SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Babalar Günü'nde Gözü Yaşlı Bir Baba..

0
Güncellendi - 2016-06-19 21:16:36
Babalar Günü'nde Gözü Yaşlı Bir Baba..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ''Babalar Günü'' dolayısıyla şehit ailelerinin mezarlık ziyaretlerinde duygusal anlar yaşandı.

Şehir Mezarlığı'na sabahın erken saatlerinden itibaren gelen aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua etti. Kabirlere diktikleri çiçekleri sulayan aileler, Babalar Günü'nde gözyaşı döktü ve terör olaylarının sona ermesini diledi.

Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında 2012 yılında keşif uçuşu yapan Türk askeri uçağının düşürülmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali ve annesi Zennure Ertan da Babalar Günü'nde oğullarının kabrini ziyaret etti.

Ali Ertan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir Babalar Günü'nü daha oğlu olmadan geçirmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Ertan, oğlunun Babalar Günü'nde kendisini hiç unutmadığını belirterek, "Oğlum her zaman Babalar Günü'mü kutlamaya gelirdi şimdi biz onu ziyarete geldik. Babalar Günü'nü oğlumun yanında geçiriyoruz." dedi.

Oğlunun şehit olduğu günden beri Babalar Günü'nü yalnız geçirdiklerini aktaran Ertan, "Sadece Babalar Günü'nü değil bayramları, ramazanları ayrı geçiriyoruz. Çok üzgünüz." diye konuştu.

Baba Ertan, terörün bitirilmesi için halkın yardımcı olması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sadece güvenlik kuvvetleriyle olması mümkün değil. Eğer o yörelerde oturan vatandaşlar tepki gösterirse terör çabuk biter ama onların tepkisi, yardımı olmazsa terörün bitmesi mümkün değil. Kendi elinde beslersen, büyütürsen, geliştirirsen onu engelleyemezsin ama onu dışladığın zaman, ülkene, vatanına, bayrağına sahiplik ettiğin zaman terör çabuk biter. Terörü dışladığın zaman güvenlik kuvvetlerine gerek kalmadan terör biter. Bu mübarek günlerde Allah'tan ülkemizin huzura kavuşmasını, terörün bitmesini ve şehitlerin gelmemesini diliyorum."

AA

babalar

babalar1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Salih Kıyat (7 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun inşaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet m. (7 yıl önce)
    KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZE Ey şanlı ceddim ! Malazgirt Savaşı'nda TÜRK komutan ALPARSLAN'ın askeri dehasıyla TÜRKLERE İSLAMIN kurucusu sıfatını kazandırmıştın. FATİH SULTAN MEHMET'in komutasında 150 bin TÜRK askerinin katıldığı İSTANBUL'un fethiyle çağ kapatmakla kalmayıp Doğu Romayı tarihe gömdün. Mohaç Meydan Muharebesi'nde KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN' ın komutasında 250 bin askerle Avrupa'nın en düzenli ve en güçlü orduları arasında gösterilen Macar Ordusunu sadece 2 saatte bozguna uğratıp dağıtmıştın. Üç asırdır denizlerde yenilgi yüzü görmeyen İngiliz Armadası TÜRK topçusunun inanılmaz gayreti ile geri püskürtülerek hem karadan hemde denizden yapılan saldırılarda mağlup etmiştin. ÇANAKKALE'nin geçilmezliğini TÜRK Ulusu'nun gücünü kudretini bilhassa birlik ve beraberliğini tüm dünyaya göstermiş oldun. Bizlere emanet ettiğiniz toprakları korumak adına halen şehitler verilmektedir. Torunlarınız olarak bu vatan hiçbir zaman bölünmeyecektir. Başta ŞEHİT PİLOT YÜZBAŞI GÖKHAN ERTAN olmak üzere RABBİM TÜM ŞEHİTLERİMİZİN MEKANLARINI CENNET ETSİN. Kahraman şehitimizin BABASI ALİ ERTAN (abi) ve tüm babaların babalar günü kutlu olsun.
    0
    0
    Yanıtla