SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Babamın Takımı Olsa Bile Herşeyi Ortaya Koyarız"

0
Güncellendi - 2017-09-13 18:43:41
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, “Şuanda Malatyaspor için hizmet veriyoruz. O yüzden karşımızda kim olursa olsun Malatyaspor’un başarısı için elimizden gelen her şeyi ortaya koyarız. Karşımızda babamızın, oğlumuzun olduğu takımda olsa bu duygumuz hiçbir zaman değişmez. Bu duygu yoğunluğu ve profesyonel bir bakış içerisinde inşallah güzel bir maç oynayacağız” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan Sağlam, Kasımpaşa deplasmanına farklı beklentilerle gittiklerini, istediklerini alamadan döndüklerini ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa deplasmanından istediklerini alamadan dönmelerinin farklı nedenlerinin olduğuna dikkat çekerek, “Bunları oyuncularla da paylaştık. Benim acıman değerlendirdiğimizde; maçın hemen başında, ikinci yarının hemen başında ve maçın son bölümünde yediğimiz goller ortaya bir konsantrasyon eksikliğini çıkarıyor. Ya başta ya sonda bariz hatalar yapmışız. Dolayısıyla bunu ortadan kaldırmamız gerekiyor” diye konuştu.

“OYUNA KÖTÜ BAŞLADIK AMA SONRADAN TOPARLADIK”

Kasımpaşa karşısında maça kötü başladıklarını ancak sonradan toparlandıklarını ifade eden Sağlam, şunları söyledi: “30-35 dakikaya kadar çok iyi şeyler oldu. O ara golü bulduk. Pozisyonlarda yakaladık. Sonra oyunu yine rakibe verdik. İkinci yarının başında golü yedik, yine ilk devrenin aynı senaryosu karşımıza çıktı. Ardından yine baskı kurduk ve golü de bulduk. Sonrasında oyuncu değişiklikleriyle aslında daha farklı beklentilerimizde vardı. Hem rakibin ön bölüme aldığı oyunculara karşı bizde diri oyuncuları oyuna sokarak, biraz daha kenardan gelmelerini engellemeye çalıştık ama son bölümde maalesef birazda faul olmayan bir pozisyonda rakibin güzel bir golle mağlup olduk.”

“HAKEM HATALARIYLA PUAN KAYBETTİK”

Tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa karşılaşmasını bariz hakem hatalarıyla kaybettiklerini savunarak, “Maçta bugüne kadar olduğu gibi özellikle Demir Grup Sivasspor ve Antalyaspor karşılaşmalarında çok bariz hakem hatalarıyla maçın gidişatı bizim lehimize dönecekken farklı gelişti. Karşılaşmanın 52 ya da 53’ncü dakikasıydı, onu görmek için çok bilgili olmaya da gerek yok, çok tecrübeli bir hakem olmaya da gerek yok. Tabi biz hakemlerin yapmış olduğu iyi niyetli hataları bugüne kadar görmemezlikten geldik. ‘Onlarda insanlar, hata yaparlar. Nasıl biz ve oyuncularımız yapıyorsa hakemlerde yapabilir’ diye hep alttan almaya çalıştık ama Kasımpaşa maçında yapılan atanın hiç özrü yok. 4’ncü hakemin 3 metre önünde, orta hakeminde hemen 3-4 metre önünde gerçekleşen, hiçte su götürmeyecek tertemiz bir kırmızı karttı. Hakemin görmemesi imkansız. Zaten görmeseydi kart vermezdi. Sarı kartı veren hakemin, o pozisyonu kırmızıdan sayıya döndürmesi bence iyi niyetli bir yaklaşım değil. Onun dışında iki pozisyon daha var, onları da kaçırdılar. Ceza sahası üzerinde Barazite’nin ofsayt diye kesilen pozisyonu net bir gol pozisyonu ama maalesef yan hakemi hatalı kararıyla pozisyon kesildi. Barazite ile Veysel’in ikili pozisyonunda Veysel’in kendisini yere atmasını hakemin faul olarak değerlendirmesi de gole giden oyuncumuzun önünün kesilmesine neden oldu. Bariz 3 hakem hatası var ki sonucu etkileyecek pozisyonlar. Bu maçta ciddi anlamda hakem hatalarıyla puan kaybettik” dedi.

“BİR DEĞİŞİKLİK YAPILACAKSA, YAPILACAK”

Sağlam, Kasımpaşa maçında hataların yanı sıra iyi şeylerde yaptıklarını belirterek, “Bunların analizlerini yapıyoruz. Hataları gösteriyoruz. ‘Bu hataları yapmayalım’ diyoruz. İyi şeyleri daha güzel şeylere ulaştırmak istiyoruz. Çalışacağız. Bundan sonra bu hataları yapmamaya çalışacağız” diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, ‘kafanızda kadro değişikliği var mı?’ sorusuna, “Olabilir. Buradaki herkes bizim oyuncumuz. Eğer sahada taktik gereği ya da performans gereği de olabilir. Değişiklik yapmamız gerekiyorsa, bizi tanıyan tanır hiç gözümüzü kırpmadan inandığımız oyuncuyu sahaya koyarız. Bu haftada bir değişiklik yapılması gerekiyorsa, yapılacak. 2-2’yi yakaladıktan sonra yatalım, defans yapalım düşüncemiz yoktu. Pereira’yı, Dening’i, Turgut Doğan Şahin’i soktuk. Hepsi de diri oyuncular. 20-25 dakika oyunda kalacak bir oyuncunun kalenin önüne de gelmesi lazım, diğer kalenin önüne de gitmesi lazım. Dolayısıyla defans yapma gibi bir şeyimiz olmadı. Oyuna giren oyuncuya ‘sen geri gelme’ de demedik. En son serbest vuruşta faul yoktu” yanıtını verdi.

“BABAMIN TAKIMI OLSA BİLE HER ŞEYİ ORTAYA KOYARIZ”

Bursa şehrinin ve Bursaspor’un hayatlarında önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Sağlam, “Her Türk antrenörün bir hayali vardır, o da bu ülkede bir Anadolu takımıyla şampiyon olmaktır. Allah’a şükürler bu bize nasip oldu. Bursaspor ile oldu. Dolayısıyla bizim hayatımız boyunca Bura şehrini ve Bursaspor’u unutmamız mümkün değil. Hep gönlümüzün bir kenarında olacak. İşin diğer tarafında da profesyonellik var. Şuanda Malatyaspor için hizmet veriyoruz. O yüzden karşımızda kim olursa olsun Malatyaspor’un başarısı için elimizden gelen her şeyi ortaya koyarız. Karşımızda babamızın, oğlumuzun olduğu takımda olsa bu duygumuz hiçbir zaman değişmez. Bu duygu yoğunluğu ve profesyonel bir bakış içerisinde inşallah güzel bir maç oynayacağız” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • turan yorulmaz (6 yıl önce)
    DÜRÜSTLÜĞÜN TARTIŞILMAZ.
    0
    0
    Yanıtla