SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aziz Dede Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:03:05
Aziz Dede Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Ağu İçen Ocağından Seyyid Aziz Dede (Ape Aziz) Hakk’a yürüyüşünün 49. yıldönümünde türbesi başında törenlerle anıldı. 

Adıyaman’ın Oluklu Köyünde Aziz Dede Türbesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin organizesiyle bir araya gelen on binlerce kişi, kurbanlar kesip, lokma dağıttılar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, il ve ilçe yöneticileri ile gençlik kolları üyelerinden oluşan kalabalık bir grupla anma etkinliğine katıldı.

Aziz Dede Türbesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Zeki Akdağ, Aziz Dede’nin insanlar arasında ayrım yapmayan, paylaşan ulu bir kişi olduğunu belirterek, dernek kuruluşunun ardından yaptıkları çalışmaları aktardı.Akdağ, kısa süre içerisinde Cem evi inşaatını tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ağbaba, anma etkinliğinde bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, “Burada bulunanlar yüzyıllardan beri bir güzelliği, bir dostluğu yaşatmaya çalışıyorlar. Sizi buraya getiren bir güç, çıkar değil. Hakim olanların anlamadıkları bir düşünce. 49 Yıl önce Ehlibeyt soyundan gelen Aziz Dede’nin bu topraklara bıraktığı kardeşlik, hoşgörü tohumudur. Anadolu’yu bize yurt yapanlar, barışın, sevginin diyarı yapanlar, Anadolu Erenleri, Uluları, Velileri ve tabi ki dedelerimizdir. Aziz Dede, bu coğrafyada işte bu değerlerin en önemli temsilcilerinden biridir. Onu bir kez daha anıyor, onun düşüncelerini sonsuza kadar yaşatacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı..

Ağbaba, “Bu topraklarda Aziz Dedeler bir inancı yaşatmaya çalıştılar. Bu inancın özünde sevgi, hoşgörü, kardeşlik vardır. Bu inanç dayanışmadır, barıştır, özgürlüktür. Bu amaç o kadar güçlüdür ki, yüzyıllardan beri her türlü baskıya rağmen yaşamıştır. Bu inancı savunanları, savundukları için zulüm görenleri, öldürülenleri saygıyla anıyorum. ‘Yarin yanağından gayrı her yerde, her şeyde, hep beraber’ diyen Şeyh Beddrettin’i buradan anıyorum. ‘Dönen dönsün ben dönmezim yolumdan’ diyen Pir Sultan Abdal’ı buradan anıyorum. Bir elinde ceylanı, bir elinde aslanı barış ve hoşgörü içinde yaşatmayı öğreten Hacı Bektaş-ı Veli’yi anıyorum.Ve bugün burada özgürce konuşabiliyorsak, Ulusal Kurtuluş savaşının kahramanı Mustafa Kemal’i huzurlarınızda anıyorum” dedi.

Ağbaba, konuşmasının sonunda “Bizim inanç önderlerimiz ‘incinsen de incitme’ yi bizlere öğrettiler. Hiç bir zaman şiddetin, kinin yanında yer almayacağız. Bu etkinliği yapan Zeki Akdağ ve gönül dostlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Emek verenlere, katkı sunanlara saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından deyişler söylenerek, Cem gerçekleştirildi. Daha sonra lokma dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız