SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bağlantı Yolu Genişletiliyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:46:18
Bağlantı Yolu Genişletiliyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ İlçesi’nde Havalimanı-Kağıt Fabrikası arasında 16 km uzunluğundaki grup yolunu genişletiyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Yol Etüt ve Kontrol Şube Müdürlüğünü tarafından planlanan çalışmalar kapsamında 6 metre genişliğindeki mevcut yol, 12 metreye çıkarılıyor. 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolun standartlara uygun hale getirilmesi için 4 kilometrelik bölümünde 36 bin metreküp toprak dolgu, 6 bin metreküp alt temel malzemesi seriminin yanı sıra, 16 bin metreküp de balçık toprak temizliği yaptı.

Yola sınır olan bahçe sahipleri, yolun genişletilmesi sırasında Büyükşehir Belediyesi’ne destek veriyorlar. Büyükşehir Belediyesi yol genişletme çalışmaları sırasında viraj düzeltmeleri, sulama kanallarını düzenleme işi ile menfez yapım işlerini de yapıyor.

16 kilometrelik grup yolunun 12 metreye çıkarılmasıyla birlikte Güney ve Batı bölgelerinden havalimanına ulaşım çok daha kolaylaşacak. Darende ve Akçadağ’dan gelerek havalimanına gitmek isteyen vatandaşların da sıkça kullandığı yol aynı zamanda Akçadağ ilçesine bağlı Aşağıörüşkü, Yukarıörüşkü, Keklikpınar, Kadıibrahim, Esenli, Resuluşağı, Ancar, Eğin, Mihmanlı mahallelerinin de grup yolu.

Malatya’nın ulaşım planlamasında önemli bir arter olan yol bittiğinde milli sermaye’ye de önemli katkılar sağlayacak. Doğanşehir, Darende, Akçadağ’dan gelen vatandaşlar Tavşantepe mevkiine girmeden bu yolu kullanarak, (Kağıt Fabrikası – Güzyurdu – Örüçkü güzergahından) Erhaç Havalimanına gidebilecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız