SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağış'a CHP ve MHP Tepkisi

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Alevi kardeşlerimizin kederini paylaşan, onlarla aynı ekmeği paylaşan bir başbakanımız var. Çok şükür, din dersi kitaplarına Alevilikle ilgili konuları konuşan bir hükümetimiz var" dedi.

Bağış, Malatya'da Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nın düzenlediği Aşure Günü programına katıldı. Devlet Bakanı Egemen Bağış, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nın düzenlediği Aşure Günü programında şöyle konuştu:

"Çok şükür daha demokratik ve daha müreffeh daha laik ve daha iyi hukuk devleti olan bir ülkede yaşıyoruz. Birbirimizi daha iyi anlayan günleri yaşıyoruz. Çok şükür, Muharrem Ayı'nda Alevi kardeşlerimizin kederini paylaşabilen, onlarla aynı ekmeği paylaşan bir
başbakanımız var. Çok şükür, din dersi kitaplarına Alevilikle ilgili konuları konuşan ve çekinmeyen bir hükümetimiz var."

Bu ülkede Alevi, Sünni ve azınlıkların sorunları olduğunu belirten Bağış, şunları söyledi:

"Demokratik açılım adı altında milli birlik, beraberlik ve kardeşlik konusunda önemli adımlar attık. Gelin canlar bir olalım düsturunu yeniden canlandırıyoruz."

Bakan Bağış'ın ‘ Açılım’ projesiyle ilgili olarak konuşma yaptıktan sonra plaket töreni sırasında CHP İl Başkanı Celal Berktaş, Bakan Bağış’ın ‘Açılım’ ile ilgili konuşmalarını protesto ederek salonu terk etti.

MHP il başkanı ve yöneticileri de Bakan’ın demokratik açılımla ilgili konuşmasında partinin propagandasını yaptığı gerekçesiyle tepki gösterdiler. Ekici konu ile ilgili olarak, “Aşure günleri, Türk toplumunun en önemli günlerinden biridir. Böylesi bir günde Sayın Bakan’ın AKP’nin politikalarını öven konuşma yapması hiç de doğru değildi.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız