SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağ-Kur'un Malatya'daki Alacağı 269 Milyon YTL..

A- A+ PAYLAŞ

Bağ-Kur Malatya İl Müdürü Metin Sümer, prim borçlarının yapılandırılması çalışmalarının, geçmiş dönemleri kapsayacağını söyledi. Sümer, kurumun Malatya'daki birikmiş prim alacak tutarının da 269 milyon YTL (269 trilyon TL) olduğunu açıkladı.

Bağ-Kur İl Müdürü Metin Sümer, düzenlediği basın toplantısında, Bağ-Kur'a birikmiş prim borçlarının yeniden yapılandırılarak ödenebilmesine imkan tanıyacak yasal düzenleme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sümer, "Borçların yapılandırılması veya taksitlendirilmesine ilişkin çalışmalar sürdürülmekle beraber söz konusu düzenleme geçmiş tarihlere ait birikmiş olan prim borçlarını kapsayacağından, ödenmesi gereken cari ay primleri bu kapsamda kesinlikle değerlendirilmeyecektir" dedi.

Sümer, Bağ-kur sigortalılarının, değişik beklentilere girip, cari ay primlerini ödememeleri durumunda mağdur olacakları uyarısını da yaptı. Sümer, Malatya'da toplam aktif sigortalı sayısının 36 bin 720 olduğunu ve toplam verilen sağlık karnesi sayısının ise 88 bin 273 olduğunu aktararak, "Bağ-kur olarak Malatya'daki toplam birikmiş prim alacağımız, 269 milyon 59 bin YTL tutarındadır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız