SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Babam 'Çıkın Şehit Olun' Dedi.."

0
Güncellendi - 2016-07-21 23:18:02
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda şehit düşen Zekeriya Bitmez'in üç oğlu da babalarının öğütlediği gibi "vatan uğruna can vermeye hazır olduklarını" belirtiyor.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında babalarını kaybetmenin hüznünü ve gururu bir arada hisseden Bitmez kardeşler, AA muhabirine, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Muhammet Buğra Bitmez, darbe girişimi gecesi Sabiha Gökçen Havaalanı'na gittiğini, telefonda görüştüğünü babasının kendisine "oradan asla ayrılmamasını" söylediğini dile getirdi.

Babasının da Atatürk Havalimanı'na doğru yola çıktığını belirten Bitmez, "O saatlerde o tarafa bir ulaşım aracı olmadığı için bisikletle yola çıkmış. Arkadaşları göndermek istememiş. Babam da Sabiha Gökçen Havaalanı'nda olduğumu bildiği halde arkadaşlarına 'Oğlum Atatürk Havalimanı'nda, oğlumu alıp geleceğim' demiş." şeklinde konuştu.

Aynı gece babasının şehit olduğu haberini aldığını bildiren Bitmez, şöyle devam etti:

"Beni üzen tek şey, Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan sağlam çıkmam. Onun şehit düştüğünü öğrenince zaten tamamen mutluluk içinde kaldım. Yani hiçbir sıkıntı kalmadı kalbimde. Biz Sabiha Gökçen Havalimanı'nı orada teslim etmedik, savunduk. Atatürk Havalimanı'ndaki olaylar çok daha karışıkmış. Atatürk Havalimanı'na çok daha fazla tank girmiş ve insanları acımadan ezip geçerek yollarına devam etmişler. Babam da orayı canı pahasına savunmuş, şehit düşmüş."

FETÖ'nün yaptıklarının yanına kalmayacağını vurgulayan Bitmez, "(Elebaşı Fetullah Gülen) Malikanesinde sağlam yaşayamayacak bu kesin. İnşallah en yakın zamanda idam cezası verilir, sallandırılır. Hatta meydanlarda sallandırılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Tek dileğinin bir daha böyle şeyler yaşanmaması olduğunu söyleyen Bitmez, "Yine olsa yine babamızı şehit veririz. Aslan gibi üç kardeşiz. Bir de bacımız var. O da dahil yine gerekirse, olay olduğu zaman ilk sırada herkes bizi bulacağından emin olsun. İsterlerse öldürsünler. Biz ölümden korkmuyoruz, korkmayız da. Asla ama asla bu ülkeyi onlara teslim etmeyeceğiz." dedi.

- "Babamızın şehadetiyle gelmesi gurur verici"

Kadircan Bitmez de darbe girişimini evde televizyondan öğrendiğini anlattı.

Bir süre sonra babasının kendisini aradığını belirten Bitmez, şunları kaydetti:

"Babam 'Atatürk Havalimanı'ndayım. Vatanım için yürüyorum onların üzerine, sen ne yapıyorsun?' diye sordu. 'Televizyondan olanları izliyorum' dediğimde babam, 'Yazıklar olsun, sizi böyle mi yetiştirdim, çıkın şehit olun' dedi. Ben çıkamadım, en çok o zoruma gidiyor. Çünkü bebeğim vardı, dışarıdaki seslerden uyuyamıyordu. Son sözü bu oldu. Ondan sonra telefonu kapattı."

Babasını çok sevdiğini dile getiren Bitmez, "Babamızın şehadetiyle bize gelmesi en gurur verici şeydir. Düğün gecemde bile böyle bir mutluluk yaşamamışımdır. Bu mutluluk tarif edilemez." diye konuştu.

Babasının ve diğer şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını vurgulayan Bitmez, "Onlar asla sevinmesinler. Bunların yanına kar kalacağını da düşünmesinler. Devletimiz güçlüdür, onların karşısında dimdik duracaktır. Elbet er geç hesabını da soracaktır. Bu milleti hiç kimse parçalayamaz. Çünkü bu millet 17 devlet kurmuş bir milletir." dedi.

- "Başımız dik"

Cihat Bitmez ise babalarının şerefiyle öldüğünü, başlarının dik olduğu söyledi.

Şimdiye kadar hep askerlerin şehit haberlerini aldıklarını belirten Bitmez, "Sadece gençlere mahsus bir şey değilmiş. Gerektiği zaman 57 yaşındaki insan da canını verebiliyormuş. Babamla gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımız da hiçbir zaman eğilmesin. Babamın kanı son damlasına kadar helal olsun. Benim de kanım son damlasına kadar helal olsun." ifadelerini kullandı.

Vatan için canlarını vermeye hazır olduklarına işaret eden Bitmez, FETÖ'nün amacına ulaşamayacağını sözlerine ekledi.

AA

bitmezailesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız