SON DAKİKA
SON DEPREMLER

B.Yeni Malatya Seri, Galatasaray Siftah Peşinde

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin beşinci haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, 22 Eylül Pazar günü 19.00'da Yeni Malatya Stadyumu'nda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Yeni Malatyaspor, taraftarını desteğiyle iki sezonda olduğu gibi Galatasaray'ı yine sahasından eli boş göndermek istiyor.

Süper Lig'de üçüncü sezonunu geçiren BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasında ligin güçlü ekibi Galatasaray'ı konuk edecek. BtcTurk Yeni Malatyaspor, sahasında taraftarının desteğiyle zorlu mücadeleyi kazanıp, seri yakalamak isterken, Galatasaray ise ligde bir türlü galip gelemediği Malatya'dan puan çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

BYMS EVİNDE KAYBETMİYOR

Spor Toto Süper Lig'de üçüncü sezonunu geçiren BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde iki sezonda Galatasaray'a karşı oynadığı 2 karşılaşmayı da kazandı.

Tarihinde ilk kez 2017-2018 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, o sezonda sahasında Trabzonspor'u 1-0, Galatasaray'ı ise 2-1 mağlup etmiş, Beşiktaş ile 0-0 berabere kalmıştı.

Sarı kırmızılılar, 2018-2019 sezonunda ise sahasında Fenerbahçe'yi 1-0, Galatasaray'ı 2-0, Trabzonspor'u ise 5-0 mağlup etmişti.

Sarı kırmızılılar, geride kalan 2 sezonda ligde evinde Galatasaray'a karşı mağlubiyet yüzü görmedi.

İKİ TAKIM YEDİNCİ KEZ KARŞILAŞACAK

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, 22 Eylül Pazar günü Yeni Malatya Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma iki takımın 7'inci randevusu olacak.

İki ekip tarihlerinde ilk olarak 2017-2018 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşma ise 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Galatasaray, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Spor Toto Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2-0 kazanırken, ikinci yarıda İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Galatasaray 3-0'lık skorla üstün tamamladı.

İki takım geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde eşleşti. İstanbul'da oynanan ilk maç 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, Malatya'da oynanan rövanş karşılaşmasını Galatasaray 5-2 kazandı.

LİGDE NE YAPTILAR?

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 4 hafta sonunda 2 galibiyet, 2'de mağlubiyet alırken, 6 puan toplayabildi.

Ligin ilk haftasında sahasında Medipol Başakşehir'i 3-0 mağlup ederek, sezona 3 puanla 'merhaba' diyen sarı kırmızılılar, ikinci haftada deplasmanda Trabzonspor'a 2-1'lik skorla kaybetti. Üçüncü haftada sahasında Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-2 kaybeden Malatya ekibi, milli araya moralsiz girdi.

Spor Toto Süper Ligin dördüncü haftasında Ankara ekibi MKE Ankaragücü'ne konuk olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, kritik mücadeleyi 4-0 kazanarak, ligdeki ikinci galibiyetini aldı.

Galatasaray ise sezona iyi başlayamadı. Ligin ilk haftasında deplasmanda Denizlispor'a 2-0 kaybeden İstanbul ekibi, ikinci haftada sahasında Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Üçüncü haftada deplasmanda Kayserispor'u 3-2 mağlup etmesi başaran sarı kırmızılılar, dördüncü haftada ise sahasında Kasımpaşa'yı 1-0'la geçerek, 7 puan toplayabildi.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

OPTA Facts'in verilerine göre, Yeni Malatyaspor ile Galatasaray'ın Süper Lig'deki dört karşılaşmasında da ev sahipleri sahadan galip ayrıldı.

Evindeki son üç lig maçının ikisini kaybeden Yeni Malatyaspor (1G), aynı sayıda mağlubiyeti bundan önceki 14 lig maçında almıştı (8G 4B).

Galatasaray, Süper Lig'de geçen sezonun başından itibaren oynadığı 19 deplasman maçının yarısından fazlasında puan kaybetti (8G 5B 6M).

Yeni Malatyaspor bu sezon ligde Alanyaspor'un (11) ardından en fazla gol atan takım (10). Galatasaray ise, bu maçtaki rakibi Yeni Malatyaspor'dan (25) bir isabetli şut daha az çekmesine rağmen (24), rakibinin yarısı kadar gol atabildi (5 gol).

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de ilk dört haftalar itibarıyla en fazla gol attığı sezonu yaşıyor (10 gol). Malatya ekibi ayrıca bu maçtan üç puanla ayrılırsa, ilk beş haftalarda lig tarihinin en başarılı sezon başlangıcına imza atacak (2018/19'da 7 puan).

Yeni Malatyaspor bu sezon ligde gole çevirme oranı en yüksek üçüncü takım iken (%21,3), Galatasaray en düşük beşinci takım konumunda (% 10,9).

Bu sezon ligde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından topa en fazla sahip olan üçüncü ve dördüncü takım bu maçta karşılaşacak: Galatasaray (%59,5) & Yeni Malatyaspor (%58,8).

Teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray'a karşı yedinci maçına çıkacak olan Sergen Yalçın, bu maçlarda altıncı farklı takımıyla yer alacak (Gaziantepspor, Sivasspor, Kayserispor, Konyaspor & Alanyaspor). Sergen Yalçın'ın önceki altı maçta bir galibiyeti var (3B 2M).

Yeni Malatyaspor'un ligde attığı son dört golün üçünde Guilherme'nin direkt katkısı var (1 gol & 2 asist). Guilherme bu sezon ligde en fazla asist yapan dört oyuncudan biri (3).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla hava topu mücadelesi kazanan iki oyuncudan biri Galatasaraylı Christian Luyindama (22; Aaron Appindangoye ile birlikte).

DÜDÜK ARDA KARDEŞLER'DE

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Galatasaray karşılaşmasını Bursa Bölgesi Üst Klasman Hakemi Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler'in yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Kerem Ersoy ile Samsun Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Samet Çiçek yapacak. Mücadelede, İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Yiğit Arslan ise dördüncü hakem olarak görev yapacak. Karşılaşmada İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Mete Kalkavan VAR, Karşılaşmada İstanbul Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Esat Sancaktar ise AVAR Hakemi olarak görev yapacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Ofansif yönden Malatyaspor eksikleri fazla..Gökhan fofana ve bifouma çok önemli adamlar ama yoklar.. Malatya için zor bir akşam..ama Galatasaray da çok iyi değil..fakat birçok yıldızı var..defansta dikkatli olması gerek Malatya nın
    0
    0
    Yanıtla