SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Azmettiriciler Nerede?'

A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şube Başkanı Özgür Karakavak, "Zirve Yayınevi cinayetiyle ilgili katliamlarda asıl kişiler yani azmettiriciler yargı önüne çıkarılamamış, üzerinden iki yıl geçmesine rağmen suçlular herhangi bir cezaya çarptırılamamış ve davaları hâla sürmektedir" dedi.

İHD Malatya Şube Başkanı Özgür Karakavak, Malatya Zirve Yayınevi cinayetinin 2. yıldönümü nedeniyle dernek binasında bir basın açıklaması yaptı. 18 Nisan 2007 tarihinde Malatya'da Zirve Yayınevine yönelik bir katliam yaşandığını anlatan

Karakavak, şöyle konuştu: "Tıpkı Hrant Dink ve Rahip Santoro cinayetleri gibi ülkemizde yaşanan bu cinayetler, azınlıkların yaşam hakkını tanımama adına işlenmiştir. Özelde Malatya'da genelde Türkiye'de işlenen bu cinayetler hafızalarımızda korkunç bir suç tablosu olarak iz bıraktı. Biz insan hakları savunucuları olarak bu duruma sessiz kalmayacağımızı ve bu durumun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Bu tür cinayetlerde çocuk yaştaki insanlar kullanılarak sözde kahramanlaştırılmışlardır. Ülkemizde
azınlıklara yönelik bir ötekileştirme hatta düşmanlaştırma politikası güdülmektedir."

Karakavak, ne yazık ki bu tür katliamlarda asıl kişiler yani azmettiricilerin yargı önüne çıkarılamadığını, üzerinden iki yıl geçmesine rağmen suçluların herhangi bir cezaya çarptırılamadığını, davaların hâla sürdüğünü söyledi.

Yine son süreçte Zirve Yayınevi katliamı Ergenekon süreci ile ilişkilendirilmişse de henüz somut delilleri olmayan iddialar olduğunu anlatan Karakavak, sözlerine şöyle devam etti: "Biz insan hakları savunucuları olarak yaşadığımız ülkede farklı renk, kültür ve inançlara sahip insanlarla bir düşman gibi değil kardeşçe ve barış içerisinde yaşamayı amaç edinmişizdir."

Karakavak, açıklamasında, bu katliamların son bulması, azınlıkların bu ülkede yaşam hakkının güvence altına alınması ve herkes gibi bu ülkenin asli vatandaşı olarak görülmelerini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız