SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bacanak Cinayeti Kararı Bozuldu

0
Güncellendi - 2016-01-14 01:40:38
Bacanak Cinayeti Kararı Bozuldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 yıl önce bacanağını öldürdüğü gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırılan sanıkla ilgili karar, eksik soruşturma gerekçesiyle Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

HASTANEDE ÖLMÜŞTÜ

Malatya‘da Paşaköşkü Mahallesi Yeşilyurt Caddesi üzerinde 16 Şubat 2010 tarihinde meydana gelen olayda; Resul Zengin (62) adlı şahıs, tabanca ile ateş açılması sonucunda, boynundan yaralanarak, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılmış ve 22 Şubat günü ise tedavi altında iken hayatını kaybetmişti. Resul Zengin yaralı olarak hastanede tedavi altında iken polislere kendisine kimin ateş açtığını görmediğini söylemişti.

DURUŞMADA TUTUKLANMIŞTI

Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince cinayete ilişkin sürdürülen soruşturmada 13 ay sonra 25 Mayıs 2011 tarihinde olayın sanığı olarak ölen şahısın bacanağı Mustafa Yıldırım (58) yakalanarak gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Kasten öldürme” iddiası ile yargılanan Mustafa Yıldırım bir süre sonra tahliye edilmiş ve tutuksuz olarak yargılandığı davada Kasım 2013 tarihindeki karar duruşmasında 25 yıl hapis cezası verilmişti. Cinayet zanlısı duruşma salonunda tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Söz konusu davada, öldürülen şahsın eşi ve oğlu, Mustafa Yıldırım’dan şikayetçi olmamıştı.

SORUŞTURMA EKSİK YAPILMIŞ

Yargıtay 1.Ceza Dairesi, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararı 2 yıl sonra karara bağladı. Yerel mahkemenin vermiş olduğu 25 yıl hapis cezası kararını bozan Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin kararında, gizli tanığın ortaya çıkışının ve robot resmin nasıl çizdirildiğinin belirsizliği, robot resmin çizdirildiği belirtilen tanığın olayı görüp görmediğinin tam olarak belirlenmemesi, kamera görüntülerinin net olarak çözülememesi gibi hususlarda soruşturmanın eksik yürütüldüğüne ve eksikliklerin tamamlanmaması nedeniyle verilen cezanın kanuna aykırı olduğu belirtildi.

Yargılama yeniden yapılacak.

ARŞİV FOTO: Bacanağını öldürmekle suçlanan Mustafa Yıldırım mahkemede tutuklandıktan sonra cezaevine götürülürken

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız