SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağcılık Eğitimi Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Bağcılık konulu eğitim başladı.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Salonu'nda bugün başlayan ve yarın sona erecek olan Bağcılık konulu eğitime, teknik elemanlar katılıyor. Bölgede bağcılığın geliştirilmesi, bağcılıkla ilgilenen teknik elemanların bilgilerinin artırılması amacıyla 2010 yılı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Hizmet İçi Eğitim Programları kapsamında başlayan "Genel Bağcılık" konulu eğitimi, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nden konu uzmanları Ziraat Mühendisleri Hasan Koç ve Talip Yiğit'in yanı sıra Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsünden Dr. Hayri Sağlam ve Sivas Tarım İl Müdürlüğünden Dr. M.Settar Ünal tarafından veriliyor.

Tunceli, Elazığ ve Malatya illerinden katılan Ziraat Mühendislerine iki gün süre ile verilecek olan teorik ve pratik bilgilerden sonra katılım belgesi de verilecek.
Bu arada, eğitimin başlangıcında konuşma yapan Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, hataların asgariye indirilmesi için eğitimin önemine temas edip, "Bodur ceviz dendi. Birçok fidan dağıtıldı. Ancak dünyada bodur ceviz anacı diye bir şey yok. Yalova'da erken verim veren ceviz ağacı yetiştirildi. Buna bodur ceviz dendi. Ancak anacı yoktur. Bir fidan getirilirken, anacı olmasına dikkat edilmelidir" ifadelerini kullandı.
Asmalarda ve bağ tesislerinde toprak analizinin önemine temas eden Zengin, toprak analizi yapılmadan bağ tesis edilmemesi gerektiğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız