SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aziz Olan Millettir..'

A- A+ PAYLAŞ

Kent merkezinde esnafları ziyaret eden AKP adayları, akşam da Yeşiltepe'de vatandaşın karşısına çıktılar.

AKP'nin basın bülteni şöyle:

"Ak Parti Milletvekilleri seçim çalışmalarına dört koldan devam ediyorlar. Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve milletvekili adayları Mustafa Şahin, Cemal Akın ve Şanal Tosun esnaf ziyaretlerine ayrı ayrı bölgelerden başladılar. Şehir merkezini cadde cadde, sokak sokak gezen milletvekili adayları ‘gezmedik cadde, çalmadık kapı, tutulmadık el bırakmayacaksınız’ diyen Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Erdoğan’ın direktifini yerine getirmeye çalıştılar.

Altı saat hiç dinlemeden esnaf ziyareti yapan Ak Parti milletvekili adayları akşam toplantısı için Yeşiltepe Seyran Mahallesinde halkın karşısına çıktılar. Yeşiltepe Seyran Mahallesi toplantısına İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Şanal Tosun’un yanı sıra belediye başkan yardımcısı Ertan Mumcu, aday adayı Aysel Çeliker, Hüseyin Bakırcı ve Yusuf Aksaç katıldılar.

Programın giriş konuşmasını il başkanı Bülent Tüfenkçi yaptı. Tüfenkçi, “sizlerin dertleri vardı, sorunları vardı. Ak Parti bu sorunları çözmek için kuruldu. O günden beri bir taraftan çetelerle, hortumcularla, vurguncularla mücadele ettik. Diğer taraftan hizmetler yaptık, halkımızın sıkıntılarını gidermek için gece demeden gündüz demeden çalıştık. Biz bu işleri yaparken sizlerin desteğiyle yaptık. Mücadele derken desteğinizi hep yanımızda hissettik.” İfadelerini kullandı.

Tüfençi’nin konuşmasından sonra eski bir ülkücü ve siyasetçi olan Erdal Günay, birkaç arkadaşıyla birlikte; ‘referandumda hayır diyen partilerini bırakarak’ Ak Parti’ye katıldıklarını ilan etti. İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, katılımcılara parti rozeti takarak kendilerine teşekkür etti.

“Siz biliyorsunuz ezan sesinden rahatsız olanları” diye sözlerine başlayan Öznur Çalık, “bir zamanlar bu ilahi sedadan rahatsız olanlar vardı. Siz biliyorsunuz bugün mezardan geçerken Al-i İmran suresindeki ‘her canlı ölümü tadacaktır’ ayetinden rahatsız olanları. Biz onları Allah’a havale ediyoruz, biz onları millete havale ediyoruz. Sandıkta bunlardan rahatsız olanların cezasını vereceksiniz.” Dedi ve konuşmasının devamında şunları kaydetti: “20 yaşındaki gençlerimizi astılar. Bunlardan hesap soracak yüreği kimse bulamadı. Yapmış olduğumuz Anayasa değişikliğiyle darbe yapanlardan hesap sormanın önünü açtık. Malatya dinamik, güçlü ak kadrolarla ustalık dönemine yürüyor. Başbakanımız diyor ki; Türkiye hazır, hedef 2023, Malatya hazır hedef 2023; Yeşiltepe hazır mı?” sorusunu üç defa tekrar eden Çalık, alkışlara karışan “hazır!” sloganıyla karşılık buldu.

Kimsenin kimseden üstünlüğünün olmadığını vurgulayan Mustafa Şahin, “Millet devlet için var değildir. Bunu ilk kez Başbakanımız literatürümüze soktu. Devleti kutsallaştıramazsınız. Devlet millet için vardır. Eğer millet olmazsa devletin bir faydası var mı, bir ederi var mı? Millet olacak ki devletin itibarı yükselsin. Millete hizmet etmeyi inancımızın gereği sayıyoruz. İnancımıza göre; sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır, insanlara hayırlı hizmetler verendir. İşte bu güzel insanlar bunu düstur edindiler ve yola çıktılar. İktidarımız döneminde halkın gasp edilmiş hakları geri verildi. Allah’ın yardımı ve sizin desteğinizle hizmetlerimize sonuna kadar devam edeceğiz.” Dedi ve konuşmasını, “biz hiç kimsenin mutfağına karışmadık. Şunu söyleyeyim; ben listede ikinci sıradayım. Eğer altıncı sırada da olsam aynı gayreti gösteririm, listeye alınmasaydım da eğer bundan fazla gayret sarf etmesem en büyük namert benim. Bizim davamız listeye girme davası değil. Biz hizmet adamlarıyız, hizmet eriyiz. Biz insanların duasına talibiz.” Sözleriyle sürdürdü.

Gecede konuşan Şanal Tosun, “heyecanın ayak seslerini dün Sıtmapınarı’nda işittik. Bugün bu muhteşem kalabalığın olacağı o gecede belliydi.” Diye konuşan Tosun konuşmasına şu sözlerle devam etti: “dış borçlarımızı en asgariye indirdik. Biz bunu nasıl yaptık? Doğalgaz mı bulduk, altın mı bulduk, yok… Zarar eden bankalar kara geçti. Bu nasıl oldu? Hortumları kesildi de ondan. İşte bu ak eller, hortumculara giden paraları derledi, toparladı yatırımlara dönüştürdü. Sorunlarımız bitti mi? Hayır. Var olan sorunlarımızı çözmek için de iktidarın devamı gerekir. “

Gecenin alkışlarla sık sık kesilen konuşmalarından bir diğerini de Mücahit Fındıklı yaptı. Fındıklı konuşmasında, “aramıza tefrika girmesin, aramızda tefrika olmasın. Bu ülkeye, bu bayrağa, bu millete inanan hepimiz saf tutmalıyız, bir arada olmalıyız. İşte 12 Haziran’da sandık başına bu şuurla gitmeliyiz.” Mesajları verdi. Konuşmasını sürdüren Fındıklı şunları kaydetti: “Bugün Suriye’nin umudu olduk, Filistinli kardeşlerimizin umudu olduk. Eğer Davos’ta ‘one minute’ diyerek İsrail’in suratında tokat gibi çarpan bir lider varsa Osmanlı gibi olmaktayız demektir. Yine Fransa’da bütün Avrupalılara karşı ‘siz hakkaniyetli değilsiniz, adil değilsiniz, adaletli değilsiniz’ diye sesini yükselten biri varsa yeni bir dünya lideridir. Şu ada Ak Parti’nin lideri hem Kafkasların, hem Balkanların, hem kuzey Afrika’nın, orta Afrika’nın umudu haline gelmiştir. İşte bu nedenle bu seçim çok önemlidir. Artık bütün vatandaşlarımız kıymetlidir. Pasaportunun da kıymeti vardır. Bayrağımız da şanlıdır, adamı da şanlıdır, ülkesi de şanlıdır.”

İzdiham yaşanan toplantıda alkışlarla sık sık kesilen konuşmasında öenmli konuların altını çizen Cemal Akın şunları kaydetti: “Ankara’da halk hareketini ilk başlatan Rahmetli Adnan Menderes’tir. Sonrasında Rahmetli Özal bu bayrağı taşımıştır. On yıldır bu bayrağı gönderin en yükseğine taşıyan başbakanımızdır.” Akın konuşmasında şunları da kaydetti: “Şu ana kadar kazandıklarımızı kaybetmememiz için en az 330 milletvekilini kazanmamız lazım. Referanduma gitmeden Anayasayı değiştirmek için de 367 milletvekili lazım. İnanıyorum ki 367 milletvekilini bu partiye vereceksiniz.” Sık sık konuşması alkışlarla kesilen Akın, “başbakanımız İstanbul’da kanal açacağını söyleyince muhalefet anlayamadı. Bunu yapılamaz olarak kabul ediyorlar. Ancak atamız olan Fatih’in gemileri karadan yürüttüğünü unutmuşlar. Türkiye’yi geriye döndürmemek için 12 Haziran seçimleri çok önemlidir. Bu manada 12 Haziran’da bir kez daha desteklerinizi istirham ediyorum.” Dedi."

ÖZ'ÜN ZİYARETLERİ..
Milletvekili Öz de Niyazi Mısri Caddesi esnaflarını dolaştı.

Öz'ün çalışmalarına ilişkin basın bülteni de şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Öz, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Niyazi Misri Caddesinde esnafları ziyaret etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, halkın önünde hiç kimsenin, hiç bir gücün duramayacağını söyleyerek "Bizim için aziz olan millettir” dedi.

Öz daha önceki Malatya Milletvekilleri kardeşlerimiz ve yeni seçilecek milletvekilleri arkadaşlarımız ile birlikte Malatya’nın ve Malatya’lıların hizmetkârı olduklarını, AK Parti hükümeti olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanında olduk,Esnaflar için daha önce birçok kolaylık sağlayacak ve esnafımızı rahatlatacak uygulamaları hizmete sunduklarını belirterek, Her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da odağa insanı aldık. Kalkınma sürecinde tepeden inmeci bir modeli dayatmak yerine insanımızın ve girişimcilerimizin potansiyelini harekete geçirerek, uygun ortamı oluşturmayı hedefledik.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz AK Parti İktidarının ekonomi politikalarının ve yönetim anlayışının temelindeki kavram “güven “dir. Elde ettiğimiz tarihi başarıların en önemli kaynağı oluşturduğumuz güven ortamıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız