SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Babalarına Hayat Verdiler!..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 2 kişiye, çocuklarının karaciğerlerinden bir bölümü alınarak nakil yapıldığı, iki hastanın da durumlarının iyi olduğu bildirildi.

BİRİNE OĞLU, DİĞERİNE KIZI..
İnönü Üniversitesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mesut Kendirli (64) isimli Hepatit B'ye bağlı karaciğer sirozu olan hastaya, kızı Nurdan Kendirli'nin (35) karaciğeri, Ekrem Öztürk (50) isimli yine Hepatit B'ye bağlı karaciğer sirozu olan hastaya da aynı adı taşıyan oğlundan karaciğer naklinin yapıldığı kaydedildi.

Prof. Dr. Vedat Kırımlıoğlu, Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirilen ameliyatta, İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nden Prof. Dr. Yaman Tokat ve Prof. Dr. Yıldıray Yüzer'in de ameliyat ekibi içinde yer aldığı ifade edildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer, kemik iliği ve kornea nakillerinin başarıyla gerçekleştirildiği ve önümüzdeki aylarda böbrek nakline başlanacağı açıklandı.

REKTÖRÜN AÇIKLAMASI..
Karaciğer nakilleriyle ilgili olarak Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu da bir açıklama yaptı.

Hilmioğlu, konuya ilişkin şunları söyledi:

"İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin “karaciğer nakli” ile ilgili olarak Ankara’nın doğusunda tek ve önemli bir merkez olma yolunda önemli mesafeler kat ettiği aşikârdır. Bu noktaya gelmede üniversitemiz yönetimi ve ilgili öğretim üyelerinin çabaları yanında, bölgemiz insanı ve birkaç kişi dışında medyanın, organ ve doku bağışına olan olumlu yaklaşımını da göz ardı etmemek gerekir.

Batı ülkelerinde yılda milyon nüfus başına 35-40 hasta karaciğer nakline gereksinim duyarken, bu gereksinimin ülkemizde daha fazla olduğu ve kabaca yılda 3 binin üzerinde karaciğer nakline gereksinim duyan hasta olduğu bilinmektedir. Ancak ülkemizde beyin ölümü olan hastalardan yapılan organ bağışı ile gerçekleştirilen karaciğer nakli sayısı 100 kadardır. Bu yetersiz sayı, ülkemizdeki karaciğer nakli yapan 15 merkezin 6-7’sini, hastanın sağlıklı yakınlarının karaciğerlerinin bir bölümü ile yapılan “canlı vericili karaciğer nakli’ne” yöneltmiştir. Ülkemizde yılda yapılan toplam karaciğer nakli de 250 kadar olmuştur. Turgut Özal Tıp Merkezi’nin de kısıtlı organ bağışı nedeniyle “canlı vericili karaciğer nakline” yönelmesi kaçınılmaz olmuştur. Bu bağlamda merkezimizde yapılan 19 karaciğer naklinin 5 tanesi “canlı vericili karaciğer nakli” şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Son olarak 24 Ağustos 2006 Perşembe günü Mesut KENDİRLİ (64) isimli Hepatit B’ye bağlı karaciğer sirozlu hastaya kızı Nurdan KENDİRLİ’nin (35), 25 Ağustos 2006 Cuma günü de Ekrem ÖZTÜRK (50) isimli yine Hepatit B’ye bağlı karaciğer sirozlu hastaya oğlu Ekrem ÖZTÜRK’ün (28) karaciğerlerinin yaklaşık % 60-65’i alınarak “canlı vericili karaciğer nakli” yapılmıştır. Ameliyatlar Prof Dr Vedat KIRIMLIOĞLU ve Prof Dr Sezai YILMAZ başkanlığında 2 ayrı ekip tarafından gerçekleştirilmiş olup, İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden Prof Dr Yaman TOKAT ve Prof Dr Yıldıray YÜZER’de bu ekip içerisinde yer almışlardır.

Misafir öğretim üyeleri aynı zamanda 24 Ağustos 2006 Perşembe günü akşamı karaciğer naklinde yenilikler isimli bir sempozyuma da katılmışlardır.Hastaların bugün itibarıyla genel sağlık durumları sorunsuz olup, yoğun bakım tedavileri tamamlanarak Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda izlem ve tedavileri devam etmektedir.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde karaciğer, kemik iliği ve kornea nakilleri başarıyla devam etmekte olup önümüzdeki aylarda da böbrek nakline başlanacaktır. Bununla beraber, Üniversitemizdeki bayrağı en üst noktaya çekme çabalarımız, Malatya ve bölge halkımızın organ bağışı ve nakline duyarlılığı ve medyanın son derece akılcı yaklaşımıyla, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin sadece Ankara’nın doğusundan değil, ülkemizin tüm bölgelerinden hasta çeken bir “organ nakli merkezi” olacağına inancımız tam olup, bu sözü tüm Malatya kamuoyu ile paylaşmaktan kıvanç ve sevinç duyduğumuzu ifade etmek isteriz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız