SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bağışların Bir Kısmı Geldi.."

0
Güncellendi - 2016-04-19 20:13:12
A- A+ PAYLAŞ

  • AYMS Başkanı Gevrek, geçtiğimiz hafta yaşananlar ve maddi durum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Alima Yeni Malatyaspor'un Başkanı Adil Gevrek, "İstanbul'da düzenlenen gecede vaat edilen bağışların tam anlamıyla gerçekleşmesiyle beraber, yönetim kurulumuzun da vermiş olduğu katkılarla birlikte Yeni Malatyaspor Kulübünün 31.05.2016 tarihinde hiçbir borcu kalmayacağını ve önümüzdeki sezona borçsuz ve Süper Lig hedefiyle gireceğini çok rahat bir şekilde kamuoyuna belirtmek istiyorum" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Gevrek, "Spor Kamuoyunda geçtiğimiz hafta içi gerçekleştiği iddia edilen gelişmeler ile alakalı ciddi bir bilgi kirliliği oluştuğunu üzüntüyle görmüş bulunmaktayız. Yaşanan bu durum ve bilgi kirliliği karşısında bir açıklama yapmamızın zorunlu hale geldiğini belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"SEZONA BORÇSUZ BİR KULÜP OLARAK GİRMEK AMACINDAYDIK"

Gevrek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sezon başında 2015-2016 sezonu için yapmış olduğumuz planlamada bu seneki öncelikli hedefin ekonomik anlamda başarılı bir sezon geçirerek sezon bitiminde önümüzdeki sezona borçsuz bir takım olarak girmek amacındaydık. Bir diğer hedefimiz ise yeni çıktığımız bu ligde kalıcı olabilmek ve ligi bitirebildiğimiz kadar üst sıralarda bitirmekti. Sonraki sezonlara borçsuz ve ligi daha iyi tanıyarak, sağlam temeller üzerinde Süper Lige yükselebilmekti. Ligin bitimine 5 hafta kala 40 puana yükselerek öncelikle küme düşme mücadelesinin çok üzerinde olmamız bizim için çok ciddi bir başarıdır. Bu başarının en büyük mimarı olan futbolcularımıza, teknik heyete, yönetim kuruluma, desteklerini hiç eksik etmeyen cefakar taraftarlarımıza, kulübümüz ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum."

"BAĞIŞLARIN CİDDİ VE BÜYÜK BİR KISMI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KULÜBE ULAŞACAK"

Adil Gevrek, yazılı açıklamasında, İstanbul'da düzenlenen gecede taahhüt edilen bağışların bir kısmının kulübe ulaştığını, büyük ve ciddi bir kısmının ise ilerleyen günlerde kulübe ulaşacağını kaydetti.

Geceden gelen paraların kulübe ciddi bir katkı sağlayacağını dile getiren Gevrek, "Kulübümüzün sezon başında belirlemiş olduğu mali planlamada, cari açık olarak gördüğümüz bir meblağın kapatılması için, 2 Nisan'da İstanbul'da bir gece yaptık. Gece, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci,  milletvekillerimiz ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız  Ahmet Çakır’ın ciddi katkıları ve önderliğinde yapılmıştır. Bu gece de 2 milyon 770 bin TL gibi ciddi bir maddi taahhüt yapılarak, son derece başarılı geçmiştir.

Bu bağışların bir kısmı gelmiş olmakla beraber ciddi ve büyük bir kısmı ise yaptığımız görüşmeler neticesinde önümüzdeki günlerde Kulübümüze ulaşacağı bilinmektedir. Gece ile alakalı gelen paraların üzerine yönetim kurulumuzun da maddi katkılarıyla peyderpey futbolcularımıza ve teknik heyetimize ödemeler yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde de yapılmaya devam edecektir. Futbolcularımız ve teknik heyetimizle de her kulüpte olduğu gibi maddi konular ödemelerin hangi tarihlerde ve ne şekilde yapılacağıyla alakalı toplantılar, istişareler yapılmaktadır. Geçtiğimiz hafta içi de bu toplantılar yapılmış olup futbolcularımız bilgilendirilmiştir.

Bu sadece Yeni Malatyaspor Kulübü'nde yapılan bir durum değil, Türkiye'de bütün kulüplerde yapılan rutin ve olağan toplantılardır. Bu durumun kamuoyunda art niyetli bir şekilde özellikle futbolcularımıza karşı art niyetli bir şekilde yargılama ve bilgi kirliliğine neden olması bizleri çok üzmektedir.  Şehrimizin tek profesyonel futbol takımı ile alakalı yapılan açıklama ve haberlere dikkat edilmesini, bu haber ve açıklamaların sezonun bitimine 4 hafta kala kulübümüze zarardan başka bir şey vermeyeceğinin bilinmesini istiyoruz.

Sizlere şunu açık yüreklilikle gecede vaat edilen bağışların tam anlamıyla gerçekleşmesiyle beraber yönetim kurulumuzun da vermiş olduğu katkılarla birlikte Yeni Malatyaspor Kulübünün 31.05.2016 tarihinde hiçbir borcu kalmayacağını ve önümüzdeki sezona borçsuz ve Süper Lig hedefiyle gireceğini çok rahat bir şekilde kamuoyuna belirtmek istiyorum.

Kulübümüzün ekonomik anlamda başarılı bir şekilde geçirecek olduğu 2015-2016 sezonunda bizlere katkıda bulunmuş olan, Başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a , ana sponsorumuz Esenlik Şirketine, kulübümüze sponsor olan firmalara, gecede yardımda bulunan Malatyalı iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TEPKİ VERENLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Gevrek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Geçtiğimiz hafta oynadığımız Altınordu maçında kendini bilmez birkaç kişinin Öznur hanıma  vermiş olduğu tepkiyi ise buradan şiddetle kınıyoruz.  Sayın vekilimiz Öznur Çalık, Malatya'yı ve Yeni Malatyaspor’u siyasetin çok üzerinde ve hakikaten sevdiğinin ve başarısı için mücadele ettiğinin bütün şehir ve Malatyalılar tarafından bilindiğinin farkındayız. Bu gece de teker teker masaları gezerek kulübümüze bağış isteyen, her maçta yanımızda olan, ona her ihtiyacımız olduğunda bizi geri çevirmeyen Malatya'mızın ablası Milletvekilimiz Öznur Çalık’a çok teşekkür ediyoruz."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • çarmuzulu (7 yıl önce)
    konuşacak çokşey var diyerek konuşmayalım gün hesap zamanı değil .Kulübü yönetenler şirketlerini yönetiyorlar ama spor başka bir saha inşallah gelecek sezon yeni tecrübelerle daha iddialı gireriz.ara transfere gerek kalmadan altyapıya önem verip alt liglerden futbolcu alarak iddialı birtakım kuraraız
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak Tamer Mor (7 yıl önce)
    Başkanım sen bu sene elinden geleni yaptın biz takipçiniz seneye Allah Kerim .moralini bozma .
    0
    0
    Yanıtla
  • alirıza kaya (7 yıl önce)
    sayın başkan paranız yoksa bırakın her yıl aynı senaryo para verin bu paraları bana verin süper lig şampiyonu yaparım her yıl kimse para vermeye mecbur değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk (7 yıl önce)
    Şefaflık olmadıkca kimse güven vermiyo başkanda herkezde başkanlık sevdan varsa paranla olcaksın arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (7 yıl önce)
    bence malatyaspor bu sezon başarılıdır yönetime gelince çay kaşağı ile kepçe dolmaz ama yinede ellerine sağlık güzel bir sezon oldu.2 liğ'de kurtulduk şimdi bakıyorumda ptt 1 liğ de olmamamız mucize
    0
    0
    Yanıtla
  • ATA (7 yıl önce)
    Futbolcu alacaklarını bile düzenlenen geceden ödüyorsanız vay halimize,bizde sandık ki malatyaspora gelir olsun diye gece düzenleniyor ama görünen oki borcları kapatmak için,futbolcuların taksitlerini ödemek için gece düzenlenmiş,bu gece düzenlenmeseydi demekki malatyaspor çökecekti,bu nasıl bir mantık bu nasıl bir yönetim tarzı,birileri para versin bende yöneticlik yapayım,komik bir durum
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (7 yıl önce)
    gelen paralar sehrin bir bakani olmasi munasebetiyle olmustur. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez bir sehir icin bakanlik onemlidir..
    0
    0
    Yanıtla
  • tekpınar (7 yıl önce)
    bir MALATYALI gurbetçi olarak yerel basında duyduklarıma şaşıryorum.ve hayretle takip ediyorum.daha 3 veya 4 hafta önce tkım kümemi düşecek veya kalacak diye stres yaşarken.şimdi ise ortalığı bulandırmaya çalışan bir kesim var gibi.bu tür davranışlar MALATYA MIZA zarar vermekten başka birşey deyil .yönetime futbolculara ve taraftara teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetçi Malatyalı (7 yıl önce)tekpınar isimli kullanıcı yorumuna
    Gurbetteki bir Malatyalı olarak sana katılıyorum kardeşim, ama şunu biliyorum, Malatya'da yaşayanlar gurbette yaşayanlar kadar Malatya'nın değerini bilmiyorlar. Burada atıp tutanların, bu takımdan ilk senesinde, Türk futbolunda büyük takımların bile başaramadığı kurumsal ve sportif başarıları beklemeleri zaten çıkarım yapmak için yeterli degil mi? Malatya'da Malatyaspor gecesi yapılsa bence 100 binlira bile toplanmaz, bi denemek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir türk (7 yıl önce)
    başkan kalbinin temizliği yeter. en azından kulüp borç batağında değil. eline sağlık emin adımlarla gitmeniz çok güzel yavaş yavaş birden olmaz. burda yorumlarda zikredilen futboldan anlayan parası olan adamların seni ve yönetiminide nasıl yalnız braktıklarını biliyoruz. rahat bırakın bari gölge olmayı adil başkana adam gibi adam en azından dürüst destek olmayanlar lütfen köstek olmasın bari
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir ve özellikle Esenlik Ltd. olmasaydı bu takım mahalle takımı bile olamazdı. Başkana sormak gerek para taahhüdünü belediye ve esenlik haricinde kim yerine getirdi, hepsi palavra, gelirler toplantıya yer içer atar sıkar gidiş o gidiş. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    evet bunlara güvenmemek gerek ama sponsor/para desteği vs. maalesef ülkemiz şartlarında gerekiyor. Aksi durumda varolan gelirler ile bir 5-10 sene sonra ancak kendini toparlayabilir. Takımın geliri seyircidir. Yeni stat bittiğinde ve maçlar orada oynanmaya başlandığında görücez bakalım ne kadar sahip çıkıyor takımına büyükşehrimiz. İstisnasız her gelen başkan taşıma sudan medet beklediğine göre bu iş göründüğü kadar kolay değil öyle. Parası olana çoktur ama getirisi olmayacak işe neden girsin ki? hele de en ufak sebepten kendisinin yalnız bırakılacağını bildiği bir şehirde?
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (7 yıl önce)
    sayın başkan öncelikle birlik beraberlik içinde çok sevdigimiz memleketimizin takımını bu ligde tutmayı başardık. hepsi birbirinden değerli ve gönlü malatya sevgisi ile dolu olan işlerinde başarılı siyasi bürokrat iş adamı katkıda bulunan herkese teşekkür allah işlerini rast getirsin fakat sayın başkan bu iş nereye kadar böyle para toplamayla olacak acil kulube gelir getirecek yatırımların olması lazım paradan çok başarılı iş adamlarının akıl birlikteliği ile kulube para kazandıracak iş yerleri açmaları bizim için daha iyi olacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • punisher (7 yıl önce)
    Futbola yapılan harcama da bağışlar da haram zıkkım olsun. Futbolcu transferi adı altında tonlarca para döküyorsunuz, olmuyor bağış topluyorsunuz, o da olmuyor belediyelere bağlı şirketleri sömürüyorsunuz. Zamanında esenlik şirketinde çalışırken ikramiyelerimiz ödenmeyip takıma para aktarılmıştı. Asgari ücretle geçinen insanların ikramiyesinin futbol takımına aktarılması ne demek ? Haram zıkkım olsun. Futbol da en az terör kadar tehlikeli benim nazarımda
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Adil kardeşim sen bu işi bilmiyorsun katkılarından dolayı teşekkür ederiz ama artık bırak çok saçma transferler yaptın akpabio mesela sonra iskender alın parasını peşin verdin oynamadı musa sinan yılmazer., azuka, Serhat ayvaz tek mantıklı hareketin mba ve azubike ve takımda tecrübeli isimlerle devam etmendi ramazan kahya vedat kapurtu sadık çiftpınar sedat Akçay ve Yiğitcan iyi trsnsferlerdi Guido Koçer derhal yollanmalı kiralık gelmişti sanırım kadro dışı bırakılmalı umut nayir artık 18 e dahi alınmamalı Altınordu maçında takımı proveke eden mücadele etmeyen umut nayir i de uçakla derhal ankara ya yolla okulunu okusun
    0
    0
    Yanıtla
  • basri terece (7 yıl önce)
    Sayın Başkan bu takımı gerçekten şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracaksanız önce kendi bütcenize güveneceksiniz taşıma suyu ile bu çark dönmez bunu bilesiniz eğer kendi bütceniz kafi gelmiyorsa dürüstçe bu takımı parası olan futbol tecrübesi olan emin ellere teslim edeceksiniz.şans her zaman yüzünüze gülmez.
    0
    0
    Yanıtla