SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baba Hayrına Kültür Merkezi

0
Güncellendi - 2017-04-13 00:48:24
Baba Hayrına Kültür Merkezi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından projelendirilen, Hayırsever İşadamı Osman Akdağ’ın Babası Sabri Akdağ hayrına Kaynarca Mahallesine yaptırdığı Kültür ve Sanat Merkezi hizmete başladı. Kültür Merkezinin hizmete başlaması dolayısıyla Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunarak incelemelerde bulundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın daveti üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Örgütlerinin Başkanları, Mahalle Muhtarları ve mahalle sakinleri Sabri Akdağ Kültür ve Sanat Merkezindeki inceleme programına katıldılar.

POLAT, “YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN KASASINDAN TEK BİR KURUŞ BİLE ÇIKMADI”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, inceleme gezisi sırasında yaptığı konuşmada, Sabri Akdağ Kültür ve Sanat Merkezinin arsası ve bina masraflarının tamamını üstlenen Hayırsever İşadamı Osman Akdağ ile ailesine teşekkür etti.

Başkan Polat, “Yaklaşık 1,5 yıl öncesinde o zaman hayatta olan Sabri amca ve oğlu Osman Akdağ ile bir araya gelerek mahallemize güzel bir eser kazandırma noktasında fikir birliğine vardık. Yaptığımız istişareden sonra kendilerine Kültür ve Sanat Merkezi projesi önerdim, kendileri de düşüncelerimizi uygun gördüler. Buranın arsasını da kendileri aldı, binayı da kendileri yaptı. Yeşilyurt Belediyesinin kasasından tek bir kuruş bile çıkmadı. Allah Osman Akdağ ve ailesinden binlerce kez razı olsun. Sabri Akdağ’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum. Yeşilyurt İlçesinin farklı bölgelerindeki Kültür ve Sanat Merkezlerinin sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Bu hizmet binamızda sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetleri vereceğiz. Yeşilkonaklarımızda görevli eğitmenlerimizin haricinde İlçe Müftülüğümüzden katılım gösterecek yetkililerin nezaretinde Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi kursları açacağız. Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinin gözetiminde çocuklarımız ve bayanlarımızın kendilerini geliştirebilecekleri kurslarımızı ve etkinliklerimizi mahalle sakinleriyle buluşturacağız. Mahallemizde sanatsal faaliyetlere hız vereceğiz. Burası bir nevi eğitim yuvası olacak. Sabri Akdağ Kültür ve Sanat Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HAYIRSEVER İŞ ADAMI AKDAĞ, “ÇOK DUYGULUYUM”

Babası Sabri Akdağ adına Kültür ve Sanat Merkezini yaptıran İşadamı Osman Akdağ ise, “Bugün çok duyguluyum. Allah bana bu hizmetleri yapmamı nasip etti. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

BAŞKAN ÇAKIR, “KÜLTÜR VE SANAT MERKEZLERİNİN ÇOĞALMASI ÖNEMLİ”

Sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinin verildiği hizmet binalarının artmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Osman Akdağ kardeşimiz çok isabetli bir hizmette bulunarak Kaynarca mahallemize güzel bir eser kazandırdı, kendisine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın, gençlerimizin sosyalleşmeleri, farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri için bu tür mekânların kentimizin farklı bölgelerinde hizmet sunulması kentimizin gelişimi açısından önemlidir. Gençlerimiz katıldıkları kurslar sayesinde kendilerini rahat ifade edip, var olan yeteneklerini geliştiriyorlar. Bu tür hizmet binalarında verilen eğitimler sayesinde toplum olarak ciddi bir gelişme kat ediyoruz. Kültür ve Sanat Merkezlerinin çoğalması için elimizden gelen desteği verdik, bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Gelişen ve büyüyen Malatya’mıza bu tür eserler kazandıran hayırsever işadamlarımızı tebrik ediyorum. Osman Akdağ ile ailesine ise şükranlarımı sunuyorum” dedi” diye konuştu.

BAKAN TÜFENKCİ,“KAYNARCA MAHALLEMİZ HER ZAMAN ASİL BİR DURUŞ SERGİLEMİŞTİR”

Ziyaret programına katılanların yoğun alkışları altında konuşmasını gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kaynarca mahallesine böylesine faydalı bir hizmet binasını kazandıran Osman Akdağ ile ailesini tebrik ederek kutladı.

Konuşmasının başında Kaynarca mahallesinin her zaman asil bir duruş sergilediğine vurgu yapan Bakan Tüfenkci, “ Kaynarca mahallemiz duruşuyla her zaman fark yaratmaya devam ediyor. Son 15 yıldır büyük bir değişime giren Türkiye’de gelişimden yana olan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı sürekli destekleyen Kaynarca mahalle sakinlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BAKAN TÜFENKCİ, “OSMAN AKDAĞ İLE AİLESİNİ BU ESERDEN DOLAYI KUTLUYORUM”

Sabri Akdağ Kültür ve Sanat Merkezinin mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni eden Bakan Tüfenkci, “Hayırsever İşadamımız Osman Akdağ’ı Malatyalılar adına tebrik ediyorum ve kutluyorum. Aramızdan ayrılan Sabri Akdağ amcamıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Mahallemizin sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan daha fazla hizmet alması için bu hizmet binamızda çok güzel eğitimler verilecek. Yeşilyurt Belediyemizi de bu tür mekânların artması noktasında sağladığı desteklerden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

BAKAN TÜFENKCİ, “TÜRKİYE GELİŞİRSE MALATYA’DA KAYNARCA MAHALLESİ DE BUNDAN NASİBİNİ ALIR”

Türkiye’nin güçlü bir Hükümet anlayışıyla yönetilmesi için 16 Nisan’da tüm Malatyalıları evet demeye davet eden Bakan Tüfenkci, “16 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin farklı bir noktada olmasını, mazlumların, mahrumların yanında olmasını istiyoruz. Dünya’nın farklı yerlerinde yaşayan ümmetin, Filistin'in yanında olsun istiyoruz. Güçlü bir hükümet olması adına 16 Nisan’da evet diyoruz. Birbirimizle uğraşmak yerine var olan sorunları gidererek refah seviyemizi artırma hedefindeyiz. Eğer Türkiye büyürse bundan Malatya’da, Yeşilyurt’ta, Kaynarca’da nasibini alır. Dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başta olmak üzere diğer davetliler Sabri Akdağ Kültür ve Sanat Merkezinde incelemelerde bulundular. Bakan Tüfenkci, günün anısına Hayırsever İşadamı Osman Akdağ’a Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan “elif-vav” tablosunu hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız