SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağdat Cehennemi

A- A+ PAYLAŞ

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, İran ve Mısır büyükelçilik binalarını hedef alan eş zamanlı 3 saldırıda en az 30 kişi öldü, 168 kişi de yaralandı.

İki bomba yüklü araç çok sayıda büyükelçiliğin bulunduğu batıdaki Mansur mahallesinde infilak etti. Saldırılardan birinin Almanya Büyükelçisinin konutu yakınında düzenlendiği belirtildi.

Üçüncü bomba yüklü aracın ise Salihiye mahallesinde İran Büyükelçiliği'nin önünde infilak ettiği açıklandı.

Irak ordusundan yapılan açıklamada da, saldırıların intihar eylemcileri tarafından bomba yüklü araçla düzenlendiği, İran ve Mısır büyükelçiliklerinin hedef alındığı duyuruldu.

İRAN HEDEF ALINDI

İran'ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Kazimi Kumi, saldırının büyükelçiliği hedef alıp almadığının belli olmadığını ve büyükelçilik içinden ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

Kumi, patlamanın büyükelçilik kapısında meydana geldiğini, büyükelçilik ziyaretçilerini ve Irak polisini hedef aldığını ifade ederek, "Büyükelçilik binasında hasar meydana geldi, ancak içerden ölen ya da yaralanan olmadı" dedi.

Bağdat'ın güneyinde Sünnilerin yaşadığı bir köyde dün 3 evi basan silahlı kişiler, 24 kişiyi başlarından vurarak öldürmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız