SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Baba Seklavi At Günü'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ilk kez düzenlenen "Baba Seklavi Günü-At Şenliği"ne, ünlü yarış atlarının gösterisi renk kattı.

Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde gerçekleştirilen "Baba Seklavi Günü-At Şenliği"ne; Vali Yardımcısı Sefa Çetin, Akçadağ Kaymakamı Yüksel Kara, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Mehmet Halis Bilden, Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Çıra, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

Ünlü Arap yarış taylarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki programda, ilk olarak Çiftçibaşı At Tavlası gezildi ve atların gösterisi izlendi. Meşhur yarış aygırlarının tanıtım ve gösterisi ile Baba Seklavi Atı'nın yürüyüşü yapıldı. Akçadağ Kaymakamı Yüksel Kara, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bostanbaşı Belediye Başkanı Yahya Akın da ata binerek programa renk kattı.

Malatya'da ilk kez düzenlenen "Baba Seklavi Günü-At Şenliği"nde konuşan Vali Yardımcısı Sefa Çetin, "Atların gösterisinden etkilendim" diyerek, "Atların Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişine hep belgesellerde ve romanlarda tanık olduk. Şimdi, aslını görerek ne kadar asil hayvan olduklarını gözlemledim" şeklinde konuştu.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Mehmet Halis Bilden ise Bursa Karacabey, Eskişehir Anadolu ve Malatya Sultansuyu Tarım İşletmeleri'nde yürütülen atçılık faaliyetlerinin temelinin Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yıllarına dayandığını belirtti. Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen yarış atlarının özelliklerini de anlatan Bilden, "Safkan Arap atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde atlar, yarış sahalarındaki performansları ile ses getirmektedir" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da Türk milletinin dünyaya adaleti, huzur ve zenginliği atlarla götürdüğünü belirterek atların Türkler için ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Çıra ise at yetiştiriciliği faaliyetlerinden söz ederek Baba Seklavi Günü ile işletmelerini tanıttıklarını vurguladı. 'Seklavi' kelimesinin, gösterişli ve güzel at manasında olduğunu söyleyen Çıra, 24 Temmuz'da gerçekleştirilecek açık artırma ile 42 adet tay satışı gerçekleştireceklerini kaydetti.

Program; Milidya Folklor Araştırma Derneği'nin folklor gösterisi, konuşmalar, yemek ikramı ve Sena Altuntop ile Abdullah Bakış'ın konseriyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız