SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Badminton'a İlgi Artıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:29:42
Badminton'a İlgi Artıyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da elde edilen başarılarla adından söz ettiren badminton sporuna ilgi artıyor. 
 
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren badminton branşına sporcular büyük bir ilgi gösterirken, yaz spor okulları kapsamında branşla ilgili temel ve teknik bilgiler veriliyor. Atatürk Kız Lisesi spor salonunda Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Badminton Antrenörü Nazım Denizhan, Malatya’da badminton sporunun iyi bir seviyeye ulaştığını belirtti.
 
Denizhan, badmintona ilginin her geçen yıl arttığını ifade ederek, “Malatya’da badminton sporuna her geçen yıl ilgi daha da artıyor. Yaz spor okulları kapsamında da 74 sporcumuz kayıt yaptırdı. Badminton, çok zevkli bir spor. Badminton sporuna başlayan sporcularımız, daha sonradan bu sporu bırakmak istemiyor. Öyle sporcularımız var ki, 5 saat antrenman yapsalar dahi çalışmayı bırakmıyorlar” dedi.
 
“MİLLİ TAKIMA SPORCU KAZANDIRIYORUZ”
 
Milli takıma sporcu gönderdiklerini kaydeden Denizhan, “İlimizde badminton sporunu bilmeyenler var. Bu spora ilk başladığımızda 20 tane sporcu zor bulduk. Ama şuanda haddinden fazla sporcumuz var. Daha önceden 3 tane okulda çalışma yaparken, geçtiğimiz sezon 10 okulda çalışma yaptık. Bu sayıyı 15 okula çıkarmak istiyoruz. Bu noktada Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı’ya teşekkür ediyorum. Bize çok büyük destekleri var. Özellikle malzeme ve salon noktasında bize büyük destekler veriyorlar” diye konuştu. 
 
Denizhan, bundan sonraki süreçte de başarılı sonuçlar alacaklarını belirterek, şunları söyledi: 
 
“Türkiye’de badminton ligini ilk yapan il olma unvanına sahibiz. Bunun yanında Malatya’da her ay müsabakalar düzenliyoruz. Bu müsabakalara da 70’in üzerinde sporcu iştirak ediyor. Bu çalışmalar neticesinde milli takımada sporcu veriyoruz. Türkiye Şampiyonaları’nda birçok derecemiz var. Her kategoride dereceler elde ettik. Balkan Şampiyonası’nda da takım halinde birinci olduk. Amacımız bundan sonrada başarılarımızı devam ettirmek. Bu noktada bizlere büyük katkı sağlayan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı’ya teşekkür ediyoruz.”
 
Badminton milli sporcusu Serkan Bayram ise, küçük yaşlarda milli takım forması giydiği badminton sporunda olimpiyatlarda yer almak istediğini ifade etti. Herkesi badminton sporunu yapmaya davet eden Bayram, “Badminton bana göre çok iyi bir spor ve bu sporu çok seviyorum. Küçük yaşta başladığım badminton sporunda milli takıma kadar yükseldim. Bundan sonraki amacım olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek. Bütün arkadaşlarımı badminton sporu yapmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Badminton sporcusu Betül Başkan da, badminton sporunu çok sevdiğini ve milli sporcu olmak istediğini dile getirdi. Başarılı sporcu, badmintonda her geçen gün başarılarını artırdığını ifade ederek, “Amacım badminton sporunda milli takıma girerek, olimpiyatlarda mücadele etmek. Bunun içinde yoğun tempoda çalışıyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız