SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Badminton Grup Maçları Başladı

0
Güncellendi - 2016-03-28 20:17:28
Badminton Grup Maçları Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Badmindon Yıldızlar Grup maçları Malatya'da başladı.

Yakınca Spor Salonu'nda yapılan grup maçlarına Kahramanmaraş, Gaziantep, Yozgat, Elazığ, Tunceli, Hatay, Adıyaman, Adana, Muş, Aksaray ve Sivas'tan gelen 11 erkek, 8 kız takımı katılıyor. Grup maçlarının 3 gün süreceği, kategorilerinde ilk iki sırayı alan takımların 7-10 Mayıs günleri arasında Aksaray'da yapılacak Türkiye finallerine katılma hakkını elde edecekleri bildirildi.

Badminton Malatya İl Temsilcisi Nazım Denizhan, bu sporu her geçen gün daha da ileriye taşıma çabası içerisinde olduklarını, Malatya olarak birçok sporcuyu milli takıma gönderdiklerini, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile federasyondan gördükleri destekle badmintonu Malatya'da daha yaymaya çalıştıklarını söyledi.

f2734fe4-2d44-4146-8420-365f15467bfaBadminton Başhakemi İlhan Uğur da, Malatya'nın badminton sporunda çok ileride olduğunu, Malatya'nın bu spor adına bölge için lokomotif görevi üstlendiğini bildirdi.

"FAİR-PLAY'İ ASLA UNUTMAYALIM"

Yakınca Spor Salonu'nda düzenlenen grup müsabakalarının açılış töreninde konulan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı da, sporculara bir takım önerilerde bulundu.

Fındıklı, sporculara yarışmalar esnasında Fair-Play'i unutmamaları çağrısında bulunarak, "Galibiyet ve mağlubiyet tabi ki sevindirip üzen bazı sonuçlar doğuruyor ancak Fair-Play’i unutmayalım. Bir başka müsabaka da yine bir araya geleceksiniz. Bu uzun bir maraton her şey burada olup bitmeyecek. Onun için Fair-Play’i ve centilmenliği unutmayalım" dedi.

"GELECEĞİN MİLLİ TAKIMI SİZLERDEN OLUŞACAK"

Bu tür yarışmaların milli takıma sporcu kazandırma adına önemli olduğuna dikkat çeken Fındıklı, şunları söyledi:

"Katılımın yüksek olması hepinizin Malatya'da yapılan bu güzel organizasyona icabet etmeniz oldukça sevindirici. Zira sporun alt yapısı işte bu grup müsabakalarından hatta il seçmelerinden başlayıp grup yarı final ve Türkiye şampiyonluğuna kadar uzayan bir organizasyonlar silsilesiyle devam edecek. Bu süre zarfında da içinizden Türk badmintonuna ve Türk Badminton Milli Takımına seçilecek geleceğin sporcuları burada kendilerini gösterecektir. Dolayısıyla hangi aşaması olursa olsun ister il seçmesi olsun, ister grup müsabakaları olsun, ister yarı final, ister final müsabakası olsun sonunda Badminton Türk Milli Takımına bugün olmazsa gelecekte mutlaka güç ve kuvvet verecek yeni sporcular çıkaracak bir organizasyondur. O yüzden buradaki müsabakaları da önemsemenizi ve galip gelenin Türk badmintonu olmasını diliyorum."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

b3

39067b15-6135-4e8c-ba56-1207b081c1dd

b4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız