SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Azı Mucize Çoğu Zehir...

A- A+ PAYLAŞ
 
ABD'deki Emory Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırma sarımsağın içindeki bir maddenin kalbi koruduğunu ortaya çıkardı.
 
Daily Mail'de yer alan habere göre fareler üzerinde yapılan araştırmalarda sarımsağın kök dişindeki bir madde kalp krizini ve kalp krizinin yol açtığı yıkımı önlemeye yardımcı olduğu görüldü. Ancak sarımsağın içindeki bu maddenin aynı zamanda yüksek dozda çok etkili bir zehir de olduğu ancak ufak dozlarda çok faydalı olabileceği de belirtildi.
 
Emory Üniversitesi'nden David Lefer şimdi bu maddeyi oral yolla alınan ilaçlarda kullanmak için çalıştıklarını belirtti. Araştırma sırasında farlerin koroner arterleri 45 dakika boyunca tıkandı ve bir kalp krizi yaratıldı. Bu kriz yaratılmadan hemen önce de sarımsağın içindeki madde enjekte edildi.
 
Daha önce yapılan bir araştırmada aynı maddenin kalp büyümesini de önlediği görülmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız