SON DAKİKA
SON DEPREMLER

B.Yeni Malatyaspor Sivasspor'u Ağırlıyor

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de geride kalan 7 haftada yenilmezlik serisi yakalayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 14.haftasında sahasında lider Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşma Cumartesi günü 15.00’te Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak.

Süper Lig’de geride kalan 13 haftada 5 galibiyet, 5 beraberlik, 3 de mağlubiyetle 20 puan toplayan ve yedinci sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, yarın 15.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda lig lideri Demir Grup Sivasspor’u ağırlayacak. Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada her iki takımda mutlak 3 puanı hedefliyor. 

SARI KIRMIZILI TAKIM SERİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Süper Lig’de üçüncü sezonunu geçiren BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 7 haftada mağlubiyet yüzü görmedi. 7 haftalık bölümde 3 galibiyet, 4 de beraberlik alan sarı kırmızılı takım, yenilmezlik serisini Ziraat Türkiye Kupası’nda da sürdürdü. Sarı kırmızılılar, ligde kendi adına yakaladığı en uzun yenilmezlik serisini Demir Grup Sivasspor karşısında da sürdürmek istiyor. 

Ligin 13.haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile 3-3 berabere kalan BtcTurk Yeni Malatyaspor, yenilmezlik serisini 7 maça çıkarttı. Sarı kırmızılı takım, Galatasaray’ın deplasmanda Trabzonspor ile 1-1 berabere kalmasının ardından 20 puan ve gol averajıyla yedinci sırada yer aldı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de geride kalan 7 haftada 3 galibiyet, 4 de beraberlik ile 13 puan topladı. 

LİDER DÖNMENİN HESAPLARINI YAPIYORLAR

Süper Lig’de geride kalan 13 haftalık bölümde 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 27 puan toplayan Demir Grup Sivasspor ise zirvede yer alıyor. Kırmızı beyazlılar, zorlu Malatya deplasmanından istediği sonucu çıkararak, liderliğini devam ettirmenin hesaplarını yapıyor. 

Ligin sekizinci haftasında deplasmanda Galatasaray’a 3-2’lik skorla mağlup olan kırmızı beyazlı takım, sonrasında oynadığı 5 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak, 15 puan topladı. 

Süper Lig’de 9.haftada sahasında Antalyaspor’u 2-1’le geçen Demir Grup Sivasspor, 10.haftada deplasmanda Yukatel Denizlispor’u 2-0’lık skorla mağlup etti. Ligin 11.haftasında sahasında İttifak Holding Konyaspor’u 2-0 mağlup eden kırmızı beyazlılar, 12.haftada deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor’u 4-1’lik skorla yendi. Sivasspor, 13.haftada ise sahasında Kasımpaşa’yı 2-0’lık skorla mağlup ederek, zirvedeki yerini korudu. 

SÜPER LİG’DE BEŞİNCİ KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEKLER

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor, Süper Lig’de beşinci kez karşı karşıya gelecek. Bundan önce oynanan 4 karşılaşmada Demir Grup Sivasspor’un üstünlüğü bulunuyor. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor, Süper Lig’de ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Sivas’ta oynanan karşılaşmayı Demir Grup Sivasspor 2-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-0 BtcTurk Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. 

İki takım geçtiğimiz sezonda Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma gol düellosuna sahne olurken, 4-4’lük eşitlikle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Sivas’ta oynanan karşılaşma ise 2-0 Demir Grup Sivasspor’un üstünlüğüyle tamamlandı. 

DÜDÜK, ÜMİT ÖZTÜRK’TE

Zirveyi bir hayli yakından ilgilendiren ve zirve hedefi olan takımların gözü ve kulağının olacağı maçı Denizli Bölgesi Üst Klasman Hakemi Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk’ün yardımcılıklarını Denizli Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Osman Gökhan Bilir ile Aydın Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Kamil Çetin yapacak. İstanbul Bölgesi Klasman Hakemi Yalçın Taşkınfurat ise mücadelede dördüncü hakem olarak görev alacak. Kritik mücadelenin VAR hakemliğini Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Serkan Tokat, AVAR hakemliğini ise Ankara Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Serkan Olguncan yapacak.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: İki takım arasında geçtiğimiz sezon Malatya'da oynanan ve 4-4 sonuçlanan maçtan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Taraftar (4 yıl önce)
    Yav 5 lira ,20 lira bilet var. İstanbul'da bir maça gidip gelmek bilet parası hariç bir yığın para ,zaman ,trafik. Sigara 20 lira ,5 lira bilet var . Bir kafede çay parasi şaka gibi. Gidin çay ocağında izleyin. Eski stadda bilet sırası 3,4 saat sürer ,üzerimize yağmur kar ,ayaklar morarirdi soğuktan. Çok rahata düşkün olduk çok.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Dogu derbisine bekliyoruz yenersek turkiye Yenimalatyayi konusacak onun Icin mutlaka Maca Gelin bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Celil (4 yıl önce)
    Çekirdekciler gelmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (4 yıl önce)
    Malatya maça gelmeyen Malatyali degildir gelen herkes de 90 dk bağırmaĺı.
    0
    0
    Yanıtla