SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bağış İddiaları Doğru mu?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:01:13
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını tek oturumda tamamladı. MAŞTİ karşısındaki Belediye Hizmet Binası'nda Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında toplanan meclis, gündemdeki konuları görüşerek karara bağladı. Gündemin ilk sırasında bulunan Tulga Askeri Havaalanı Mania Planı 5'inci kez,  5 katlı konut alanında bulunan Karakavak Mahallesinde bir parselin konut+ticaret alanına dönüşmesi talebi incelemeler sürdüğü için ikinci kez ertelendi. 

BAĞIŞ İDDİALARI DOĞRU MU?

Mevcut planda ayrık nizam 5 kat olan Aşağıbağlar Mahallesindeki bir parselin blok nizam 7 kata çıkarılması oy çokluğu ile kabul edildi. Oylamadan önce söz alan CHP’li meclis üyesi Günnur Tabel, “Kat artış taleplerinde bildiğim kadarı ile yoğunluk  değişmiyor, inşaat sahibi, bu değişiklikle otopark yapıyor, yeşil alan bırakıyor buna rağmen bağış adı altında para isteniyor iddiaları doğru mu?” sorusunu yöneltti. Başkan Polat; “Belediye o bölge için bir çalışma yapmış. Vatandaş belediyeden talepte bulunuyor.  Bağışını kendi belediyesine yapıyor. Yaptığı bağışın beldesine hizmet olarak geri döneceğini biliyor. O konu da bir sıkıntı yok” diye yanıtladı. 

Gündemin 6'ncı sırasında bulunan kadro iptal ve ihdası maddesi görüşülürken, Belediye uhdesinde bulunan temizlik kadrosu iptal edilerek yerine tekniker kadrosu ihdas edildi.    Mali Hizmetler Müdürlüğünün bütçe teklifi ve 2015 yılına ait performans programı detaylı incelemelerin yapılması amacıyla ilgili komisyonlara havale edildi. 

KOMİSYONLAR NİYE ÇALIŞMIYOR?

CHP’li meclis üyesi Fadıl Çiçek, “Sadece imar komisyonu çalışıyor. Diğer komisyonlardan ses yok. Acaba toplanıyor da bizim mi haberimiz yok?” sorusunu başkan Polat’a yöneltti. Başkan Polat “ Komisyonların çalışması çok önemli. Bunlar bizim işleri kolaylaştırır ve hızlandırır. Komisyonların çalışması başkanın ve üyelerin çalışmalarına bağlıdır. Bu konuda çok haklısınız. Artık çalışmalara başlansın” diyerek CHP’li üyeye hak verdi. 

2013 yılında hazırlanan ve 2014 yılı tahmini bütçesinde yer alan 237 bin liralık Yeşilyurt Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bütçesinin diğer birimlere aktarılması oy çokluğu ile kabul edildi.  

İmar komisyonuna gidecek, İnönü Mah. 3779 ada 2 parsel numaralı taşınmaz üzerindeki trafo alanının, 3791 numaralı imar adasının doğusundaki park alanına taşınması yönünde uygulama imar planı değişikliği, Mollakasım Mah. 319 ada 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ve 135 parsel numaralı taşınmazların yapı nizamı değişikliğine ilişkin uygulama imar planı değişikliği teklifi, Hacıabdi Mah. 2040 ada 1 parsel numaralı taşınmazın kat adedi değişikliğine ilişkin uygulama imar planı değişikliği teklifi, İnönü Mah. 3784 ada 2 parsel numaralı taşınmazın kat adedi değişikliğine ilişkin uygulama imar planı değişikliği teklifi, Uç Mah. 4934 ada 12 parsel numaralı taşınmazın kat adedi değişikliğine ilişkin uygulama imar planı değişikliği ile Koyunoğlu Mahallesi 4028 ada 8 parsel numaralı taşınmazın kat adedi değişikliğine ilişkin uygulama imar planı değişikliği tekliflerinin imar komisyonuna havalesi, oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemde bulunan diğer maddeler ilgili komisyonlara havale edilip, Kasım ayı toplantısının 5 Kasım Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra toplantı sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız