SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Babama Dediler ki'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, berdel kavgasında ölen 3 kişi toprağa verildi.

Olay, Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı İriağaç köyü mezrasında Çarşamba sabahı gelmişti. 5 ay önce kızlarını verdikleri Katı ailesinin Akçadağ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda öğrenim gören 7. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki kızını berdel olarak isteyen T. Ailesinin talebi kabul edilmedi. Şeyho T., Selim T. ve Suat T., köy minibüsünün yolunu kamyonetle keserek Mustafa Katı ve bu şahsın kayınbiraderleri Osman ve Ali Koç'u öldürdüler.

Vahşette hayatlarını kaybeden Mustafa Katı ile kayınbiraderleri Osman Koç ve Ali Koç, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiden sonra Malatya Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazelerin definine katılan kadınlar fenalık geçirdi.

"BABAM YALVARDI.."
Olay esnasında kız kardeşi A.K. ile minibüste olan karşı tarafın berdel olarak istediği ilköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi Y.K., Malatya'ya gittiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Yola çıktığımızda kamyonla yolu kapatmışlardı. Biz korktuk. Dayım selam verdi arabadan. Onlar selamı almadılar. Dayım arabayı geri çekince arabanın ön camına sıktılar ve cam delindi. Merminin biri arabadaki küçük çocuğun eline isabet etti. Adamın biri bekçiymiş yaralı çocuğu alıp götürdü. Bizimkiler hepsi aşağıya indiler, konuştular. Dayımlar hiç karışmadı. Babam yalvardı, yapmayın, etmeyin diye. Onlar da bağırdı. Olmaz, geçti artık dediler. Önce babamı daha sonra da dayılarımı vurdular."

Babasını ve 2 dayısını vuran şahısların babasını öldürmeden önce bir teklifte bulunduklarını belirten Y.K., olayı şöyle anlattı:

"Kızlardan birisini vereceksin iki gün götürüp gezdireyim, tekrar getireyim evinde vereyim sana, dedi. Babam kabul etmedi. Beni alın, kızlarıma karışmayın, dedi. Ondan sonra babamı ve dayılarımı öldürdüler. Onları öldürdükten sonra bize karışmadılar, 'Rahatladınız mı' diye kızdılar. Ondan sonra kamyonlarına binip gittiler. Biz de eve kaçtık."

JANDARMANIN AÇIKLAMASI..
Bu arada olay, Jandarma Vukuat raporunda şu ifadelerle yeraldı:

"25.04.2007 günü saat:07.00 sıralarında Malatya-Yazıhan-İriağaç Köyünden Yazıhan ilçesine giden O K (Mustafa oğlu) Yönetimindeki 44 532 plakalı yolcu Minibüsünün Elgit mezrası Halatuşağı mevkiinde S T (Şeyho oğlu) ve kardeşi S T (Şeyho oğlu) tarafından yolu kesilerek, araçta bulunan kız kardeşleri E T (Şeyho kızı) kız kardeşlerinin kayın babası M K (Mustafa oğlu) ve M.K’nın kızları Y K (Mustafa kızı) ile A K (Mustafa kızı)‘yı minibüsten indirerek Y.K’yı kaçırmak istediklerini beyan etmişlerdir. Kızların babası M K, akrabaları O K ve A K (Mustafa oğlu)’nın kaçırmaya engel olmak istedikleri sırada S T elindeki otomatik av tüfeği ile araca ve şahıslara ateş etmiş, açılan ateş sonucunda minibüste yolcu olarak bulunan B K (Ali oğlu) sol el işaret parmağından yaralanmış,. M K, O K ve A K’u ise öldürülmüştür. Yaralı B.K Malatya Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavisi yapılmıştır. Kaçırılmak istenen Y K ve N K’de herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir. Şüpheliler S T ile S T’nin yakalanma çalışmalarına devam edilmekte olup, C Başsavcılığının bilgisi dahilinde tahkikata başlanılmıştır."

FOTOĞRAF: (Üstte) Mustafa Katı ile kayınbiraderleri Ali ve Osman Koç'un cenazeleri Malatya'da toprağa verildi.

(Altta) Babaları ve dayıları gözlerinin önünde öldürülen Y.K. (kırmızı gömlekli, başını yaslayan) ve olay sırasında yanında olan kız kardeşi A.K. (eli yüzünde olan), feci olaydan sonra cenaze törene katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız