SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağ-Kur'lu Hasta Yakınının ''Senet'' Şikayeti..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Bağ-Kur'lu hastalardan tedavi karşılığında senet alması, İl İnsan Hakları Kurulu'na şikayet edildi. Hastaneden kurula gönderilen cevapta, "Bağ-Kur'dan tedavi parası tahsil edildiğinde senet iade edilecektir" denildi.

Malatya İl İnsan Hakları Kurulu, Ağustos ayında yapılan faaliyetleri aylık toplantısında görüştü. Vali Yardımcısı Abdullah Küçük başkanlığında yapılan toplantıda, S.K. adlı vatandaşın Bağ-Kur'lu olan annesinin Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altındayken vefat ettiğini ve kendisine senet imzalattırıldığını belirttiği şikayetiyle ilgili gelişmeler hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

Şikayetle ilgili olarak Bağ-Kur İl Müdürlüğü tarafından İnsan Hakları Kurulu'na gönderilen yazıda, hastanın tedavisine ait fatura vezne makbuzu ve epikriz raporunun kendilerine ulaştırılması durumunda 2 ay içinde ödemenin yapılacağı belirtildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin gönderdiği yazıda ise, "Bağ-Kur Genel Müdürlüğü ile hastanemiz arasında genel anlamda tedavi protokolü yapılmadığından tedavi giderini ödemeyen Bağ-Kur'lu hastaların mağduriyetlerini gidermek amacıyla hastanemiz tarafından tedavi faturalarını Bağ-Kur'dan tahsil etmek üzere vekalet alınmaktadır. Şikayetçinin hastasına ait 16 bin 138 YTL, Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nden tahsil edildiğinden senet hasta yakınına iade edilecektir" ifadelerine yer verildi.

ŞİKAYET KUTULARI YİNE BOŞ..
Öte yandan, İl İnsan Hakları Kurulu'nda internet kafelerle ilgili olarak yapılan şikayet üzerine bilgi istenen Malatya Belediyesi tarafından gönderilen yazıda, internet kafelerin denetlendiği ve yasalara uymayanlara cezai işlem uygulandığı belirtildi.

İl İnsan Hakları Kurulu'nun cadde ve sokaklarda bulunan şikayet kutularının boş çıktığı belirtilirken, kurula Ağustos ayında hiçbir şikayet dilekçesinde gelmediği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız