SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baba Çalık'tan Başbakana Mektup

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteport internet sitesi (gazeteport.com) yazarlarından hemşehrimiz Sevilay Yükselir, Sabah ve atv'nin yeni sahibi Ahmet Çalık'ın babası Mahmut Çalık'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubu son yazısında konu etti.

"Mahmut Çalık Başbakandan cevap bekliyor" başlığıyla yayınlanan yazı şöyle:

...

"..Bugüne kadar sessiz ve derinden işleyerek, Türkiye’nin devleri arasına girmeyi başaran Çalık Holding’in asıl patronu Mahmut Çalık’ı yakından tanıyanlar, onun ekonomi ve üretimle olan haşır neşirliğini ilerleyen yaşına, ailesinin ısrarına rağmen bir türlü kopartamadığını da iyi bilir.

Bir ayağı Malatya’da, bir ayağı İstanbul’da olan Mahmut Çalık’ın, kuruluşundan beri yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü ve yönetimini kimselere teslim etmeye gönlü elvermediği Malatya’da ki ANATEKS Fabrikası’nda büyük bir kriz yaşanıyor son 2 yıldır. Hemşerileri için en büyük geçim kaynağı olan fabrikanın kapısına kilit vurmakla karşı karşıya olan ANATEKS’in patronu Mahmut Ağa için bıçak kemiğe dayanmış.

Oğlu Ahmet’in AKP Hükümeti ile yakınlığı ve Türkiye’nin en önemli medya kuruluşlarından birinin yeni sahibi olması 80’ine merdiven dayamış olan Mahmut Ağa’nın hiç umurunda olmasa gerek!

22 Temmuz seçimlerinin hemen akabinde, almış yanına torunu Hakan’ı, vermiş eline kalemi…

“Yaz oğlum” demiş…

Döşemiş bir mektup Başbakan Erdoğan’a, anlatmış derdini tek tek…

Mektuba, AKP’nin seçimlerde ki zaferi için bir kutlama mesajı ile başlayan Mahmut Çalık, daha sonra ekonomideki kötü gidişata ilişkin kaygılarını, eleştirilerini sıralamış.

Demiş ki;

“Sayın Başbakan. Bu memleketin en büyük üreticilerinden biriyim. Malatya’da ki binlerce aile bu fabrikadan gelen ekmekten nasipleniyor. Ancak son yıllarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle işletmemde çalışan 2500 işçinin, 2000’ini ücretsiz izne çıkardım. Şimdilik çözümü böyle buldum ama bunun da uzun vadede faydalı olacağına inanmıyorum. Durum böyle devam ederse bir süre sonra fabrikamın kapısına kilit vurmak zorunda kalacağım. Kısa vadede, özellikle tekstil sektöründe yaşanan bu krize çözüm bulamazsanız Türkiye’nin yeni bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacağını da göze almalısınız. Bu konuda ki iyileştirme politikalarınızın derhal hayata geçirilmesini temenni ediyor ve bu konudaki önerilerinizin ne olabileceğini de tarafıma iletmenizi rica ediyorum.”

Mahmut Çalık bu mektubu yazalı aylar olmuş Başbakan’a. Ama ne arayan var, ne de soran. Demek ki kızmış yanıtsız bırakılmış olmasına, başlamış yazdığı mektubu her yerde anlatmaya.

Geçtiğimiz günlerde Malatya’yı ziyarete gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın onuruna bir yemek düzenleyen Mahmut Çalık, yemeğin ortasında bir sürpriz yaparak, Başbakan Erdoğan’a hitaben yazdığı mektubu okutmuş ahalinin önünde.

Çağlayan mektuptaki sert ifadeleri duyunca buz kesilmiş haliyle.

“Kem, küm”

Yani, “Acaba ne desem” hali hâsıl olunca şaşırmış kalmış adamcağız. Sadece, “Çok güzel Mahmut Bey” demekle yetinmiş, boğum boğum olan sesini açmak için de önüne konan kuru kayısılardan birkaç tane atıştırmış ve mektuba ilişkin bir yorum yapmadan ayrılmış.

O yemekte olan bir dost aradı ve dedi ki;

“Vallahi, ‘Büyük işin, büyük derdi olur’ dememişler boşuna. Hele bir de büyüklüğün ölçeğinde medyada söz sahibi olmaya başladıysan yaptığın her hareket, ettiğin her söz mercek altına alınır rakiplerin tarafından. İşte, Sabah-atv’nin yeni patronu Ahmet Çalık’ın durumu da böyle bir şey. Kendisi ayrı bir telden, babası ayrı bir telden çalıyor. Babası, ‘İmdat batıyoruz’ diyor. Oğlu sorgusuz sualsiz, gözü kapalı, 1,2 milyar doları risk dolu bir sektöre yatıyor. İnşallah olmaz ama 65 yıldan beri ticaretin içinde olan Mahmut Ağa’nın razı olmadığı bu alış-verişi Ahmet Çalık iyi yönetemezse Çalık Ailesi’nde büyük kriz çıkar.”

Sözün özü;

Ben ailede, “Kriz çıksın” diye köşede bekleyenlerden değilim ama 65 yıllık bir sanayicinin de daha sağduyulu ve objektif bir yaklaşım içerisinde olduğuna inananlardanım…

Mahmut Çalık, körü körüne birilerinin peşinden gitmeyip, bazı gerçekleri göz önüne serip, “İmdat” diye bağırıyorsa bir bildiği vardır. Bu bildiği de sadece şahsi çıkarları için değil, memleketin genel çıkarlarını da hesap ettiği içindir.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız