SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Fahri'nin Kızı Babasının Mezarına Defnedildi

0
Güncellendi - 2018-11-22 05:21:44
Malatyalı Fahri'nin Kızı Babasının Mezarına Defnedildi
A- A+ PAYLAŞ

'Malatyalı Fahri' olarak bilinen merhum Ses ve Saz Sanatçısı, Bestekar Fahri Kayahan'ın İstanbul'da tedavi görmekte olduğu hastanede Pazar günü vefat eden kızı Suade Kayahan Demirsoy'un cenazesi, babasının mezarına defnedildi.

Malatyalı Fahri'nin, tek çocuğu ve dul olan Suade Kayahan Demirsoy, İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Mahallesi'nde oturuyordu. Bir süredir Özel Ferah Huzurevi'nde kalan 84 yaşındaki Suade Kayahan Demirsoy'un, geçtiğimiz günlerde huzurevinin bahçesinde düşerek yaralandığı ve bu nedenle Pendik Bölge Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi. Suade Kayahan Demirsoy, burada tedavisi sürmekte iken söz konusu kaza ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar sonucu Pazar günü vefat etti.

Merhumenin cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, vasiyeti nedeniyle bu mezarlıkta bulunan babası Fahri Kayahan'ın mezarına gömüldü.

Suade Kayahan Demirsoy'un, "Beni babamın mezarına gömün" vasiyeti nedeniyle, 1969 yılında vefat eden babası Fahri Kayahan'ın mezarının özel izinle açılarak, derinleştirildiği, daha sonra cenazenin mezarda yapılan üst bölümde toprağa verildiği bildirildi.

Cenaze törenine, merhumenin bazı yakınları, evinin bulunduğu Bağlarbaşı Mahallesi'nde oturan ve kendisiyle yakından ilgilenen komşuları- komşu çocukları Korkmaz Peran, Yunus Demirkaya, Cavit Güldeniz ve Murat Yazıcı, malatyahaber.com Yazarı Avukat Eralp Yalvaç katıldılar. Cenaze törenine Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da çelenk gönderdi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTOĞRAF: Suade Kayahan Demirsoy ve Araştırmacı- Yazar Celal Yalvaç

Suade Kayahan Demirsoy'un cenaze töreninden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Suat kitlik (4 yıl önce)
    Ben 2004 yılında kabrini uzun araştırmalar sonucu bulup, duamı okumuş, hatta hemen yakınında bulunan camiinin imamına da burada yatan zatın bunca eserin bestekârı olduğunu söyleyince bir Yasini Şerif okutmuştum. Sabancı aile mezarlığı ve caminin hemen alt tarafında üçgen musallah taşlı kabir. Allah Suade teyzemizin mekanını cennet eylesin. Bir Malatyalı olarak, sürekli dinler, sürekli tanıtımını yapıyorum. Fahri Kayahanı 1975 ten bu yana 5 yaşımdan beridir dinliyorum. Istanbulda Malatyalılığımı unutmaya yüz tutarken ya Fahri Kayahanı yada Selahattin Alpay'ın eski plaklarını dinleyerek özüme dönüyorum. Malatya eline serin dediler, kerneğin gölüne derin dediler, ikindiye doğru gelir dediler, nedem gelene kurban.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (5 yıl önce)
    Değerli yorumcular,öncelikle Büyük sanatçı Rahmrtli Fahri Kayahana ve ebediyete intikal eden kızını rahmetle anıyorum.Böyle cenazelere katılmadığı veya çelenk telgraf vs göndermediği için sitem ettiğiniz hemşerilerimize yaşadığı günlerde birileri haber verdi mi vefatında birileri duyuru yaptımı diye biraz düşünmeliyiz.Vefatı Malatya Derneğine,Eğitim Vakfına bildirilmiş olsa cep telefonlarına SMS olarak gönderilir böylece merhümenin cenaze törenine daha yoğun bir katılım olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Özdemir (5 yıl önce)
    Merhume ile yakınınen ilgilenen, günlük işlerinde ve hastalığının her evresinde kendisine yardım etmekten imtina etmeyen ve yayınlamış olduğunuz fotoğrafta da yer alan kişilerden olan YMM Haluk Şahin, Vahap Şahin ve İlker Özdemir’in adının özellikle burada yad edilmesi gerekmekte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Balkış (5 yıl önce)
    Malatya'mızın yetiştirdiği büyük sanat adamı,bestekar,saz ve ses sanatçısı,senarist ve sinema sanatçısı muhteşem bir değer Malatyalı Fahrinin bildiğimiz kadarıyla tek evladı olan Suade Hanımefedinin vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Gördüğümüz kadarıyla cenazesinde Malatyadan katılan olmadığı gibi İstanbulda bulunan onlarca Malatya isimli sivil toplum kuruluşlarından ve ya temsilcilerinden de kimse bulunmamış kimsesizlerin cenazesinden farkı olmamış.Bu durum elbette ki çok üzücü. Malatyalı ünlü sanatçıların ve yakınlarının kaderi yalnızlık içerisinde göçüp gitmek mi ? Zira ilimiz ünlü Malatyalı bestekar,derlemeci ve ud virtiözü sanatçı Udi Nevres'de ( Doğumu 1873 Malatya Yeşilyurt Ölümü 1937 İstanbul) kimsesiz ve yalnız yaşamış ve ölmüş ; kimsesizler gibi defnedilmişti... Yukarıda ki haberi okuyunca Üzüldüm ve rahatsız oldum Vefa biz Malatyalılara yakışan bir erdem olmalı diye düşünüyorum... Merhumeye Allahtan gani gani rahmet diliyorum. Mehmet Balkış Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği Başkanı
    0
    0
    Yanıtla
  • Helallik (5 yıl önce)
    Mehmet Çınar hakkını helal et
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    Mehmet çınar bir malatyalı olarak sizinle iftehar ettim..sagolun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Bir malatyali.olarak.uzuldum.yaziklar.olsun Butun.malatyalilara.allahtan.rahmet.diliyorum. Mekani.cennet.olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akif (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Fahri Kayanan ve kızını Rahmetle anıyorum., ama , Vefasızlık işte böyle...paralı biri vefat etmiş olsaydı sen milleti gör o zaman , koşar gelirlerdi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enver KALAYCIOĞLU (5 yıl önce)
    Asra Damgasını vurmuş,Atatürk'ün sevgisine mazhar olmuş,Fahri Kayahan'ın kızı Suade Hanım'ın cenaze töreni maalesef çok az kişiyle kaldırılmış,Allah rahmet eylesin...Mekanı cennet olsun.Nurlar içeriisinde yatsın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman ÖZER (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Dikkatimi rahmetli Fahri KAYAHAN'ın mezarı çekti, bir Malatya'lı olarak utandım doğrusu. Adını Malatya'nın en lüks semtine bulvarına ver, festivallerde adına sahne kur ama mezarını layık olduğu şekilde yapma. Bu konuda belediye duyarlılık gösterse yerinde olur kanaatindeyim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Lütfü KARAHAN (5 yıl önce)Osman ÖZER isimli kullanıcı yorumuna
    Ağzınıza yüreğinize sağlık Osman ÖZER bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Bey'e katılmakla birlikte Malatyalı Fahri Kayahan'ın mezarının güzel bir şekilde yapılması konusunda belediye vs değil bize de görev düşer malatyahaber bir girişim başlatsa keşke.
    0
    0
    Yanıtla
  • Naim Paz (5 yıl önce)
    Merhumeye Allahtan rahmet, kıymetli yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aykan kisacik (5 yıl önce)
    Besteleriyle hatta Ataturk ile yaptigi bestesiyle (Ben esmeri findik ile beslerim) jon olan kiymetli bestekarin kizi merhume ye Allahtan rahmet dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (5 yıl önce)
    Merhumeye Allah tan rahmet dilerim. Başkan sayın Çınar'a da göstermiş olduğu vefa dan dolayı da şükranlarımı sunuyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesi vefa gösterip sahip çıkabilirdi, kadın huzurevinde vefat etmiş Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgur (5 yıl önce)
    CENAZE NAMAZINDA 10 KİŞ BİLE YOK VEFASIZLIĞIN SON ÖRNEĞİ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Vah vah şu vefasızlığa bakın nasıl üzüldüm bilemezsiniz. Mehmet Çınar’ı hiç sevmezdim ama bu yaptığı beni çok duygulandırdı sevmeğim için utanç duydum. Cenazeye katılanlar bir elin parmak sayısını geçmez. Helal olsun başkana.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (5 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Kıymetli hemşerilerim,öncelikle Büyük Sanatcı Rahmetli Fahri KAYAHAN ve önceki gün ebediyete intikal eden kızı Suade Hanıma allahtan rahmet diliyorum.Siteminizde haklı olabilirsiniz ancak Suade Hanımın vefatından önce geçirdiği kazadan dahi kimsenin haberi olamamıştır.Keşke bir yakını veya olayı duyan bir hemşerimiz aynı gün Malatya Derneğine veya Malatya Eğitim Vakfına haber vermiş olsaydı cenazeye daha çok katılım sağlanırdı.Malumunuz bu tür haberler dernek veya vakfa verilirse hemen hemşerilerimizin telefonlarına SMS gönderiliyor.Hepinizin de geçmişlerinize rahmet olsun.
    0
    0
    Yanıtla