SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağ Aşılama Ünitesi Kuruldu

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da, Bağcılığın Geliştirilmesi Projesi'nin tamamlanması nedeniyle bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekretiri Fethi Altunyuva, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alper Durak, İnönü Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Bayram Murat Asma, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Hüseyin Karataş, Azerbaycan Bakü Üniversitesi Bitki Şubesi Müdürü Dilşat Bayramov, diğer ilgili ve yetkililer katıldı.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, Fırat Kalkınma Ajansı işbirliği çerçevesinde düzenledikleri Bağcılığın Geliştirilmesi Projesi hakkında şöyle bilgi verdi: "Proje kapsamında gerekli eğitimler yapılmış, bağ aşılama ünitesi kurumumuz Battalgazi kampüsünde inşa edilerek faaliyete hazır hale getirilmiştir. Bu ünitenin faaliyete geçmesi ile bölgemize has yerel üzüm çeşitlerinin korunması, çoğaltılması, hastalık ve zararlılardan korunması için çalışma yapılmıştır."

Yaşar Zengin, su kaynaklarının yetersiz olduğu kıraç alanlarda bağcılık teşvik edilerek bu alanların tarımsal üretime kazandırılmasının sağlanacağını vurguladı.

FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva da, bu tür projelerde sürdürülebilirliğin önemli olduğuna dikkat çekerek, bu tür projelere özel sektörün de dahil edilmesi gerektiğini bildirdi.

Malatya merkezli Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu FKA'nın ürünlerin katma değerinin artırılması için bu tür projelere hep destek verdiklerini söyleyen Altunyuva, şunları söyledi: "Ajansımızın bağlı olduğu Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde tarım konusu oldukça önemli. Bu bölgede tarım olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Meyvecilik de hem Malatya hem de diğer iller için önemlidir."

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Hüseyin Karataş da, slayt eşliğinde bağcılık konusunda bilgi aktardı. Dünya ve Türkiye'deki bağcılığın durumunu rakamlarla anlatan Karataş, aşılı asma fidan kullanılması halinde üretimin arttığına dikkat çekti.

Bölgede bağcılığın Malatya ve Elazığ'da yaygın olduğunu, bu illerde üzüm üretiminin daha da artırılabileceğine parmak basan Karataş, bağcılığa katma değer sağlamak için aşılı asma fidan konusunun önemli olduğunu vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız