SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağımlılık Sempozyumu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:47:15
Bağımlılık Sempozyumu
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen ‘Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu’ yarın başlıyor. 

İlk kez Malatya’da düzenlenen sempozyuma yerel, ulusal ve uluslararası alanda birçok katılımcı destek veriyor. Yarın saat 09.30’da başlayacak olan sempozyuma, yerelde Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi, Hayat Vakfı Malatya Şube Başkanlığı, BAM ve Yeşilay Cemiyeti Malatya Şubesi, ulusal olarak da Başbakanlık Tanıtım Fonu, Yeşilay Cemiyeti, Diyanet işleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TRT, uluslararası olarak da Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Yemen Uyuşturucu Derneği, Kırgızistan ve Bosna Hersek Yerel Yöneticileri, Malezyalı Psikiyatrist Dr. RusdiAbdRashid destek veriyor.

11 OTURUM YAPILACAK

Malatya ve Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da önemli isimlerin katıldığı sempozyumda toplam 11 oturum yapılacak. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik’in ‘Uyuşturucu İle Mücadelede Devlet Politikaları’ konulu açılış konferansıyla başlayacak olan sempozyumda yapılacak olan oturum başlıkları ise şöyle açıklandı:

"Oturumlarda, 'Uyuşturucu madde ticareti, Güvenlik ve hukuk, Madde bağımlılığında mevcut durum, Dünya, Türkiye ve bölge' 'Gençlik ve madde bağımlılığı, 'Rehberlik, koruyucu ve önleyici faaliyetler, bağımlılık yapan maddeler ve bağımlılık süreci, tıbbi tedavi ve madde bağımlısını bekleyen tehditler, madde bağımlılığı ile mücadele' 'Toplum, aile, okul, madde bağımlılığı ile mücadele, Devlet kurumları, madde bağımlılığı ile mücadele ve medya, madde bağımlılığı ile mücadele: Yerel yönetimler, Sivil toplum kuruluşları, madde bağımlılığı ile mücadele ve Din' ana ve ara başlıkları ele alınacak ”

Başta gençler olmak üzere zamanımızın en büyük sorunlarından birisi bağımlılıkla ilgili olarak düzenlenen sempozyuma yoğun ilgi olması bekleniyor. Sempozyumda madde bağımlılığı bütün yönleriyle ele alınarak, olası tedbirler de konuşulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız