SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağ-Kur'lulara Prim İndirimi Teşviki Başladı

0
Güncellendi - 2016-10-02 01:29:00
Bağ-Kur'lulara Prim İndirimi Teşviki Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Bağ-Kur primlerine getirilen 5 puanlık indirimin yasal uygulama süresinin başladığını bildiren Yeminli Mali Müşavir Bahadır Altaş, “Bağ-Kur kapsamındaki sigortalıların bu prim indiriminden yararlanabilmeleri için cari dönem sigorta primlerini yasal süresi içinde ödemeleri ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumuna  kendi sigortalılıklarından kaynaklanan prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun bulunmaması gerekmektedir.” dedi.

Altaş, Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair düzenlemeleri kapsayan 6745 Sayılı Kanunla 5510 sayılı Sosyal Güvenlik kanununun 81. maddesinde yapılan düzenleme ile Bağ-Kur (4/B) kapsamında sigortalıların ödeyecekleri Bağ-Kur primlerinde beş puanlık bir hazine desteği sağlandığını kaydetti.

Altaş uygulama hakkında şu bilgileri belirtti, “Uygulamadan İsteğe bağlı sigortalılar hariç olmak üzere 5510 sayılı kanunun 4/B kapsamındaki sigortalılar olan vergi mükellefleri, şirket ortakları, muhtarlar ve  tarım Bağ-Kurlular yararlanacaktır. Bağ-Kur kapsamındaki sigortalıların bu prim indiriminden yararlanabilmeleri için cari dönem sigorta primlerini yasal süresi içinde ödemeleri ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumuna  kendi sigortalılıklarından kaynaklanan prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun bulunmaması gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna   geçmiş dönemlerden prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarını taksitlendiren veya yapılandıran sigortalılar yapılandırma işlemleri süresince prim desteğinden yararlandırılacaktır.”

82 TL İNDİRİM

Yeminli Mali Müşavir Altaş, “Yürürlükte bulunan 1.647,00 TL asgari ücretin üzerinden yapılacak bir hesaplamada; Eylül-2016 ayında 568,21 TL olan Bağ-Kur primi 5 puanlık 82,35 TL'lık devlet desteği sonrasında Ekim-2016 ayı için 485,86 TL olarak ödenecektir. Yüksek kazanç bildirimde bulunan Bağ-Kurlular bildirmiş oldukları kazanç üzerinden beş puanlık indirimden yararlanacaklardır. Sosyal Güvenlik Kurumuna  borçlu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının devlet tarafından karşılanacak olan 5 puanlık destekten faydalanmaları için 6736 sayılı kanunla getirilen yapılandırma imkanından yaralanmak için en geç 31 Ekim 2016 tarihine kadar SGK'na müracaat etmeleri gerekmektedir.” bilgilerini kaydetti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • hakan (7 yıl önce)
    seçimden sonra asgeri ücret, 1300tl yaptınız .esnafın bağkuruna 200tl .bastınız.şimdide.5puan indiriyosunuz sözde .bu nasıl anlayış ya .yazık .sapmasapan bir matamatikle .çözüm buldunuz sözde .sizleri vijdana dAvet ediyrum allah rızası için .olumlu çareler bulun .
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (7 yıl önce)
    böyle bişey yok ya zaten ödeye bilse borcu olmaz pirim çok yüksek allah için vijdanlı olun vatandaşa merhametli olun 250 tl olmasılazımki herkez ödesin .başbakana ve cumhurbaşkanımıza duyrulur.
    0
    0
    Yanıtla