SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baba-Kızı Ayıran Ehliyetsiz Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

2010 yılının Aralık ayında PTT binası civarında bir öğretmene çarparak ölümüne sebeb olan sürücünün ehliyetinin olmadığı öğrenildi. Kazada babasını kaybeden 9 yaşındaki görme engelli Helin ifadesinde, "Rüzgar gibi bir ses duydum. Yere düştüm. Dişim kırılmıştı. Babam da düşmüştü." dedi.

Helin'in 2002 yılında ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasında görme duyusunu kaybettiği, aynı kazada annesininde vefat ettiği öğrenildi.

SÜRÜCÜ EHLİYETSİZ
19 yaşındaki Mehmet B.'nin kullandığı otomobil, karşıdan karşıya geçmeye çalışan baba kıza çarpmıştı. Kazada 9 yaşındaki görme engelli Helin yaralanırken, babası 45 yaşındaki öğretmen Mehmet Ali Özdemir (45) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Mehmet B., "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.
Davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıkan Mehmet B., çarptığı şahıs ile kızını aniden önüne çıktığını belirterek, "Fren yapma imkanım olmadı" dedi. Şüpheli, ehliyetinin ise olmadığını söyledi. Şahsın ehliyetsiz oluşu, iddianamede de yer aldı.

Duruşmada, psikolog gözetiminde ifade veren ölen öğretmenin görme özürlü kızı Helin İdil, "Babam ile birlikte PTT'nin yanında belediyenin mektup etkinliğine gidiyorduk. Rüzgar gibi bir ses duydum. Yere düştüm. Dişim kırılmıştı. Babam da düşmüştü. Başka bir şey görmedim. Ben kimin vurduğunu görme özürlü olduğum için görmedim" dedi.

Duruşma ilerki bir tarihe ertelendi.

EŞİ DE 8 YIL ÖNCE KAZADA ÖLMÜŞ

Öğretmen Özdemir'in 2002 yılında ailesiyle Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde geçirmiş olduğu trafik kazasında, meslektaşı ve hayat arkadaşı olan eşi Sercan Özdemir'i kaybetmiş, bu kazada tek çocukları olan Helin İdil ise gözlerini kaybetmişti. Helin İdil , 8 yıl sonraki kazada da yaralandı ancak babasını kaybetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız