SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağış'a "Soykırım" Soruşturması!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:30:39
Bağış'a
A- A+ PAYLAŞ
 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Zürih'te söylediği "Ermeni soykırımı yoktur. Gelsin beni tutuklasınlar" sözleri üzerine ön soruşturma başlatıldı.
 
İsviçre Zürih kantonu devlet savcılığı, Bağış hakkında ön soruşturma başlattı.
 
İsviçre’de yayınlanan Neue Zürcher Zeitung gazetesinin haberine göre, Zürih Başsavcılığı, Bağış'ın Davos Dünya Ekonomik Forumu'ndan dönerken Zürih’te söylediği, "Ermeni soykırımı yoktur. Gelsinler beni tutuklasınlar" sözleri hakkında İsviçre Ermeni topluluğunun şikayeti üzerine ön soruşturma açtı.
 
SAVCI DOĞRULADI
 
Zürih Devlet Savcısı Christine Braunschweig, Doğan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Bağış hakkında ön soruşturma yapıldığını doğrulayarak şunları söyledi:
 
"Geçen hafta savcılığımıza bu konu ile ilgili bir dilekçe ulaştı. Dilekçede Sayın Bağış’ın İsviçre Ceza Kanunu'nun 261. maddesinde ırkçılık başlığı ile yer alan kanuna muhalefet edildiği bildiriliyordu. Savcılığımız iddiayı ciddi bularak ön soruşturma başlattı. Şimdi Egemen Bağış’ın dilekçede konu edilen Ermeni soykırımını inkar sözlerini söyleyip söylemediğini araştıracağız. Kendisinin diplomatik dokunulmazlığı olup olmadığına bakacağız. Bunların sonucunda yasaya aykırı bir durum var ve diplomatik dokunulmazlığı yok ise hakkında dava açacağız."
 
Konu ile ilgili olarak ulaştığımız Bağış, basın müşaviri Cihangir Şahin aracılığıyla, konu ile ilgili olarak konuşmayacağını ön soruşturmanın sonuçlanmasını bekleyeceğini söyledi.
 
"GELSİNLER BENİ TUTUKLASINLAR"
 
Bağış, geçtiğimiz hafta, İsviçre'de bir gazetecinin, Fransız Senatosu’nun 1915 olaylarına ilişkin yasa teklifiyle ilgili sorusu üzerine şöyle demişti:
 
“Bu konuda Sayın Başbakanımız gerekenleri söyledi. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Fransa’da akıl sahiplerinin akıl sahibi olmayanlardan fazla olduğuna inanıyoruz. İsviçre de bildiğimiz kadarıyla sözde soykırımı reddetmenin suç olduğu bir ülke. Biz bugün İsviçre’deyiz ve ben diyorum ki 1915 olayları soykırım değildir. Gelsinler beni tutuklasınlar. Bu tür çabaların ben yaşama şansı olduğuna inanmıyorum. Bunlar bir kağıt parçasından öteye gitmez.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız