SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bağımlılık Sigarayla Başlıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Sağlıklı Gelecek Maddeye Değil, Sevgiye Bağlı" isimli kampanyanın koordinatörü Doktor Suat Yalçınsoy, uyuşturucu bağımlılığının sigara ile başladığını belirtti.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Zararlı Alışkanlıklar' konulu konferansta bağımlık yapan maddeler hakkında bilgi veren ve uyarılarda bulunan Sağlık Müdürlüğü'nde görevli doktor Suat Yalçınsoy, uyuşturucuya sigara ile başlandığına dikkat çekerek, "Önemli olan denememeyi sağlamaktır" şeklinde konuştu. Sigaranın ve bu tür maddelerin "Bir kereyle ne olur ki?" şeklinde düşünülerek denenmemesi gerektiğine parmak basan Yalçınsoy, deneyenlerin yüzde 80'inin tiryaki olduğunu vurguladı.

Doktor Suat Yalçınsoy, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Sigara dünyadaki en büyük sağlık tehlikelerinden biridir. En çok ölüme sebebiyet veren maddedir. Türkiye'nin genç nüfusu, sigara satanların iştahını kabartıyor ve en büyük pazar olarak görülüyor. Yeni yasanın çocuk ve gençleri sigaradan alıkoyacağına inanıyorum."

Alkolün tehlikelerine de değinen Yalçınsoy, alkolün vücudun ihtiyacı olan bir ürün olmadığını aktararak bağımlık yapan, maddi zararları yanında insan vücuduna büyük zararları olan alkolden uzak durulması gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız