SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Babası Adına Yurt Yaptırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:14:44
Babası Adına Yurt Yaptırdı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da hayırsever İşadamı Nurettin Karabekmez tarafından babası Bekir Karabekmez Ortaöğrenim Öğrenci Yurdu'nun törenle hizmete açıldı.

Salköprü Mahallesi’nde inşa edilen yurt, 120 öğrenciye hizmet verecek.

Açılışta konuşan Vali Vasip Şahin, Karabekmez Ailesini bu anlamda tebrik ettiğini belirtti. Şahin, eğitim için her türlü fedakarlığın yapıldığı bir anlayışa sahip olmanın avantajını taşıdıklarının altını çizdi. Vakıf medeniyetinin Türk toplumunun ana omurgasını oluşturan değerlerden birisi olduğunu dile getiren Şahin, ülke tarihinde hiçbir vakıf eserinin devlet bütçesinden yapılmadığına dikkat çekti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bu tür güzide mekanlarda ülkenin sorunlarını kendisine dert edinen, tarih bilinci yüksek nesiller ancak böyle yurtlarda yetişebileceğini kaydetti. Geleceğe çok sağlıklı yatırım yapıldığını söyleyen Başkan Çakır, bu şekilde yurtların sayısının artmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

İş adamı Nurettin Karabekmez de yurtları sadece barınma mekanları olarak görmemek gerektiğinin altını çizdi. Bu eğitim yuvalarının gençleri geleceğe hazırlayan, topluma faydalı bireyler haline getiren tesisler olduğunu vurgulayan Karabekmez, anarşiye değil sevgiye, kavgaya değil hoşgörüye yönlendiren mekanlar olduğunu kaydetti.

Vali Vasip Şahin tarafından Nurettin Karabekmez’e eğitime katkılarından dolayı plaket verildi. Törenin sonunda Müftü Hacı Yusuf Gül’ün yaptı. Duanın ardından protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle yurt hizmete açıldı. Vali Şahin ile beraberindekiler yurdu gezerek bilgi aldı.

Açılış törenine AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Malatya Bölge Müdürü Şahin Kayaduman, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız