SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bağıracağına Bu Üssü Kapat!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:08:22
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in Gazze’ye saldırıları karşısında sürekli bağırmaktan başka bir şey yapmadığını belirterek “Eğer sen samimiysen, Gazze’de sahilde öldürülen çocukları birazcık düşünüyorsan, gelirsin ve bu radar üssünü kapatırsın. Bu radar üssünden İsrail’e bilgi akışını durdurursun” dedi. 

Ağbaba, İnsan Hakları Komisyonu gitmese bile Filistin halkının yaşadığı dramı dünyaya duyurmak için CHP olarak Gazze’ye gideceklerini de yineledi. 

“One Minute dedi, geldi İsrail için kalkan kurdu”

İsrail’in son günlerde Gazze’de çoluk çocuk demeden katliamlarına devam ettiğini kaydeden Ağbaba “Sahilde çaresiz insanlar katlediliyor. Başbakan ne yapıyor? Miting meydanlarında bağırmakla, kuru kağıtlar imzalatmakla yetiniyor. One minute demekle bu işler çözülmez. One minute dedi, geldi burada sadece İsrail’i korumak için kalkan kurdu.  Filistin’e yapılan saldırılarda İsrail yara almasın diye bilgi veriliyor. Bunun günahı kimde? Gazze’de akan her kandan, Gazze’de çocukların öldürülmesinde Başbakan ve AKP’nin sorumluluğu vardır, katkıları vardır. Eğer hükümet samimiyse, gelsin bu kalkanı kapatsın” diye konuştu.

Berkin Elvan ve Mehmet Ayvalıtaş’ın babaları da katıldı

CHP Malaya il Örgütü, Akçadağ Kürecik’te kurulan Radar Üssü’nde protesto gösterinde bulunup basın açıklaması yaptı. Protesto gösterisine Ağbaba’nın yanı sıra Gezi olaylarında polisin attığı gaz fişeği ile öldürülen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ile yine Gezi olaylarında öldürülen Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş da destek verdi.

“Bu kalkan, Ortadoğu’yu kana buladı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, burada yaptığı açıklamada, radar üssünün Türkiye’yi değil İsrail’i ve emperyalist savaş lobilerini korumak amaçlı yapıldığı, Ortadoğu’yu kana bulayacağını  defalarca kez haykırdıklarını belirterek “Bu söylediklerimizi herkes duydu. Herkes anladı. Herkes bu kalkanın Türkiye’ye barış getirmeyeceğini, Ortadoğu’yu kana bulayacağını duydu. Bir tek duymayan Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin, bu topakların çıkarlarını değil hizmet ettiği insanların çıkarlarını düşünüyor .3.5 yıldır söylüyoruz. Burada bu kalkan kurulursa kan akacak diyoruz. Bu kalkan kurulur ise Türkiye komsularıyla düşman olacak diyoruz. Suriye, İran ile düşman olacak diyoruz.  Ve bütün söylediklerimizde maalesef haklı çıktık” ifadelerini kaydetti.

“Berkin Elvan’a terörist diyor, IŞID’a diyemiyor”

“Sadece mezhebi farklı olduğu için insanların kellesini kesen, ciğerlerini söküp yiyen bir çete var” CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Erdoğan’ın bunlara hala terörist diyemediğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu çete Türkiye’de eylemler yapıyor. Reylanlı’da 54 yurttaşımızı öldüren bu çete. Niğde’de polislerimizi jandarmalarımızı öldüren bu çete. Peki bu çeteye destek veren kim? Silah veren kim? Para veren kim?  Terörist demeyen kim? Recep Tayyip Erdoğan.  Türkiye’nin Musul’da yatak odasına giriyorlar, en mahrem yerimize giriyorlar, Recep Tayyip Erdoğan ve AKP bir şey diyemiyor. Mezhepçi  IŞID katillerine Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bir şey var. Onlara terörist diyemiyor, onlara para ve silah veriyor. Berkin Elvanlara, Ali İsmail Korkmaz’a terörist diyenler eli kanlı katillere terörist diyemiyor.”

“Akan her kandan AKP sorumludur”

İsrail’in son günlerde Gazze’de çoluk çocuk demeden katliam yaptığını ancak Başbakan’ın miting meydanlarında bağırmaktan başka bir tepki vermediğini dile getiren Ağbaba, İsrail’e karşı somut yaptırımların uygulanması gerektiğini söyledi. Erdoğan’a çağrıda bulunan Ağbaba “Samimiysen gel radar üssünü kapat. Miting meydanlarında bağırmakla, kuru kağıtlar imzalatmakla, one minute demekle bu işler çözülmez. One minute dedi,  geldi burada tek amacı İsrail’i korumak olan bu kalkanı kurdu.  Bu radar üssünden dünyada 3 tane var. Biri Katar’da, Birisi Kürecik’te birisi de İsrail’de. Bunun üçünün de amacı İsrail’i korumak, Filistin’e yapılan saldırılarda İsrail’in yara almamasını sağlamak. Eğer hükümet samimiyse, Başbakan Samimiyse, Gazze’de sahilde ölen çocukları birazcık düşünüyorsa, Kürecek’in tepesinden İsrail’i koruyan bu kalkanın önünden Başbakan’a sesleniyoruz. Gelirsin bu kalkanı kapatırsın.  Bu füze kalkanının İsrail’e bilgi vermesini önlersin. Gazze’de akan kanı durdurmak, Filistin’de yaşanan bu drama son vermek için başka bayrakların sallandığı bu Kürecik’teki bu kalkanı kaldırın. Bu tesis, yani füze kalkanı AKP’nin turnusol kağıdıdır. Samimiyetidir. Burayı kapatmıyorsa, bilin ki,  Gazze’de ölen her masumun kanında AKP’nin parmağı vardır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri gitmese bile CHP heyeti olarak Filistin halkının yaşadığı dramı dünyaya duyurmak için Gazze’ye gideceklerini yineledi. 

“Askerimizin emperyalizmin bekçiliğini yapmasını istemiyoruz”

Bu arada CHP heyetinin Radar Üssü’nün bulunduğu alana geldiği sırada jandarma, üssün giriş kapısında güvenlik önlemi aldı. Bu sırada Ağbaba’nın, kendilerini üssün giriş kapısında karşılayan jandarma görevlisiyle yaşadığı diyalog kameralara yansıdı. Ağbaba, görevli jandarma mensubuna “Biz buraya İsrail’i koruyan kalkanı protesto etmek amacıyla geldik. Bizim amacımız sizi sıkıntıya sokmak değil. Bizim askerimizin emperyalizme bekçilik etmesini istemiyoruz. Bence siz de burayı beklemeyin” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız