SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bağımlılığa Hayır" Dediler

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:56:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 70’e yakın sivil toplum kuruluşu tarafından kurulan Bağımlılıkla Mücadele Platformu(BAM) tarafından “Bağımlılığa Hayır” yürüyüşü düzenlendi.

ABİGENÇ, Anka Psikiyatri, Ensar Vakfı, Hayat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, TİMAV, Meşale Derneği öncülüğünde 70’e yakın STK tarafından kurulan  BAM tarafından organize edilen  “Bağımlılığa Hayır” yürüyüşü Öğretmenevi’nin önünde başladı, Soykan Parkı’nın önünde sona erdi. Yürüyüşe AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, muhafazakar kesimin önde gelen isimlerinden Zekeriya Şengöz, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu yöneticisi ile aralarında Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nın da bulunduğu çok sayıda STK temsilcisi ve yöneticisi katıldı.

“BAĞIMLILIKLARA KARŞI KARARLIYIZ”

AKP  Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Ülkemizde de çok önemli bir sorun haline gelen bağımlılıkla ile ilgili mücadelede sivil toplum örgütlerimiz bir araya gelerek çok önemli bir organizasyon yaptılar. Bugün Malatya’mızın gençliğinin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi bertaraf etmek için tüm bağımlılıklara karşı kararlıyız. Bunun için mücadelede hep beraber Malatya olarak yürümemiz gerekiyor dedik. Ben bu konuda organizasyon yapan bütün sivil toplum örgütlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye olarak bununla ilgili mücadele veriyoruz. Uyuşturucu ile mücadele, sigara ile mücadele, alkol ile mücadele, bütün bağımlılık meselesi olan ürünlere karşı ortak mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Hükümet olarak da bu kararlılığımız devam ediyor. Sayın Başbakanımızın başkanlığında 8 bakanlığımızın organize etmiş olduğu bağımlılıkla mücadele konusunda çok önemli adımlar atıldı ve eylem planları belirlendi. Bu yürüyüşte hem gençlerimizin bu konuda dikkatlerini çekmek,  hem de bağımlılığın oluşturduğu zararlara dikkat çekmek ve uyuşturucudan, bağımlılıktan kurtarmak için biz kararlıyız. Büyükler olarak, Malatya olarak, Türkiye olarak kararlıyız. Gençlerimizi, evlatlarımızı İnşallah beraberce sağlıklı bir yolda yürümek için kararlılığımız göstermek için burada birlikte yürüyoruz” dedi.

“BU MESELE İÇİN HERKESİN SORUMLULUKLARI VAR”

28 Şubat döneminin sonrası olaylarıyla ilgili yaklaşık 8 yıl hapis yatan ve geçtiğimiz 27 Mayıs 2014'te  tahliye edilen Zekeriya Şengöz, ise , “Bu gerçekten çok önemli bir yürüyüş. Bu hayati bir sorun. Tüm dünya ülkelerini yakinen ilgilendiren bir mesele. Bu meselede her birimizin üzerine düşen büyük sorumlukları var. Halk olarak, millet olarak, toplum olarak, esnafından, işçisinden tutun sivil toplum kuruluşlarının bütününün buna ciddi oranda katkı vermesi gerekiyor. Özellikle de bu siyasi iktidardan bir beklentinin olması lazım. Yeşilay Kurumunun desteklenmesi gerekiyor. Ayriyeten tekrardan basındır, bildiridir, ondan sonra çeşitli etkinliklerin yapılmasıdır, konferanslardır, seminerlerdir, ayriyeten yine bu hususta devletin hakikaten ciddi oranda bir katkı sunması gerekiyor. Bu bağımlılık sadece bir sigara bağımlılığı olabilir, içki bağımlılığı olabilir, bu uyuşturucu bağımlılığı olabilir, ayriyeten bunun dışında halkımızı büyük oranda etkileyen sosyal dengeye büyük sıkıntılar veren alışverişteki bağımlılık olabilir, sorumsuzca bir harcama olabilir. Bunların hepsine ciddi oranda bir katkı sağlamak lazım. Üniversitelerin, akademisyenlerin, toplumsal kurumların hepsinin destek vermesi gerekiyor. Bu acı bütün ocaklara düşüyor. Gençlerimizin risk altında olduğunu bilmemiz icap ediyor. Bu riskin ortadan kaldırılması için bir dayanışma gerekiyor. Bu dayanışmanın temelinde de özelliklede toplumun bir mayası vardır, bİz şuanda bu mayanın ortaya çıkmasını ve halkın duyarlı hale gelmesini ve bütün toplumsal güçlerin bu işe destek vermesini ve uyuşturucu illetinden belasından devletin büyük bir katkısı ile kurtulmamız icap ediyor.  Meclis’te gündeme gelmeli, çeşitli bakanlıklarda bu işe destekler verilmeli ve üniversite gençliğinin bu hususta çok ciddi bir şekilde atılım göstermesi gerekiyor. Gündemine almalılar, liseli gençliğimizin hepsini koruma altına almamız icap ediyor. Bu mesele topyekün hepimizin meselesidir. Basına da çok sorumluluklar düşüyor, okur-yazar, çizer kim olursa olsun. Sanatçılarında bu hususta üzerine büyük sorumluluklar düşüyor. Sanat dünyasında özelikle de bu televizyon yapımlarında, belgesel yapımlarında, özelliklede takip etmiş olduğumuz dizilerin oyuncuları büyük ölçüde bu illetin içine düşmüştür, rol-model olarak herkesin itina ile takip ettiği, herkesin kendilerine örnek olarak gösterdiği bu kişiliklerin halktan özür dilemesi lazım, toplumdan ve gençlikten özür dilemeleri gerekiyor. On binlerce, yüz binlerce pop müzik hayranı olan isimler bu işin içerisindedir. Onlarda bu işi kullanıyorlar. Artı önemli dizilerin oyuncuları da bu işin içindedir. Bunların hepsi bu illete yakalanıyor. Bir şekli ile mahkemeye çıkartılıyor, daha sonrasında da hiçbir şey olmamış gibi kendi tekrar yollarına devam ediyorlar. Ben bunu şahsen kişilik olarak kabul etmiyorum ve özelliklede protesto ettiğimi halka ve Türkiye camiasına bildirmek istiyorum” ifadelerini kaydetti.

“ŞUANDA MALATYA SOKAKLARINDAYIM”

“Geçen yıl 28 Şubat’ta cezaevindeydiniz, bugün sokakta eyleme katıldınız” sorusu üzerine ise  Şengöz şunları söyledi:

“İşte şuan Malatya sokaklarındayım. Bu yürüyüşe neden olanda 28 Şubat sürecindeki bize dayatılmış olan gençliğimizin, inancından, maneviyatından, hislerinden, geleneksel düşüncelerinden koparmış oldukları her türlü şey şuan önümüze konmuş, acısını hep birlikte yaşıyoruz. Uyuşturucu illetine düşülmesi büyük bir şey. Bunun sebebi de 28 Şubat’tır. Bu 28 Şubat süreci ayriyeten toplumumuzun her kesimini ciddi oranda büyük bir dalga kıran ile karşı karşıya bırakmıştır. Biz bunu da 28 Şubat süreçlerini hatırlatarak  halkımızın top yekun bir mücadeleye girmesini, bir seferberlik  ilan etmesini, bizden almış oldukları gençliğimizi,  koparmış oldukları her türlü ne varsa bunun tekrardan inşa edilmesi için toplum olarak ortaya bir şeyler çıkarmamız icap ediyor. “ 

“BU ADIM, BU MÜCADALE YILLARCA SÜRMELİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, yürüyüşe katılanlara teşekkür ederek, “Gerçekten çok önemli bir sosyal projede Malatyalıların kenetlendiğini, bira araya geldiğini görüyoruz.Gençlerimizin geleceğini karartan, gençlerimizi yaşayan bir ölü haline dönüştüren bağımlılığa karşı bir direncin oluşması için atılmış çok büyük bir adım. Gençlerimiz sadece Malatya’nın sorunu değil, aslında ülkemizin sorunu, dünyanın sorunu, aslında insanlığın sorunu. Burada bu soruna el atılmış olması, 70’in üzerinde sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek, gençliğe, geleceğe sahip çıkması, bizim acımızda çok büyük bir anlam ifade ediyor. Dolayısıyla burada sadece dikkat çekmek yeterli değil. Toplumu bilinçlendirmek çok önemli. Gençlerimizle ilgili projelerin geliştirilmesi çok önemli. Uyuşturucuya ve bağımlılığa bulaşmış gençlerimiz var, onların ıslahı ile ilgili projelerin geliştirilmesi çok önemli. En önemlisi de ailelerin ve toplumun bilinçlenmesidir. Bugün burada çok önemli bir adım atıldı. İnşallah bu bir dikkat çekme, bir tanıtım değil, bu adım yıllarca sürecek bir mücadelenin ilk adımı olmalıdır. Bu amaçla da bu platforma biz elimizden geldiği kadarıyla da katkı sağlamaya çalıştık” dedi. 

“STK’LARA DESTEK VERECEĞİZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Eğer biz, kamu kurumları olarak, yerel yöneticiler olarak, bütün sivil dayanışmaların, sivil otoritenin, sivil toplumun hep yanında olacağız, onların destekçileri olacağız, onlarla birlikte  olacağız. Bu platformun oluşmasında katkı sağlayan başta meşale Derneğimiz olmak üzere bütün sivil toplum derneklerine teşekkür ediyoruz. Aslında bir noktada sivil toplum, kamunun yapması gereken üzerine düşen bir vazifeyi almakta ve gerçekten bu toplumun ıslahı için. Neslin ıslahı için geleceğimizin imarı için kendilerini ve iradelerini ortaya koymakta. Bu çocuklar geleceğimiz, bu çocuklar en büyük zenginliğimiz. Bu çocuklarımızı her türlü bağımlılığın elinden kurtarıp geleceğimizi emin ellere teslim etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bağımlılığa Hayır yürüyüşü sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız