SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Babacan'ın Partisine Malatya'dan AKP'li Kurucu

0
Güncellendi - 2020-03-12 05:08:46
Babacan'ın Partisine Malatya'dan AKP'li Kurucu
A- A+ PAYLAŞ

Yaklaşık 20 yıl AKP'de Başbakanlık ve Genel Başkanlık dahil tepe görevler yaptıktan sonra 2019 yılında istifa ederek kendi partisini kuran Ahmet Davutoğlu’ndan sonra, AKP Hükümetleri’nin ekonomi patronluğunu yapan, bir dönem Dışişleri Bakanlığı ve AB - Türkiye Katılım Müzakereleri’nde Başmüzakereci olarak görev üstlenen Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi’nin kuruluş dilekçesi ve kurucular kurulu listesi dün İçişleri Bakanlığı’na teslim edildi.

Kurucular kurulu listesinden 90 isim bulunurken bu listede arasında Ahmet Davutoğlu’nun partisinde olduğu gibi çok sayıda eski AKP Milletvekili, AKP’li eski belediye başkanlarının yanı sıra AKP’den çeşitli makamlar için birden fazla defa aday olup aday gösterilmeyen isimler de yer alıyor.

Kısa adını “Ve” bağlacını da parti adının bir kelimesi olarak niteleyerek DEVA şeklinde belirleyen Demokrasi ve Atılım Partisi’nin 90 kurucusu arasında Malatya’dan, AKP'den hem belediye başkanlığı hem de milletvekilliği için aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Prof.Dr. İbrahim Gezer de bulunuyor.

Ziraat Mühendisi olan Prof.Dr. Gezer, İnönü Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği sırasında, bir grup arkadaşıyla Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM)’ni kurmuş ve başkanlığını yapmıştı.

AKP’li belediyelerin destekleriyle çalışmalarını yürüten BİLSAM, seçim kampanyaları sırasında açık bir şekilde bazı AKP’li adayları desteklediklerini belirten açıklamalar yapmıştı.

AKP’den 2 defa aday adayı oldu  

Ali Babacan’ın partisinde kurucular kurulu üyesi olduğu açıklanan İbrahim Gezer, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti. AKP’deki şansını bir yıl sonra yeniden deneyen İbrahim Gezer, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri’nde AKP’den bu defa milletvekili aday adayı oldu; ancak yine AKP listesinde yer alamadı.

İbrahim Gezer, 7 Haziran 2015 seçimlerinde aday gösterilmeyince bir basın toplantısı düzenleyerek, AKP’nin aday belirleme kriterlerini eleştirmişti. Bu toplantıda aday gösterilmediği için üzülüp üzülmediğine yönelik bir soruya, “Sonuçtan elbette üzüntü duyduk, kırıldınız mı derseniz elbet kırıldık, gönül koydunuz mu derseniz elbet gönül koyduk. Etten kemikten yaratılmışız” sözleriyle cevap vermişti.

Söz konusu basın toplantısında, AKP’de aday gösterilmemesine karşın yine de sonuna kadar AKP’nin başarısı için çalışacağını ifade eden İbrahim Gezer, “AK Parti’nin Türkiye için planladığı makro hedeflerine elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Çözüm süreci olsun, Yeni Anayasa çalışmaları olsun, bütün bunlara şahsen ve bir akademisyen İbrahim Gezer olarak bütün desteği vermeye devam edeceğiz.  Sonuna kadar ekibimizle bu yönde bütün çabaları göstereceğiz” şeklinde konuşmuştu.

İbrahim Gezer, milletvekilliği adaylığı nedeniyle istifa ettiğini açıkladığı BİLSAM’ın başına aday gösterilmeyince yeniden geçmiş, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde, BİLSAM olarak, AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’a destek vereceklerini açıklamıştı. Gezer, seçim kampanyası sırasında BİLSAM’ı ziyaret eden AKP Adayı Gürkan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyetini belirttikten sonra, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı içinde kendisini tebrik ederiz. İnşallah şehrimizin önümüzdeki 5 yıllık süresinde yapacağı çalışmalarda ve faaliyetlerde BİLSAM olarak her türlü desteği vereceğimizi şimdiden ifade etmek isteriz” diye konuşmuştu.

BİLSAM’ın Başkan Yardımcısı da Davutoğlu’nun partisinin il başkanı  

AKP’nin 7 Haziran 2015 milletvekili seçimleri için milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecinde, AKP Genel Merkezi’nce düzenlenen temayül yoklamasında oy kullanan BİLSAM’da, uzun yıllar  başkanlık yapan İbrahim Gezer, AKP’den kopan Babacan kanadının kurucular kurulu üyesi olurken, BİLSAM’da bir dönem İbrahim Gezer’in başkanlığını yapan ve Meşale Derneği’ne yakınlığı ile bilinen Mehmet Koç ise yine AKP’den kopan Davutoğlu kanadının kurduğu Gelecek Partisi’nin Malatya İl Başkanlığı görevine atandı.

Böylelikle BİLSAM, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP'den ayrılarak AKP'ye karşı muhalefet yapacak iki yeni partinin de Malatya yöneticilerini bünyesinde çıkaran bir kuruluş kimliği kazanmış oldu.

 “Ahlak ve onur adına çalışan binlerce arkadaşımızın olduğu sivil toplum kuruluşu”

İbrahim Gezer 2014 yılında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı sürecinde Meşale Derneği’ni ziyaretinde, bu derneği, “Adalet, onur, özgürlük ve ahlak adına gece gündüz çalışan” bir sivil toplum kuruluşu olarak tanımlamış ve Meşale Derneği'nde binlerce arkadaşa sahip olduklarını ifade etmişti. Gezer, söz konusu ziyaretinde, Meşale Derneği için, “Seçim sürecinde aday adayı arkadaşlar sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerden birini Meşale Derneği’ne gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hasbihal ediyor, şehrimizin sorunlarını konuşuyoruz. Yıllardır şehrimize emeği olan, yıllardır bu toprakları adalet, özgürlük, ahlak ve onur adına maya tutması için gece gündüz çalışan yüzlerce binlerce arkadaşımızın olduğu bir sivil toplum kuruluşu, bu arkadaşlarımızı ziyaret edip görüşlerini almak istedik” ifadelerini kullanmıştı.

BİLSAM kendini “Sivil Toplum Kuruluşu” olarak tanımlıyor  

Çoğunluğu İnönü Üniversitesi’nde sosyal bilimler alanındaki bölümlerde görev yapan öğretim üyelerinin oluşturduğu BİLSAM, kendini “Üçüncü Sektör - Sosyal Sermaye - Sivil Toplum” kavramları ile tarif ediyor.

malatyahaber.com 

ARŞİV FOTO: Eski AKP'li Prof.Dr. İbrahim Gezer (soldan 2.) AKP'de milletvekilliği ve belediye başkanlığı için aday adayı olmuştu. Gezer'in, Bülent Tüfenkci'nin il başkanlığı döneminde aday adaylığı başvurusunu yapmak üzere birlikte AKP'ye gittiği Mehmet Koç da (sağ baştaki) geçtiğimiz günlerde Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin Malatya İl Başkanlığı görevine getirilmişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı