllarca yurt tutması ile oluşmuş muazzam bir doğuşun ve doğruluşun bizatihi kendisidir. Türkiye Cumhuriyeti, lütuf ile kurulmuş bir sömürge artığı değildir. Dönemin emperyalist devletlerine karşı verilmiş bir kutlu savaşın, dökülen, kanların, verilen canların mübarek bir eseridir ve böyle de kalmaya devam edecektir.

Türk milleti tesadüfen zuhur etmiş, alt kimliklerini ortaklığı ve ittifakı değildir. Binlerce yılda kardeşlik ve kucaklaşma ile oluşan, milli kültürün, milli kimliğin ve milli şuurun tecelli ettiği ve yükseldiği muhteşem bir terkibin tanımıdır, ifadesidir. Bu şekilde devamlılığını sağlamaya da, Başbakan’a, canibaşına, bölücü güruha, küresel planlara rağmen Allah’ın izniyle devam edecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız