SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bağ-Kur Borcu Yapılandırılacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:56:28
'Bağ-Kur Borcu Yapılandırılacak'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Milletvekili Öz, yapılan esnaf odaları seçimlerinden dolayı seçilen başkanları tebrik ederek, başarılar diledi. Öz, “Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını çözümü için önceden olduğu gibi bundan sonra da birlikte olacağız küçük esnaf ve sanatkarımızın sıkıntılarını ve yaşabileceği problemleri önceden düşünerek ona göre tedbir almamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü küçük esnaf çok farklı. Küçük esnaf, mahalle esnafı bir insanın ailesinden bir parçası gibidir. Globalleşen dünyada bazı şeylerden kaçınamıyoruz. Esnafların sorunları konusunda çok mesafe aldık. KOSGEB daha önce sadece üretime yönelik olarak vermiş olduğu kredileri hizmet sektörü içinde vermeye başladı. Önümüzdeki günlerde Bağ-Kur prim borçları için de yeni bir yapılanma söz konusu olacak. Büyük ihtimal faizin yarısının silinmesi ve geri kalanında 36 aya kadar taksitlendirilmesi düşünülüyor” diye konuştu. 

Öz, sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması için ciddi bir iradenin ortaya konulması gerektiğini belirterek, bütün esnaf ve sanatkarların vereceği irade ile işbirliği içinde bu sorunun çözülmesini istediklerini kaydetti. Öz, “Şehir merkezinde üretime yönelik hiçbir şeyin olmaması gerekiyor”

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü için her zaman destek gördükleri Milletvekili Ömer Faruk Öz’e teşekkür ederek, “Esnafların en büyük sorunlarından birisi Bağ-Kur sorunudur. Esnaf ekmekli olduktan sonra yüzde 15 oranında bir kesinti yapılıyor. Esnaf ve sanatkar en büyük primi veriyor, yaklaşık 9 bin gün prim ödüyor. Ancak maaşlara bu yansımıyor. Bu konuyu sayın başbakanımıza da ilettik. Önümüzdeki dönem bu yüzde 15 oranındaki kesintinin kaldırılmasını bekliyoruz” dedi.

Keskin, “Biz sadece marketler için değil, esnaflarımız içinde bir planlama istiyoruz. Özellikle marketlerin şubeleşmesine bir frenleme getirilmeli. Bunu esnafımız içinde istiyoruz. Bir caddede 10 tane kuaför açılacaksa, 11 kuaförün açılmasına müsaade edilmemeli. Avrupa’da sistem böyle işliyor. Malatya’da artık sanayi siteleri şehir içinde kaldı, mekanlarımız çok küçük ve gelişmelere ayak uydurulamıyor. Bunun için  bin dönümlük bir alan istiyoruz. Orada ayakkabıcıları, mobilyacıları,  mermercileri ve şehir içinde sıkışıp kalan tüm sektörleri buraya taşıyalım." diye konuştu.

ESKKK Başkanı Ali Evren ise, hükümetin esnaf kredi faizlerini düşürmesinden dolayı teşekkür ederek, 2013 yılında verilen kredi tutarının 22 milyon Tl civarında olduğunu ve takip oranın da yüzde 23 civarında olduğunu aktardı. Evren, sanayi sitelerini taşınmasını istediklerini belirterek, “Sanayi sitemizdeki esnaflarımızın şehir dışına çıkmasını bizde arzuluyoruz” dedi. Evren, son yaşanan olayları da tasvip etmediklerini belirterek, ülkede istikrarın bozulmaması gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız