SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağış Kayısı İkram Edecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:50:13
Bağış Kayısı İkram Edecek
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın yurt dışı gezilerinde görüştüğü kişilere kayısı ikram edeceği bildirildi. 

Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Soğukpınar, yaptığı yazılı açıklamada, Egemen Bağış'tan Malatya ziyaretinde, yurt dışı gezilerinde, tıpkı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yaptığı gibi mevkidaşlarına Malatya kayısısı ikram etmesini talep ettiklerini hatırlattı. 

Bakan Bağış'ın da bundan memnuniyet duyacağını söylediğini ifade eden Soğukpınar, şunları kaydetti: 

''Daha sonra kendisine bu talebimizi elektronik postayla tekrar ilettik. Geçtiğimiz hafta Sayın Bakanımızın Özel Kalem Müdürlüğü, kendisinin talimatlarını bize yazılı ve sözlü olarak iletti. Yazıda, 'Sayın Erhan Soğukpınar, 12 Ocak 2013 tarihinde Sayın Bakanımıza göndermiş olduğunuz elektronik postaya, Sayın Bakanımız olumlu yaklaşmış ve yurt dışı seyahatlerinde görüştüğü kişilere kayısı armağan edilmesi talimatını vermiştir' şeklinde belirtiliyordu. Sayın Bakanımızın kayısı için göstermiş olduğu duyarlılığa Malatya ve ülkemiz adına çok teşekkür ediyoruz.'' 

Bu konuda hemen girişimlere başladıklarını belirten Soğukpınar, konuyu Malatya Valisi Vasip Şahin'e, Kuru Meyve Tanıtma Grubu Başkanı Elia Alharal'a, Malatya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'ne, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'a ve Ege İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Sezmen Alper'e bildirdiğini ve bu konuda yapılması gerekenlerle ilgili görüştüğünü aktardı. 

Soğukpınar, görüştüğü yetkililerden de olumlu cevap aldığını, Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Elia Alharal'ın AB Bakanlığı ile iletişime geçip bu konuda gerekeni yapacağını söylediğini kaydetti. 

Erhan Soğukpınar, bu konuda AB Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ile koordinasyonu sağlayabileceklerini belirtti. 

ARŞİV FOTO: Bağış (soldaki), Malatya gezisi sırasında kendisine ikram edilen kayısı kokteyl paketini Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan alırken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız