SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baba Evinde Büyük Acı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:58:15
Baba Evinde Büyük Acı
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak’ta PKK’lılar tarafından şehit edilen Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin babası Hasan Tanrıverdi, oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan büyük bir üzüntü yaşadı. Acılı baba daha sonra ikindi namazını kılmak için vatandaşların yardımıyla camiye gitti.

Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi'nin Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesinin ardından, Malatya'daki baba ocağına ateş düştü. Şehidin babası Hasan Tanrıverdi, acı haberi alınca baygınlık geçirdi. Güçlükle ayakta duran baba Tanrıverdi, evlerinin bahçesinde ağıt yaktı. Baba Hasan Tanrıverdi, kendisini teselli etmeye çalışan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a, 'Ayaklarım tutmuyor, misafirlerimi karşılayamıyorum" dedi.

Acılı baba, daha sonra vatandaşların yardımıyla camiye giderek, ikindi namazını kıldı. 

5 çocuğundan İbrahim'in şehit haberini alan anne Gafure Tanrıverdi de, fenalaşırken, sağlık ekipleri müdahale ettiler.

BAŞSAĞLIĞI ZİYARETLERİ..

Bu arada Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin, baba evini ziyaret eden Malatya Valisi Süleyman Kamçı aileye başsağlığı diledi. 

Yeşilyurt ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki şehit evine gelen Vali Süleyman Kamçı, burada şehidin babası Hasan Tanrıverdi’ye başsağlığı mesajlarını iletti. Askeri yetkililer ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ında hazır bulunduğu ziyaret sırasında acılı baba güçlükle ayakta durabildi. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından yapılan dualar sonrasında Vali Kamçı ve beraberindekiler şehit evinden ayrıldı.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, şehidin evini ziyaret ederek babası ve diğer yakınlarına başsağlığı dileğini iletti.

Bu arada Malatya doğumlu olan Şehit Üsteğmen’in ailesinin Adıyaman’ın Kahta ilçesi Yarpuzlu köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun süredir Malatya’da yaşadıkları öğrenildi. Baba Hasan Tanrıverdi’nin, inşaatlarda kalıp ustası olarak çalıştığı ve oğlunun eğitimi için büyük çapa sarf ettiği belirtildi. Şehit Üsteğmenin kardeşi Cengiz Tanrıverdi’nin ise birkaç gündür kötü rüyalar gördüğü ve ağabeyinin hayatı konusunda endişe ettiğini yakın çevresine söylediği öğrenildi.

"ÖLEN KÜRT, VURAN KÜRT.."

Şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin amcası Mehmet Tanrıverdi ise Türkiye Cumhuriyeti’nin başı sağ olsun diyerek, “Söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Ölen Kürt, vuran Kürt. Ortada seyredenler var” dedi. Yeğeninin çocukluğundan beri her zaman asker olmak istediğini ifade eden amca Tanrıverdi, askeri eğitimini tamamladıktan sonra yeğeninin son olarak Şırnak’ta görevlendirildiğini söyledi.

En son bir hafta önce şehit olan yeğeni ile telefonla görüştüğünü belirten Amca Tanrıverdi, “Amca bize dua edin’ dedi ortalık biraz karışık dedi. Yeğenim askerleri içerisinde sevilen bir isimdi. Ağustos ayından sonra eğer izin alabilirse Malatya’ya gelecekti” diye konuştu. 

1 buçuk ay önce birkaç günlüğüne yeğeninin Malatya’ya geldiğini belirten Amca Mehmet Tanrıverdi, “Yeğenim 5 kardeşli ailenin 3’üncü çocuğuydu. Babası Devlet Demir Yollarında emekli oldu. Şuanda inşaat işlerinde çalışarak çocuklarının rahatı için mücadele ediyordu. Diğer oğlu da iktisadı bitirdi en son KPSS sınavına girdi” şeklinde konuştu.

Bekar olan şehit yeğeninin iki de kız kardeşinin olduğunu belirten amca Tanrıverdi, ailenin acısının büyük olduğunu söyledi.

Öte yandan yarın Diyarbakır’da düzenlenecek askeri törenin ardından şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin cenazesinin helikopter ile Malatya’ya getirileceği ve Cuma Namazı sonrası düzenlenecek olan askeri törenin ardından Şehitliğe toprağa verileceği belirtildi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Son bir haftadır hain terör unsurları tarafından kalleşçe gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan vatan evlatlarımızın ölüm haberleri yüreğimize bir kor gibi düşmektedir. Bu saldırılar ile ülkemizin dört bir yanına ateşler düşerken, bir ateşte memleketimiz Malatya’ya düşmüş ve kahraman vatan evladımız Piyade Üsteğmen İbrahim TANRIVERDİ’ye şehadet şerbetini içmek nasip olmuştur.

Ülkemiz topraklarında uzun yıllar boyunca kirli emellerin hizmetçisi olan PKK’nın, iç ve dış mihraklar tarafından taşeron bir örgüt olarak kullanılmaya devam edildiği bu saldırılar ile bir kez daha tescillenmiş durumdadır. 

Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunların başrolüne talip olan PKK, birlik ve beraberliğimizi bozmak adına son bir haftadır, pusular kurarak vatan evlatlarına namertçe saldırmaktır. Ancak bilinmelidir ki, hain terör örgütü hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamaya muktedir olamayacaktır. Aziz milletimizin duaları ve terör karşısındaki taviz vermeyen vakur duruşu, bu oyunu bozacak ve bu alçak saldırıların üstesinden gelecektir. Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmamıştır, bugün de kalmayacaktır.

Bu hain terör saldırıları karşısında tek yürek olmalı, millet olarak kenetlenmemiz gerekmektedir. Bu türden kanlı ve kirli saldırıları kendine fırsat saymak isteyen ve rant devşirmeye çalışanların acziyetlerine karşı en güzel cevap ancak el ele, gönül gönüle birlik olarak verilebilecektir. 

Bu düşünceler ile hain terör örgütlerini bir kez daha lanetliyor, kalleşçe saldırılar sonucunda şehit olan Malatyamızın evladı Piyade Üsteğmen İbrahim TANRIVERDİ ve diğer tüm kahraman vatan evlatlarına Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. 

Onlar en büyük mertebe olan şehitlik mertebesine yükselmişlerdir..

Onlar şairin dediği gibi:

“Şehit tahtında Rabbe gülümser, Ah binlerce canım olsaydı der”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel  Başkan Yardımcısı ve  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Şırnak’ta yaşanan terör saldırısı sonucu şehit olan Malatyalı Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi, erbaş Hamza Yıldırım ve er Ömer Kaan Kandemir  için taziye mesajı yayınladı.

Ağbaba mesajında “Gabar Dağı eteklerinde yaşanan terör saldırısı sonucu 3 askerimizin şehit düştüğünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Son dönemde artan terör saldırılarını şiddetle kınıyorum.Türkiye’nin bir evlat daha  kaybetmeye tahammülü kalmadı. Terör olaylarına son verilmesi için gerekli önlemler derhal alınmalıdır.Şehit düşen hemşerim Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi ile erbaş Hamza Yıldırım ve er Ömer Kaan Kandemir’e Allah’tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve tüm Türkiye’ye  başsağlığı diliyorum” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Yapılan saldırını kalleşce ve kabul edilemez olduğunu ifade eden AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, terörün nerden gelirse gelsin dini, dili ırkı olmadığını ve herkes tarafından lanetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Tüfenkci, özellikle Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın teröre ve terör eylemlerine karşı tavır alması gerektiğini ifade ederek, ‘’Bugün Türkiye’nin nasıl bir çatışma ortamına çekilmek istendiğini herkesin görmesi lazım. Son 3 yıldır silahların susması ile rahat bir nefes olan ülkemiz, yaklaşık on gündür  özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgemizden gelen acı haberler ile sarsılmakta. Aklı başında, sağduyulu her ferdimiz durup düşündüğünde yapılan terör eylemlerinin ve şiddetin neyi amaçladığını, kime ne kazandırdığını idrak etmekte güçlük çektiğini görüyoruz. Türkiye’nin bir Suriye, Irak veya Mısır gibi olmadığından mı rahatsızlar? diye sormak gerekir. Neyi elde etmek istediklerini anlamak mümkün değil.

Bizler güçlü duracağız, başı dik duracağız ve ne olduğu belirsiz, kime hzmet ettikleri belirsiz ülke ve millet düşmanı hainlere karşı silahlı kuvvetlermizle ve toplum vicdanında  mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye güçlü bir devlettir. Bu tür hainliklere karşı gerekli cevabı vererek bertaraf edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Ben bir kez daha şehit kardeşimiz, evladımız İbrahim Tanrıverdi’ye ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum’’ dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Şırnak’ta şehit edilen hemşerimiz Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi için başsağlığı mesajı yayınladı.

Başkan Çakır’ın mesajı şöyle: “Son günlerde insanlıktan nasibini almamış bazı mihraklar tarafından tırmandırılan terör olaylarıyla birlik, beraberlik ve kardeşliğimize karşı bilinçli saldırılar yapılmaktadır. Bu menfur saldırılar sonucunda Şırnak’ta hemşerimiz Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi ile birlikte şehit düşen 1 erbaş ve 1 er, millet olarak bizleri derin bir üzüntüye gark etmiştir. 

Tarih boyunca nice badireler atlatmış ve nice bedeller ödemiş olan aziz milletimiz dün olduğu gibi bugün de derin feraseti, basireti, akl-ı ve kalb-i selimi ile bu alçakça saldırıların da üstesinde gelecektir. 

Gün birlik günü, gün dirlik günü, gün millet olarak bir ve beraber olma günüdür.

Başta evladımız Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi olmak üzere tüm aziz şehitlerimize rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve necip milletimize başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun, vatan sağ olsun” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Şırnak'ta PKK’lılar tarafından Gabar Dağı eteklerinde bulunan Görmeç Jandarma Taburu bölgesinde yol emniyetini sağlayan askerlere yönelik düzenlenen saldırıda Biri subay olmak üzere üç askerimiz şehit oldu. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Malatya Yeşilyurt Nüfusuna kayıtlı şehit Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin evinde taziye dileklerini iletti.  

Başkan Polat, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden başta Hemşerimiz Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi ve şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Devletimiz tüm imkânlarını seferber ederek, Türkiye'nin huzur ve istikrarına, milletin birlik ve beraberliğine kastedenlere asla izin vermeyecektir” dedi.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, bu hainlere, vatan, millet düşmanlarına karşı en ağır cevabın verileceğine inandığını vurgulayarak mesajında şu cümlelere yer verdi;

‘’Şırnak'ta PKK’lılar tarafından Gabar Dağı eteklerinde bulunan Görmeç Jandarma Taburu bölgesinde görev sırasında düzenlenen hain saldırıda şehit olan 3 askerden birinin 24 yaşındaki Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin Malatyalı olması ile tüm hepimizi bir kat daha derinden yaralamıştır. Şehitlerimize şahsım ve teşkilatım adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlı dilerken bu acı haberlerin son olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Son günlerde Suruç’ta yaşanan katliamla beraber Türkiye’yi üç yılı aşkındır süren çatışmasızlık ve huzur ortamında çıkararak eski karanlık günlere geri döndermek için birilerinin düğmeye bastığını görüyoruz. Elbette ki ülkemiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri bu kirli oynu karşı en sert şekilde karşılık vererek, şehit kardeşimiz İbrahim Tanrıverdi ile diğer tüm şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacaktır. Ben tekrardan milletimizin, devletimizin başı sağolsun diyerek bir daha bu acıların yaşanmamasını temenni ediyorum.’’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız