SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Babaevine Ateş Düştü

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:15:42
Babaevine Ateş Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden görev uçuşu için havalandıktan sonra Akdeniz üzerinde Suriye tarafından düşürülen Türk jetinin düşmesinden 2 hafta sonra 2 pilotun şehit düştüğü belirlenirken, Malatyalı Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın ailesi yasa boğuldu.
 
Malatya merkez Samanlı Mahallesi’ndeki Ertan ailesinin bulunduğu ev, yakınlarının akınına uğradı. Aldıkları acı haberle fenalık geçiren baba Ali Ertan ve eşi ile çok sayıda yakını, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Gözyaşlarının sel olduğu taziye evine Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ile 7. Ana Jet Üssü’nden askeri görevliler de geldiler.
 
"SEVEREK KATLANIRIM.."
Malatyalı Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın annesi Zennure Ertan, oğlu ile gurur duyduğunu söyleyerek, “Severek gittiyse, bende severek katlanırım” dedi. 

 
Ertan ailesinin bulunduğu taziye evine gelen AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Belediye Başkanı Ahmet Cakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MESOB Başkanı Şevket Keskin, anne Zennure Ertan’ı ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundular. Anne Zennure Ertan, “Ben oğlum ile gurur duyuyorum. Eğer bir şey olmuşsa, (elini kalbine götürerek) şuramda hiçbir şey bana inandıramıyor. Ben geri gelecek diyorum. Ben böyle bir şeye inanamıyorum. Botları bulunuyor, nereye gidiyor bu çocuk? Oğlumla gerçekten gurur duyuyorum. Vatan-millet için feda oldu. Umarım bir gün çıkıp gelecek, ‘Anne ben geldim’ diyecek. Olmazsa bile Allah bizden daha çok seviyormuş. İşini ve mesleğini severek yapıyordu. Hayatım uçak diyordu. Uçarken zevk duyuyorum diyordu. Babasını da savaş uçağı ile uçurmak istiyordu. Severek gitmişse, bende severek katlanırım” dedi.
 
KOMUTANIN ZİYARETİ..
Malatya Valisi Ulvi Saran ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de aileye taziye ziyaretinde bulundu. 
 
Vali Saran, şehit pilot Hasan Hüseyin Aksoy'un Hava Lojmanları'ndaki evine de giderek, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. 
 
AMCANIN SİTEMİ..
Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden görev uçuşu için kalktıktan sonra Akdeniz üzerinde Suriye tarafından vurulan Türk jetinin düşmesinden 2 hafta sonra şehit olduğu açıklanan Malatyalı Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın amcası, taziye evine gelen Vali Ulvi Saran’a sitem etti. 
 
Merkez Samanlı Mahallesi’ndeki Ertan ailesinin bulunduğu taziye evine gelen Vali Ulvi Saran, şehit pilotların bulunduğuna dair bilginin geldiğini söyleyerek, "Pilotlarımızın naaşları bulundu. Aramaların son bulduğuna dair bilgiler ulaştı" dedi.
 
Pilotun amcası Mehmet Ertan da, "Vali Bey hani biz büyük devlettik. 15 günde bir suya inemedik. Emrimizdeki gemiyi getiremedik. Hani bunun ayakkabısı; botu çıkmıştı. Kim çıkardı? Bende hazırım ölüme. Devletimiz için biz ölmezsek kim ölecek ama bu kadar da olmaz" şeklinde konuştu. Vali Saran, aileye sabır diledi.
 
BABA HASTANEYE KALDIRILDI..

Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan, yaşadığı acı nedeniyle iki kez fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.
  
Merkez Samanlı Mahallesi’nde bulunan şehit evinde gözyaşları sel olurken, ilk bilgiyi aldıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan baba Öğretmen Ali Ertan, getirildiği evde ikinci kez fenalaştı. Taziye evindeki ambulansla ilk müdahalesi yapılan Ali Ertan, daha sonra ambulans ile Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Acil Servisi’ne kaldırıldı.
  
Şehit babası Öğretmen Ali Ertan’ın müşahede altına alındığı bildirildi

 
BAŞSAĞLIĞI MESAJI..
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, iki pilotun şehit olması dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.
 
Çakır'ın mesajı şöyle:
 
"Keşif uçuşu yaptığı sırada Suriye tarafından düşürülen RF-4 uçağındaki pilotlarımız Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un şehadet haberi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu ülke toprakları için her birey, canını seve seve feda edeceği bir inanca sahiptir. Malatyalı hemşerimiz Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY inancımızda en yüksek mertebelerden birisi olan şehitlik mertebesi ile birlikte bizlerin gönlünde en müstesna yere çıkmışlardır. 
 
Şehitlerimizin naaşlarının bir an önce bulundukları yerden çıkarılmaları temennisiyle, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız