SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baba Konuştu, Vekil Ağladı

A- A+ PAYLAŞ

Ölen oğlu adına Kepez (Kürecik)’de yaptırılacak okulun temel atma töreninde acılı baba konuşurken, milletvekili gözyaşlarını tutamadı.

DUYGU YÜKLÜ TÖREN..
Akçadağ’ın eski idari sistemde Kürecik adı ve 17 köyün bağlılığıyla nahiye merkezi olan Kepez Köyü’nde yaptırılacak 8 derslikli ilköğretim okulunun temel atma töreni hayli duygusal geçti.

İstanbul’da tekstil sektöründe faaliyet gösteren Kürecikli hemşehrimiz Kemal Çelik de, devlet- vatandaş işbirliğiyle yaptırılacak okul için önemli miktarda katkı sağlamıştı ve okula işadamının, 3 yıl önce öğrenim gördüğü İngiltere’de trafik kazasında vefat eden tek oğlu Mehmet Çelik’in adı verilecekti. 400 bin YTL (400 milyar TL)'ye liraya malolacak okulun yapımına işadamının yanı sıra merkezi İstanbul’da bulunan AKEL (Akçadağ- Elbistan) Vakfı da katkı sağlayacaktı.

“TOPRAK ALTINDA YATAN SEVGİLİ OĞLUM, BİRİCİK PRENSİM..”
Mehmet Çelik, işadamı Kemal Çelik’in tek oğluydu. 2001 yılında yüksek öğrenimini yapmak üzere İngiltere’nin Leeds kentindeki Metropoliten Üniversitesi’ne kaydolmuştu. Mehmet Çelik, bir arkadaşının daveti üzerine Leeds’ten Londra’ya gitmiş ve burada 15 Mart 2003 tarihinde geçirdiği trafik kazasında, arkadaşıyla birlikte yaşamını yitirmişti.

Ailesi, İngiltere’deki feci kazada kaybettikleri, tek oğullarının acısını unutamadı. Çelik ailesi, 23 yaşında iken kaybettikleri oğulları Mehmet için, "www.mehmetcelik.net" adıyla bir internet sitesi de oluşturup, onun hatırasını yaşatmak istemişti.

İşte, Kepez’de yapılacak ilköğretim okuluna, bu gencin adı verilecekti.

Törende konuşmak üzere kürsüye gelen acılı baba Kemal Çelik, “Toprağın altında yatan sevgili oğlum, sevgili prensim Mehmet Çelik onuruna ve anısına yapımını üstlendiğim bu okul var oldukça, içindeki öğrenciler öğrenim gördükçe, sevgili hemşehrilerim bu okula sahip çıktıkça, Mehmet Çelik ismi sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu okulda öğrenim gören ve hayata başarıyla atılan her bir öğrenci benim için oğlum Mehmet Çelik olacaktır.” derken, duygu yüklü bu konuşma tören alanında duygu seli yarattı.

Törene katılan CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra kürsüye gelen Aslanoğlu, acılı babaya, okul yapımı için katkı sağlayan AKEL Vakfı’na teşekkürlerini belirtti.

“EĞİTİMDEN DAHA DEĞERLİ YATIRIM YOK..”
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz de, törende yaptığı konuşmada “Bu okul sayesinde, buradaki çocuklarımız küçücük bir fidan olmaktan çıkıp kocaman birer ağaç olacaklar. Buradan binlerce Mehmet Çelik çıkacak. Unutmamalıyız, eğitimden daha değerli bir yatırım yoktur.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da konuşmasında, Malatya’da derslik ve okul konusunda ciddi sıkıntılar olduğunu, Kürecik’li önemli işadamlarının bulunduğunu, bölgedeki okul sorununun çözümü için onlardan da destek beklediklerini kaydetti.

AKEL Vakfı Başkanı Bektaş Özbek de, işadamlarını bölgelerine yatırım yapmaya çağırarak, “Ben buradan Akçadağlı, Elbistanlı işadamlarına sesleniyorum. Buradan Avrupa’ya gitmiş, orada iş yapan işadamlarımızın, kendi ülkelerine dönüp, kendilerinin doğup, büyüdüğü yerlerde iş yapmalarını, buralara gelmelerini istiyorum.” dedi. Özbek, vakıf olarak İstanbul’da her katı 600 metrekarelik 8 katlı bir bina yaptıklarını, burada restoran, düğün salonu, kafe, kütüphane, kurs merkezleri olacağını belirterek, “Biz burada balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmek istiyoruz.” diye konuştu.

Temel atma törenine; Akçadağ Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar ile kalabalık bir vatandaş topluluğu da katıldı.

FOTOĞRAFLAR:
- (En üstte): Yüksek öğretim için gittiği İngiltere'de trafik kazasında vefat eden ve babası tarafından adına okul yaptırılan Mehmet Çelik.

- (Üstten 2.): Kaybettiği tek oğlunun adına doğduğu Kepez'de okul yaptıran işadamı baba Kemal Çelik.

- (Üstten 3.): Acılı babanın duygu dolu konuşması, milletvekili Aslanoğlu'nu ağlattı.

- (Sondaki fotoğraf): Okulun temeli atılırken.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız