SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bağış Sayısı Yetersiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:09:52
A- A+ PAYLAŞ
Organ Bağışı Haftası' nedeniyle Devlet Hastanesi'nde organ bağışı standı açtı. Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklere sahne olan Organ Bağışı Haftası kapsamında Malatya Devlet Hastanesi'nde organ bağış standı açıldı. Açılışta konuşan Malatya Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Erhan Berk, "Tedavisinin sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus organ ve doku bağışının temini, bu bağışın arttırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gereklidir. Bu konuda bütün kamu kurumlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Ülkemizde organ nakli ile ilgili en önemli sorun, organ bağışı sayısındaki yetersizliktir. Bu sorunun temelinde, ailelerin sosyal ve kültürel nedenlerle gösterdikleri direnç ve organ bağışının tam olarak anlaşılmamış olması yatmaktadır. Organ bağışı organ naklinin toplum tarafından benimsenmesiyle giderek artacaktır. Ülkemizde her yıl 3 - 9 kasım organ bağış haftası olarak kutlanmaktadır. Amaç yılda bir hafta için bile olsa organ nakli açısından bağışın önemini vurgulayabilmektir. Organ Bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması, bilincin yeterince geliştirilmesini sağlamak, insanlarımızın kafasında bu konu ile ilgili sorular varsa bunlara cevap vermek, organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza organ bağış kartı tanzim etmek ve dolayısıyla bir farkındalık oluşturmak amacıyla Malatya Devlet Hastanesi poliklinik giriş katında organ bağış standını açmış bulunmaktayız. Standımıza bu konuya duyarlı tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız