SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Azim Başarıyı Getirir..'

A- A+ PAYLAŞ

Zihinsel Gelişim Uzmanı Ziya Baran, Malatya'da ÖSS ve OKS öğrencileri ile velilerine konferanslar verdi.

Belediye Konferans Salonu'nda, İstanbul Dershaneleri ile Final Dershaneleri tarafından düzenlenen konferansta ÖSS ve OKS öğrencileri ile velilerine bilgi veren Zihinsel Gelişim Uzmanı Ziya Baran, öğrenci ve velileri gülmekten adeta kırıp geçirdi. Sınavlara hazırlanan öğrencileri stresten uzaklaştırmak için konferansına espriler yaparak başlayan Baran, ÖSS ve OKS sınavları için son 2 aya girerken, öğrencilerin nasıl bir program çizmeleri hakkında bilgi verdi. Sınava hazırlanmanın yanı sıra boş zamanlarında kitap okumalarını tavsiye eden Baran, "Demostenes isimli kekeme bir çocuk, bodruma inip günlerce hiç çıkmadan kitap okumuş. Sonunda dili çözülüp, hatip olmuş. Bu neyi gösteriyor, azim başarıyı getirir. Demostenes, azim ve hareket ile başarı elde etmiş" şeklinde konuştu.

Sınava hazırlananların televizyondan uzak durmalarını tavsiye eden Baran, "Almanlar televizyona aptal kutusu diyorlar. Çünkü 2 saat televizyon izleyen kişinin beyni aptallaşır, zihni tembelleşir" dedi.

"15 dakika kitap okumak kadar beyni geliştiren bir şey bilmiyorum. Biz cep telefonumuzu almadan nasıl evden dışarı çıkmıyorsak, Japonlar ise kitap almadan evlerinden dışarı çıkmıyorlar" diyen Baran, liderlerin en belirgin özelliklerinden birinin kitap okumak olduğuna dikkat çekti.

Dershane kurucularından Eyüp Bilbay da konuşmasında, sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. "Arkadaşınıza cep telefonundan mesaj atın ve sınava kadar görüşmeyelim deyin" şeklinde konuşan Bilbay, öğrencilerin sınava kadar cep telefonundan da uzaklaşmalarını tavsiye etti. Cep telefonlarının çıkmasından sonra öğrencilerin harçlıklarının yetersiz kaldığına parmak basan Bilbay, sınavı kazanmanın 3 boyutu olduğunu belirterek, "Fiziksel, zihinsel ve duygusallık problemini çözerseniz kazanırsınız. Zihinsel olarak zinde olacaksınız yani ders çalışacaksınız. Fiziksel olarak sağlığınıza dikkat edeceksiniz. Duygusallık açıdan ise düşünce olarak kendinizi sınava hazır hissedeceksiniz" dedi.

Bocalayan, sıkıntıya giren öğrencilerin, dershanelerin rehberlik servisinden yardım almalarını öneren Bilbay, "ÖSS veya OKS'yi kazanmak olmazsa olmazlardan değil. Yaşam, gelecek, sağlık ve mutluluk ve hayat önemlidir. Bunlar sadece hayatın önemli parçalarıdır, ancak hayatın tamamı değildir" diyerek, her anne ve babanın evladını eğitim görmüş, doktor ve mühendis biriyle evlendirmek isteyebileceğini, bunu istemenin anne ve babanın hakkı olduğunu, ancak üniversite mezunu olmanın olmazsa olmazlardan, olmadığına dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız