SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baba Evlerinde Matem

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:52:49
Baba Evlerinde Matem
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ İkinciler Köyü civarında iki F-4 uçağının havada çarpışması sonucu meydana gelen olayda şehit olan askerlerin baba evlerine ateş düştü.

ESKİŞEHİR'DE..

Akçadağ'ın İkinciler Köyü yakınlarında, havada çarpışarak düşen uçaklardan birinin pilotu olan Şehit Kurmay Binbaşı Salih Sezer’in Eskişehir’de bulunan baba ocağına ateş düştü. 

Şehit düşen askerlerden Kurmay Binbaşı Salih Sezer’in Fatih mahallesi Nimet sokak'ta bulunan baba ocağına acılı haber askerler tarafından verildi. Şehidin babası Mehmet Sezer ile annesi Ayşe Sezer için askeri ambulans hazır bekletildi. Acı haberi alan aile yakınları kısa sürede baba evine geldi. Baba evine büyük Türk bayrağı asıldı. 3 yıldır Malatya’da görev yapan şehidin evli ve iki kız çocuğu olduğu öğrenildi. Aile şehidin naşını almak için askeri uçak ile Malatya’ya gönderildi.

İZMİR'DE..

Malatya'da düşen uçakta şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya'nın İzmir'deki baba ocağına haber ulaştı.

Malatya’da düşen Rf-4E tipi uçakta şehit düşen Onur Özkaya’nın bir çocuk babası ve 5 yıldır evli olduğu belirtilirken babası Cengiz Özkaya'nın da havacı olduğu öğrenildi.

Küçüklüğünden beri oğlu Onur Özkaya’nın havacılık ve uçma tutkusunun olduğunu söyleyen Cengiz Özkaya “Üniversite sınavlarında başka tercih yapmadı. Benimde havacı asker olmamdan dolayı, uçak bakımcı olmamdan dolayı uçakları seviyordu. Uçak sevgisi vardı. Uçmak istiyordu. Daima pilot olmak istiyordu, başka bir arzusu yoktu. 2008 yılında Çiğli'den mezun olunca Malatya'ya gitti. Gittiğinden beri orada görev yapıyordu ve artık buraya dönmek istiyordu. Ama kısmet olmadı. Bu sene tayinlerde İzmir'i bekliyorduk. Mayıs sonunda açıklanacaktı. Kısa bir süre önce gelinim ve torunumla birlikte geldi, beraberdik. Bizde torunumun yaşını kutlamak için Nisan'ın 3'ünde Malatya'ya gidecektik. Kısmet değilmiş. Ateş düştüğü yeri yakar, biz bunları meslek hayatımızda çok yaşadık. Bende uçak bakımcısı olduğum için, pilotlarla etle tırnak gibiyiz. Uçakların modeli kaç senelik olduğu belli. Ama teknik ekibin bakım konusunda bir şeyi göz ardı edeceklerini düşünmüyorum. Kendim de uçak bakımcısı olduğum için, en ince ayrıntısına kadar uçakların bakımlarının yapıldığını biliyorum. Çünkü içinde can uçuyor, benim oğlum, başkasının oğlu uçuyor. Uçakların yıpranması belirli zaman içinde oluyor. Yurt dışından gelen uçaklar. Malzeme sıkıntısının çekileceğini sanmıyorum. Bu tip kazaların çeşitli sebepleri vardır. Şu oldu, bu oldu diyemem. Bunlar uzun araştırmalar soncunda ortaya çıkacaktır” dedi.

İSTANBUL'DA..

Malatya'da meydana gelen uçak kazasında şehit olan Üsteğmen Yasin Atalay'ın İstanbul'daki evine ateş düştü. 

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Üsteğmen Yasin Atalay'ın (28) İstanbul Ümraniye'deki baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin yakınları, Esenevler Mahalesi’nde bulunan eve akın etti. Şehit Atalay'ın kuzeni Ahmet Şen, "Haberi televizyondan aldık, anne baba Malatya'ya gittiler. Üzgünüz" dedi.

Şehidin bir diğer kuzeni Mustafa Atalay ise, "Çok üzgünüz. Haberi duyunca eve geldik. İki kız kardeşi var. Tek erkek çocuktu. Çok iyi, yiğit bir çocuktu" ifadelerini kullandı.

KONYA'DA..

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde dağlık alana düşen iki savaş uçağında şehit olan 4 pilottan Üsteğmen Zeynel Özbahçeci’nin acı haberi memleketi Konya’nın Ereğli ilçesine ulaştı. 2 yaşında kızı olan şehidin, babasını da 2 yaşında kaybettiği öğrenildi.

Şehit haberinin ulaşmasının ardından yakınları 6 gün önce vefat eden babaannesi Hüsnüşah Özbahçeci’nin evinde taziyeleri kabul etmeye başladı. Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Adem Tol şehidin evine gelerek yakınlarına taziyelerini iletti.

Şehit Pilot Zeynel Özbahçeci’nin (29) babası Necdet Özbahçeci’nin, kendisi 2 yaşındayken vefat ettiği, annesinin de Ereğli’den ayrıldığı ve Manisa’da yaşadığı öğrenildi. Şehidin Ereğli’de bulunan babaannesi Hüsnüşah Özbahçeci’nin ise 6 gün önce hayatını kaybettiği, şehit pilotun Ereğli’ye gelerek babaannesinin cenazesine katıldığı belirtildi.

Vefat eden babaannesinin evinde taziyeleri kabul eden şehidin halasının eşi Duran Fidancı şehidin babaannesinin vefatı dolayısıyla geldiği Ereğli’den 2 gün önce ayrıldığını söyledi. Fidancı, “Cumartesi günü Malatya’ya yolcu ettik. Benden üç, dört kere helallik istedi. Babası öldüğünde kendisi 2 yaşındaydı, şimdi kendisi öldü çocuğu 2 yaşında” dedi. Şehidin halası Fatma Fidancı ise, yeğeninin fotoğrafını protokol mensuplarına göstererek, “İşte benim yavrum bu” şeklinde konuştu.

Matematik öğretmeni olan Meltem Özbahçeci ile evli olan şehit pilotun 2 yaşında Zeynep İnci adında bir kız çocuğu olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız