SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağlantı da Buradan!

A- A+ PAYLAŞ

Belediyede imar yolsuzluğu- usulsüzlüğü ve de belge sahteciliği iddialarıyla ilgili bir süre önce başlatılan adli ve idari soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilirken, savcılığa gönderilen 6 inşaata ilişkin dosyanın yanı sıra 11 dosyada daha aynı şüphenin bulunduğu haber alındı.

Yüksek rant olan bölgelerde yapılan bazı inşaatlarda, sahte tapu işlemleriyle alan artışı ya da ek yoğunluk kullanabilmek için belediyeye “gerçek dışı” hisse bağışı işlemi yapıldığı yolundaki şüpheler üzerine, geçtiğimiz ay başlarında İmar Müdürlüğü arşivi mühürlenmişti. Belediyenin kendi bünyesinde başlattığı ve kamuoyuna herhangi bir bilgi vermediği araştırma, bir süre sonra idari ve adli soruşturmaya dönüştürülmüştü.

Bu soruşturma sırasında ilk etapta Ağbaba İnşaat, Çöşnük’te Bil-Grup Şirketi (Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da bir dönem ortağı olduğu şirketi), Atek İnşaat, Şerafettin Alaca (2) ve Ilıcaklar’a ait toplam 6 dosya savcılığa gönderilmişti.

Yapılan incelemeler sonucu; Ak Yapı İnşaat, Besta İnşaat, İhsan Şahin, Al-Ter İnşaat, Piroğlu İnşaat, Ferhat İnşaat, Nurettin Paşahan- Sait Vural, Kebir İnşaat ile Erk Yapı İnşaat (2) adlı firma ya da müteahhitlere ait bazı inşaatlarla ilgili de kuşku oluştuğu haber alındı.

Bu dosyalar arasında, imar durumu ve ruhsatı kamuoyunda çok tartışılan bir otelin de bulunduğu öğrenildi.

Dosyaların tamamının Mimar Talip Yıldıran tarafından projelendirilen inşaatlara ait olduğu da öne sürülüyor.

Bu arada, idari ve adli soruşturma sürerken, belediyenin imardan sorumlu başkan yardımcısı ile bazı imar komisyonu üyelerinin Malatya’dakine benzer konunun ortaya çıktığı bir yerdeki durumu incelemek üzere il dışına gittikleri iddia ediliyor.

ÇAKIR’IN ORTAĞI OLDUĞU ŞİRKETİN İŞİ..
Soruşturmanın ilk bölümünde savcılığa intikal ettirilen “sorunlu” dosyalardan biri de, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın, bu göreve seçilmeden önce AKP il başkanıyken ve yine Esenlik Şirketi genel müdürü Hacı Uğur Polat’ın Çakır tarafından bu göreve getirilmeden önce ortağı oldukları, daha sonra ortaklıktan ayrıldıklarını ifade ettikleri Bil- Grup Şirketi’nin, Çamurlu Köyü (Mahallesi) sınırlarında yaptığı inşaatla ilgiliydi.

İlk olarak 46 daire inşaatı ile başlatılan inşaatın, bir dönem Malatya Belediyesi’nin başka yerde arsa bağışı yapılması karşılığında ek inşaat yoğunluğu verme uygulaması gereği, belediyeye 25 dönüm arazi- arsa bağışlama koşuluyla 96 dairelik inşaat kapasitesine ulaştığı bildirildi.

Bil Grup Şirketi’nin dosyasında, Çamurlu‘nun bir başka bölgesinde 25 dönüm alanı belediyeye bağışlamış gibi işlem yapılarak, inşaat yaptığı alanda 10.5 dönüm ek alan kullandığı, ancak buna rağmen taahhüt ettiği 25 dönüm arsayı gerçekte belediyeye bağışlamadığı iddia ediliyor.

Söz konusu 25 dönüm alanın halıhazırda toplam sahip sayısının 120’nin üzerinde olduğu, şirketin dosyasında bu alanı edinmeden, “edinmiş” ve belediyeye “bağışlamış” gibi işleminin yapılıp böylece 50 dairelik ek inşaat alanı kullandığı öne sürülüyor.

Malatya- Elazığ karayolunun Çöşnük kavşağı yakınları, Yıldıztepe karşısında yükselmekte olan söz konusu inşaata, daha önce belediyenin özel ilgisiyle yapılan yola ilaveten, halen Malatyaspor Halı Sahası’nın bulunduğu yerden ana yola bağlayacak yeni imar yolunun da bu aralar açılmasının planlandığı bildiriliyor. Bu imar yolunun daha önceden imar planında bulunduğu kaydediliyor.

FOTOĞRAF: Belediye Başkanı ile Esenlik Genel Müdürü'nün eski ortağı oldukları şirketin Çamurlu Köyü sınırlarında, Çevreyolu yakınında yaptırdıkları inşaat (arka planda). Bu alana yol bağlantısı orta planda görülen Malatyaspor Halı Saha Tesisleri'nin bulunduğu noktadan yapılacak. Ön planda ise Elazığ yolu görülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız