SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aziz Malatyalılar Ne Yaptınız?'

A- A+ PAYLAŞ

Partisinin Malatya İl Kongresi'nde konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı hemşehrimiz Recai Kutan, Türkiye’nin adeta borç batağı haline getirildiğini, IMF politikalarıyla bir yere varılmasının mümkün olamayacağını belirterek borç verenlerin emirlerde verdiğini söyledi. Kutan, basın mensuplarının sorusu üzerine, kendi eğiliminin genel başkanlığa yeniden aday olmamak olduğunu belirtirken, Abdullatif Şener başkanlığındaki bir siyasi hareketin başarısını da "sıfır" olarak nitelendirdi.

"ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK.."
SP Lideri Kutan, Renkli düğün Salonu’nda yapılan partinin il kongresine katıldı. Kutan kongredeki konuşmasında, Türkiye’nin ekonomik, dış politika ile manevi tahribat açısından büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, hükümetin uygulamalarıyla sıkıntıların her geçen gün daha da arttığını belirtti.

Kutan, Necmettin Erbakan’ın Başbakanlığındaki 54. Hükümetin önemli işler yaptığını öne sürerek , “ Türkiye bundan 10 sene evvelki Türkiye mi ? Hayır.Daha da kötü durumlara düştü. Burada da sorayım, bundan 5-10 yıl önce kapkaç diye bir kelime duydunuz mu. Yok. Bir yandan kapkaç, bir yandan hırsızlık, bir yandan soygunculuk alabildiğini arttı.Elbette bizim inancımızda, bizim değerlerimizde zina en büyük günahlardan, en büyük suçlardan biridir. TCK’de zina 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılıyordu. Bu iktidar tutturdu illa AB’ye gireceğiz. AB’de boyuna diyor ki ‘arkadaş girecekseniz önce bize benzeyeceksiniz’. Peki benzeyelim ne yapacağız. ‘Bak bizim toplumumuzda zina suç değil. O halde ceza kanununuzu değiştireceksiniz, zina suç olmaktan çıkacak’. Hangi dönemde söyleniyor bu söz. 15-20 yıl Milli Görüş saflarında birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlar döneminde. Evet sayın Başbakan Avrupa’daydı oradan telefon etti, bir tatil günü meclis toplandı ve zina suç olmaktan çıkartıldı. Şimdi, ben size sorayım. Böyle bir kanun değişikliğini mesele Ecevit yapsaydı, Başbakan olarak .Tavrınız ne olurdu? Hepiniz ayağa kalkardınız. Olur mu böyle şey yahu. Elbette ki ancak bunlara yakışan budur diye kıyametler kopardı. Peki AKP’liler yapınca ne yaptınız ? . Ey aziz Malatyalılar yüzde 67’ oy verdiğiniz, bu parti ne yaptı, onlara karşı ne dediniz? Sesiniz soluğunuz bile çıkmadı. Bu tavırla Türkiye elbette ki çok kötülere noktalara adım adım gidiyor. Efendim boşanma istatistiklere bakınız. Aile yapımız tahrip ediyor. Bir yıl içerisinde boşanma yüzde 100 nispetinde arttı. Bu büyük bir felaketin işaretidir. 3 büyük tehlikeden dış politika, ekonomik ve manevi tahribattan bahsettim. Bunların çözümü var mı var. Nedir bunun çözümü uzun izahatta bulunacak değilim. Bunun çözümün Milli Görüşün iktidarıdır. Başka çözümü yok.”

Kutan , yerel seçimler içinde parti olarak hazırlıklara başladıklarını belirterek bununla ilgili olarak ta şunları belirtti:

“ Önümüzde yerel seçim var. AKP’den şikayetçi misiniz. Evet herkes diyor ki şikayetçiyiz. Peki bunlara ilk ders verilecek zaman ne zaman yerel seçimlerde. Rahmetle Özal hemşehrimiz malum o da mecliste büyük çoğunluktaydı. Derken Mesut yılmaz ön plana çıkmaya başladı, yerel seçimlerde ANAP ilk darbeyi yerel seçimlerde aldı. hatırlayacaksınız, ANAP Mecliste en büyük çoğunluğa sahip olmasına rağmen bir tek Malatya Belediye Başkanlığını kazandı. Ama biz Milli Görüşçüler nüfusun yüzde 65’inin yaşadığı büyük şehirlerde, şehirlerde, ilçe ve belde belediye başkanlıklarına, il genel ve belediye meclis üyeliklerini kazandık. Onun için diyorum ki bu önümüzdeki yerel seçimler fevkalade önemlidir. Ben Malatya’da , Malatyalı hemşehrilerimizle birlikte olmaktan büyük bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek istiyorum. “

"EĞİLİMİM ADAY OLMAMAK.."
Kongre sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kutan, "Abdüllatif Şener'in başkanlığında yeni bir oluşumdan bahsediliyor. Bu yeni oluşum AKP'ye alternatif olabilir mi?" sorusuna, "Hayır. Böyle bir yeni oluşumun başarılı olma şansı, bana sorarsanız, sıfırdır" cevabını verdi.

Bir basın mensubunun da, "Siz yeniden partinin genel başkanlığı için aday olacak mısınız?" sorusuna da Kutan, "Bizde kararlar çok geniş istişarelerle verilir. Sen bugüne kadar hiç bir göreve kendim talip olmadım. Yani dolayısıyla ben genel başkanlığa aday olacağım demem" cevabını verdi. Aynı basın mensubunun, "Şu durumda olmayacağım da demiyorsunuz?" sorusuna Kutan şu yanıtı verdi; "Yani benim eğilimim olmamak. Ama tabi camianın bu konuda vereceği karara itiraz edemem."

YÖNETİM..
SP’de il yönetimi için seçimlere Mehmet Kaya Asiltürk başkanlığında tek liste katıldı.

Yeniden başkanlığı üstlenen Asiltürk başkanlığındaki listede şu isimler yeralıyor:

Yönetim Kurulu (ASIL): Mustafa Üzmez, Mustafa Canbay, Osman Cemali Marasalı, Bayram Taşkın, Sadin Şahin, Şahin Doğan, Mehmet Emin Yaman, Zeki Taşkıran, Mehmet Selim Sözen, Alaaddin Helvacı, Osman Yaşar, Ali Emre, Abuzer Gündoğar ve Niyazi Çetinkaya

Yönetim Kurulu (YEDEK): Abuzer Kendirligil, Mehmet Maden, Mehmet Akbaş, Cebrail Gürbüz, Doğan Şahin, Cavit Saraçoğlu, Ramazan Tunç, Ahmet Şahin, Hikmet Altun, Suphi Menteş, Ersin Raşit Günbay, Mücahit Karabaş, Şahin Uluışık, Şaban Canpolat ve Hasan Akıncı

İl Disiplin Kurulu (ASIL): Mehmet Akboğa, Abdulvahap Gülüm, Selahaddin Aşkın, Ramazan Temelli, Cemal Karlık

İl Disiplin Kurulu (YEDEK): Adnan Özdemir, Muhittin Salim, Selahattin Yurtseven, Ahmet Kısacık ve Kenan Özdoğan,

Büyük Kongre Delegeleri: Mustafa Özhüsrev, Mehmet Kaya Asiltürk, Mustafa Üzmez, Mehmet Selim Sözen, Ramazan Acar, Osman Cemali Marasalı, Sadin Şahin, Abuzer Kendirligil, Mustafa Canbay, Mehmet Emin Yaman, Şahin Doğan, Abdulkadir Oral, Bayram Taşkın ve Abdulvahap Gülüm.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız