SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Babaya Son Görev

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da, bir aracın çarpması sonucu önceki gün hayatını kaybeden Malatya Valisi Ulvi Saran'ın babası emekli müftü Ali Kemal Saran memleketi Trabzon'un Çaykara ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Emekli Müftü Ali Kemal Saran (78) için ilçe girişindeki Velioğlu Petrolün önündeki alanda öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Vali Ulvi Saran, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Bayburt Valisi Kerem Al, AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ve Mehmet Şahin, AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Adnan Günnar, Trabzon, Rize, Giresun il müftüleri, Malatya TSO başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası Saran'ın cenazesi Çaykara ilçesine bağlı Akdoğan köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına katılan Vali Saran taziyeleri kabul ederken oldukça üzgün olduğu gözlendi.

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın ve Av. Mustafa Saran’ın babası Emekli Müftü ve Yazar Ali Kemal Saran’a, geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde İstanbul Aksaray Fatih Haşim İşcan Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışırken F.K. yönetimindeki otomobil çarpmış ve kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

15 Mayıs 1934 yılında Çaykara Akdoğan köyünde dünyaya gelen Saran, bir çok yerde müftülük yaptı. İlim alanına yaptığı katkılarla 'Ali Kemal Hoca' olarak anılan Saran, birçok din hizmetine ön ayak oldu. Sosyal yönü güçlü olan merhum Saran, Mazlum-Der gibi birçok derneğin kuruculuğuyla birlikte başkanlık görevlerini yürütmüştü. 1982 yılında emekli olduktan sonra kısa bir süre tekstil sektöründe çalıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız